ALICE IN BORDERLAND er en ny Netflix sci-fi serie fra Japan. Plottet minder om Escape Room, Cube og Saw. Vi er med andre ord ude i et “spil”, hvor konsekvenserne er dødalvorlige. Solid underholdning. Læs vores Alice in Borderland sæson 1 anmeldelse her!

ALICE IN BORDERLAND er en ny Netflix-serie fra Japan, der er baseret på en Manga tegneserie. Serien har mange interessante karakterer og ret meget blod og vold. Hvert afsnit har en ny udfordring (eller “spil”), hvor det handler om liv og død.

Selvom en del karakterer kun er kortvarigt med (jævnfør ovenstående konsekvenser), så er der også en del gennemgående karakterer. Netop dette gør, at man hele tiden har lyst til at se næste afsnit. Okay, og så naturligvis også fordi, det bare er en solid sci-fi thriller-serie.

Læs videre på vores Alice in Borderland sæson 1 anmeldelse herunder, og find alle otte afsnit på Netflix.

Velkommen til den nye verden… nu skal der leges!

Man kan næsten høre Jigsaw med sit “I want to play a game”, for ja, denne nye japanske Netflix-serie minder meget om nogle skønne velkendte franchises. Det gælder både SawCube og – ikke mindst – Escape Room.

Vi er nemlig ud i et “spil”, hvor der er ekstremt store konsekvenser ved at tabe. Faktisk han du også “bare” komme til skade undervejs. Det kan jo så til gengæld betyde, at du står ringere, når næste omgang skal spilles.

Der er spil i fire forskellige genrer, men alt dette forklares allerede i afsnit 2, så det skal ikke spoiles her. Til gengæld skal du vide, at du endelig ikke må lade dig snyde af den småfjollede begyndelse i afsnit 1.

Inden første afsnit er overstået, har flere mennesker mistet livet på brutal vis, og konsekvenserne er blevet meget tydelige.

Alice in Borderland: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Fra drengestreger til overlevelse

Vores tre hovedpersoner går fra at fjolle rundt i storbyen, hvor de jagtes af politiet for at være årsag til et trafikuheld (intet voldsomt). De gemmer sig på et toilet, og fra det ene øjeblik til det næste sker det så; Alt elektronisk lukker ned, og alle mennesker forsvinder.

De tre unge mænd er nye i den verden, de kender, men intet er som før. Der er ingen mennesker (til at begynde med), og al elektronik er dødt. Til gengæld er der stadig batterier og masser af mad, så lige præcis dét, er ikke nogen udfordring. Det er alt andet til gengæld!

Nu kunne de tre hovedpersoner være nogle værre båtnakker, men på trods af deres fjollerier i starten, så kommer de meget godt fra start. De holder sammen og forsøger at gøre det rigtige. Det kommer uden tvivl ikke til at holde hele vejen igennem, da andre i denne alternative verden også forsøger at overleve.

Mange lærer hurtigt, at man kan redde sig selv, hvis man er frisk på at ofre andre. Men kan man overhovedet vinde dette spil? Og hvordan gør man i givet fald dette? Dét er spørgsmålet i denne nye Netflix-serie.

Alice in Borderland: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se Sæson 1 af Alice in Borderland på Netflix nu!

Alice in Borderland er baseret på en manga, der oprindeligt blev udgivet i Weekly Shonen Sunday. Derefter kom den grafiske roman “Imawa no Kuni no Alice” af Haro Aso, der blev udgivet af Shogakukan Inc.

Nu hvor den er adapteret som Netflix-serie, har både Haro Aso og manuskriptforfatter Yasuko Kuramitsu naturligvis fået tilkendegivelse som forfatterne bag. Alle afsnit i denne japanske Netflix-serie er instrueret af Shinsuke Sato, der tidligere instruerede Hulu serien Death Note – Desu nôto: New Generation. En amerikansk remake af Death Note er også blevet lavet som Netflix-film, hvor der kommer en 2’er.

Sæson 1 består af otte afsnit, der hver varer lige under en times tid, og serien er meget “binge-worthy”. Faktisk er dette en af de absolut mest interessante og velproducerede Netflix-serier fra Asien (foruden den sydkoreanske zombie-serie Kingdom, naturligvis), så det er bare om at komme i gang med den.

Alice in Borderland sæson 1 kan ses på Netflix fra den 10. december 2020.

FAKTA

Instruktør: Shinsuke Sato
Manuskriptforfattere: Yoshiki Watabe, Yasuko Kuramitsu, Shinsuke Sato
Medvirkende: Kento Yamazaki & Tao Tsuchiya, Nijiro Murakami, Yuki Morinaga, Keita Machida, Ayaka Miyoshi, Dori Sakurada, Aya Asahina, Shuntaro Yanagi, Yutaro Watanabe, Ayame Misaki, Mizuki Yoshida, Tsuyoshi Abe, Nobuaki Kaneko, Sho Aoyagi, Riisa Naka

Plot

En planløs gamer og hans to venner befinder sig i en parallel verden i Tokyo, hvor de bliver tvunget til at konkurrere i en række sadistiske lege for at overleve.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg