WEREWOLVES WITHIN er en ny gyserkomedie i varulv-subgenren. Det er en såkaldt “whodunnit”, der overordnet er ret middelmådig. Desværre. Jeg elsker ellers gyserkomedier, men denne er hverken særlig sjov eller uhyggelig. Læs vores fulde Werewolves Within anmeldelse her!

WEREWOLVES WITHIN er en gyserkomedie, der også bare kan beskrives som en “varulve whodunnit”. Folk myrdes, og den eneste logiske konklusion bliver hurtigt, at der må stå en varulv bag. Okay, det lyder måske ikke så logisk, men nu er det jo en film, og her giver det okay mening.

Nu elsker jeg bare gyserkomedier og har det også ret godt med varulve-film, så jeg forventede klart mere, end jeg fik med denne.

Læs videre på vores Werewolves Within anmeldelse herunder.

En gyserkomedie uden bid

Det er altså ret ærgeligt med en gyserkomedie, der hverken er særlig sjov eller har særlig meget fokus på uhygge. Bevares, Werewolves Wihtin er ikke dårlig. Absolut ikke. Den føles bare lidt ligegyldig, og det kan næsten være endnu værre. En dårlig film kan være seværdig, fordi den er så vildt dårlig, at man på mærkværdig vis er underholdt.

Det er ikke tilfældet her, da filmen som sagt ikke er dårlig. Den mangler bare noget bid. Der er da enkelte sjove momenter og nogle gode svirpere (som Kirsten Birgit ville sige), men heller ikke meget mere.

Det, der til gengæld fungerer ret godt, er de spøjse karakterer og gode skuespilpræstationer. Dog er der en del af skuespillerne, hvor sjove udtaler og dialekter fylder mere end fokus på replikkerne. Nu udkommer filmen i de danske biografer, og dermed er der undertekster, hvilket nok skal hjælpe.

Vi så filmen i forbindelse med udgivelsen i USA, da vi skulle anmelde den til vores engelsksprogede website. Det var derfor uden undertekster, hvilket ikke var til filmens fordel. Og vi ser altså film uden undertekster dagligt, så det er ikke noget, vi normalt kæmper med.

Werewolves Within – Anmeldelse

Det skønneste cast

De to hovedpersoner i Werewolves Within er Finn og Cecily. De spillles af henholdsvis Sam Richardson og Milana Vayntrub. Her spiller Milana Vayntrub den anden-nyeste tilflytter, og hendes character Cecily er postbud. Dermed ved man ret hurtigt en masse om alle. Nu skal hun så opleve, hvordan byens nyeste tilflytter, Finn (Sam Richardson), bliver bekendt med alt det mærkelige.

Sam Richardson kan du se i The Tomorrow War på Amazon Prime Video lige nu. Der er han faktisk endnu bedre. Og det selvom han altså gør det helt fint her i Werewolves Within som den nye “Ranger” i byen. Han er næsten “straight man” i filmen, da alt det spøjse sker rundt om ham, og han derfor “bare” skal reagere.

Der er et væld af biroller, der spilles af skønne skuespillere. Det gælder blandt andre Harvey Guillén (Guillermo i What We Do in the Shadows-serien) og Cheyenne Jackson (American Horror Story). De to spiller også tilflyttere og er lidt af et hipster-par, der har røven fuld af penge. Michael Chernus og Catherine Curtin var begge med i Orange Is the New Black og er ret skønne i denne.

Se Werewolves Within i biografen herhjemme

Josh Ruben er instruktøren bag denne varulve-“whodunnit”-film. Han skrev og instruerede for nyligt gyserkomedien Scare Me (2020), der faktisk fungerede rigtig godt. Den var både sjov og uhyggelig på alle de rigtige måder. En lækkerbisken til fans af gyserfilm, da der er vildt mange referencer til alverdens gysere. Måske er det også derfor, jeg forventede for meget af denne film.

SE OGSÅ

Trailer for filmen Scare Me af samme instruktør her >

Manuskriptforfatteren bag Werewolves Within er Mishna Wolff, og ja, der er naturligvis ret spøjst at hedde “ulv” til efternavn, når man skriver om varulve. Dette er hendes første producerede manuskript, og eftersom jeg nød karaktererne og grundhistorien, så tyder det jo ret godt. Det var mere i udførslen og stemningen, at filmen gik galt for mig. Desværre.

Werewolves Within er på ingen måde en dårlig film. Jeg forventede bare mere, da jeg netop havde set den skønne gyserkomedie Scare Me af samme instruktør. Måske andre, der går ind uden disse forhåbninger, kan få en markant bedre oplevelse. Der er i hvert fald et vanvittigt koncept og et skønt cast til at levere varen.

Werewolves Within udkommer i de danske biografer torsdag den 29. juli 2021.

FAKTA

Biografpremiere: 29. juli 2021
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Josh Ruben
Medvirkende: Milana Vayntrub, Cheyenne Jackson, Michaela Watkins, Michael Chernus, Glenn Fleshler

Plot

Da en morder terroriserer de snedækkede beboere i en lille by, er det den nye skovfoged, der skal finde ud af, hvem – eller hvad – der lurer blandt dem i denne sjove gyser-whodunnit.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.