FRACTURED er en ny Netflix thriller med Sam Worthington og Lily Rabe i hovedrollerne. Plottet er bygget op som ét stort mysterie, og du kommer nok til at gætte med hele vejen. Selvom du gætter nogle ting undervejs, bør historien også overraske. Læs mere i vores Fractured anmeldelse her!

Fractured er en ny Netflix thriller af instruktør Brad Anderson. Helt grundlæggende er det ét stort mindfuck, der sikrer underholdning og uden tvivl vil skabe en masse gætværk fra sine seere. Hvis du er vant til at se thrillere eller krimier med diverse mysterier, kan du sikkert gætte nogle elementer af plottet i Fractured.

Det er dog de færreste, der kan gætte hele plottet, da der kommer nye elementer på banen helt frem til sidste scene. Lige præcis afslutningsscenen er da også mere vanvittig, end jeg kunne have forestillet mig. Dette er naturligvis en positiv ting i denne forbindelse.

Og også en meget ubehagelig oplevelse – men igen, på den fede måde!

Sam Worthington får det til at fungere

Nu er Fractured en Netflix thriller, der er bygget op som et mysterie. Derfor ved du ret hurtigt, at der foregår noget meget mærkeligt. Ikke mindst i takt med, at Ray (Sam Worthington) oplever nogle mildest talt underlige ting. Selvom vi helt tydeligt ikke får alle fakta fra starten, kan man mærke Rays desperation, og dét er takket være Sam Worthingtons præstation.

Desuden er der en ret uventet begyndelse, hvor vi oplever, at Ray Monroe bestemt ikke er perfekt (for at sige det mildt). Han vil så gerne være en god far og ægtemand, men han kæmper med sine indre dæmoner. Nogle af dem ser vi helt fra starten, mens andre først kommer til udtryk senere, når der kommer mere baggrundshistorie.

Hans kone, Joanne, spilles af Lily Rabe, som mange gyserfans nok kender bedst fra American Horror Story, hvor hun har været med i flere sæsoner. Lily Rabe giver et skønt modspil til Sam Worthington, der er med til at sikre tyngde og drama i et plot, der hurtigt kunne blive både irriterende og plat.

Og så må man som publikum indrømme, at personalet på hospitalet i mange tilfælde er både øretæveindbydende og opfører sig direkte mærkværdigt. Dette gør helt naturligt, at man får endnu mere sympati for Ray. Men hvad er virkelighed, og hvad er Rays oplevelse af virkeligheden? Det bliver hurtigt det primære omdrejningspunkt!

Fractured Netflix anmeldelse

Manuskript af horror-franchise skaber

Manuskriptet til Fractured er skrevet af Alan B. McElroy, der har arbejdet ret meget med horrorfilm i årenes løb.  Han startede sin karriere som manuskriptforfatter med Halloween 4: The Return of Michael Myers i 1988.

Og så er det faktisk Alan B. McElroy, der står bag hele Wrong Turn franchisen.

Han skrev manuskriptet til den første film i 2003 og er også med ombord til den syvende film i franchisen, der skal udkomme i 2020 og bliver en reel reboot. Den hedder (ikke overraskende) bare Wrong Turn, og ja, det er Alan B. McElroy selv, der skriver manuskriptet.

Fractured Netflix anmeldelse

Se Fractured på Netflix!

Fratured er instrueret af Brad Anderson, der også instruerede den ret fantastiske The Machinist med en ekstremt tynd Christian Bale i hovedrollen. På nogle områder kan man da også snildt sammenligne Fractured med The Machinest, selvom den ikke er helt så dyster og dramatisk.

Der er noget mere action og fart på historien i denne Netflix produktion. Undervejs vil du sikkert ofte sidde på kanten af sæddet (nok mere mentalt end fysisk). Man kan nemlig ikke undgå at føle sympati for Ray (Sam Worthington), mens man også tvivler ret meget på hans sindstilstand. 

Selvom Fractured er klart mere thriller end horror, så er det immervæk stadig en film, der bør underholde mange horrorfans. Den er dyster, crazy og bliver ret voldsom undervejs. Du bør i hvert fald ikke kede dig, hvilket er en kærkommen udvikling i forhold til sidste uges Netflix film In the Tall Grass, der desværre skuffede.

Slutningen af Fractured er desuden ret fornøjelig og mildest talt en brutal omgang, der nok kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange seere.

Fractured har premiere på Netflix globalt fra fredag den 11. oktober 2019.

FAKTA

Instruktør: Brad Anderson
Forfatter: Alan B. McElroy
Medvirkende: Sam Worthington, Lily Rabe, Lucy Capri, Stephen Tobolowsky, Adjoa Andoh

Plot

Efter at hans kone og sårede datter forsvinder fra skadestuen, går manden i panik og bliver overbevist om, at hospitalet skjuler noget. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.