IN THE TALL GRASS er en Netflix horror thriller baseret på en korthistorie af Stephen King og Joe Hill. Instruktøren er manden bag den fantastiske Cube (1997). Derfor var forventningerne høje til denne Netflix-film – lidt for høje. Læs vores In the Tall Grass anmeldelse her!

In the Tall Grass er en Netflix horror thriller baseret på en korthistorie af Stephen King og hans søn Joe Hill. Instruktøren er Vincenzo Natali, der blandt andet har lavet den fantastiske sci-fi gyser Cube (1997). Derfor var forventningerne høje til denne Netflix film, men det kan den ikke helt bære.

Det starter faktisk helt udmærket som en klassisk gyserfilm (og smager fint af et Stephen King univers), men vi kører hurtigt i ring. Ikke kun det, der kommer også ret hurtigt et meget mærkelig skifte, hvor man som publikum undres over, at hovedpersonerne hurtigt begynder at miste fatningen.

Alligevel er den værd at se og leverer momentvis nogle rigtig solide scener. Læs mere i vores fulde In the Tall Grass anmeldelse herunder.

Et ret lille, men solidt, cast

Nu foregår langt det meste af (men absolut ikke hele) historien i en mark med utroligt højt græs. Deraf titlen In the Tall Grass. Indledningsvist er man da også helt med på, at de fleste mennesker nok ville gøre som vores hovedpersoner; Hører man et barn råbe om hjælp inde fra en mark på en solskinsdag, vil de fleste nok tro, at de med lethed kan blive dagens helt.

Det er først senere, man begynder at sætte spørgsmålstegn ved de forskellige karakterers handlinger. Præcis som i alle andre overlevelsessituationer, ændrer et menneskes natur sig, når vedkommende bliver presset. Nogle kæmper for at beskytte, andre vil gøre alt for at overleve.

Lige dette klarer skuespillerne i In the Tall Grass ret godt. De fleste skuespillere er relativt ukendte, men vi har da lige vores allesammens (og især James Wans) horror darling, Patrick Wilson, i en nøglerolle. Patrick Wilson (The Conjuring og Insidious) spiller Ross, der er familiefar, og han er eminent til at skabe en karakter, men ikke helt ved, hvor man har.

Jeg var lidt irriteret over barneskuespilleren, Will Buie Jr., der spiller Tobin. Det er ham, der råber om hjælp og er fanget i det høje græs. Når han siger sine replikker, synes jeg, han ser ud, som om han er ved at grine flere gange. Måske ser han bare sådan ud, men det distraherede mig en del undervejs, så nu nævner jeg det lige, hvis andre skulle opleve det samme.

In the Tall Grass – Netflix anmeldelse

Slutningen af In the Tall Grass

Instruktør Vincenzo Natali har selv skrevet manuskriptet, og her er altså en del ændringer i forhold til den oprindelige historie af Stephen King og Joe Hill.

Bevares, vi ved allesammen, at man ikke kan vise alt det, der kommer fra Stephen King og Joe Hills vanvittige gyserhjerner. Alligevel vil lige denne slutning nok ikke være et hit blandt alle gyserfans. Den er sgu lidt for flad og letkøbt.

Det positive er naturligvis, at du ikke kender slutningen af In the Tall Grass på forhånd, selvom du kender historien af Stephen King og Joe Hill. Oprindeligt blev denne korthistorie (eller novelle, om man vil) udgivet i to dele i magasinet Esquire. Dette var tilbage i sommeren 2012, hvorefter den oktober samme år udkom som e-bog og lydbog.

In the Tall Grass – Netflix anmeldelse

Se In the Tall Grass på Netflix!

Som nævnt indledningsvis er instruktøren bag In the Tall Grass, Vincenzo Natali. Det er altså en instruktør, der har lavet en hel del skønne gyserfilm med twists af både thriller og sci-fi. Han stod bag den blændende overlevelses sci-fi gyser Cube fra 1997. Den er vel nærmest som Saw blandet med Escape Room, før nogle af disse film var lavet.

Derudover står Vincenzo Natali også bag Splice (2009), der er en alt for overset horror sci-fi film. Inden for de seneste år har han især arbejdet med tv-serier og instrueret afsnit af blandt andet Westworld og The Strain samt Hannibal. Han holder sig altså primært inden for genreproduktioner.

Uanset hans imponerende bagkatalog, kan jeg ikke andet end tænke, at Mike Flanagan ville have klaret opgaven bedre. Jeg synes i hvert fald, Gerald’s Farlige Leg var noget mere vellykket end denne nye Netflix-film.

Men Mike Flanagan har haft travlt med filmatisering af Stephen Kings Doctor Sleep, der er opfølgningen til Ondskabens Hotel, så han er også stadig i gang med en Stephen King filmatisering. Derudover har han i Netflix regi også travlt med The Haunting of Bly Manor (opfølgningen til The Haunting of Hill House), så lad ham endelig holde fokus på det.

Selvom slutningen ikke helt falder i min smag, er der øjeblikke undervejs, der virkelig rammer plet. Den store udfordring er dog, at det kører alt for meget i ring. Og ja, det gør det også for karaktererne, men de er midt i en sindsoprivende oplevelse, og vi andre sidder bare på sofaen og falder lidt i staver.

In the Tall Grass udkommer på Netflix globalt fra fredag den 4. oktober 2019.

FAKTA

Instruktør: Vincenzo Natali
Forfattere: Vincenzo Natali, Stephen King, Joe Hill
Medvirkende: Laysla De Oliveira, Avery Whitted, Patrick Wilson, Will Buie Jr., Harrison Gilbertson, Rachel Wilson

Plot

To søskende drager ud på en enorm græsmark for at hjælpe en dreng, der er faret vild, men opdager, at der ikke er nogen vej ud. Baseret på Stephen King og Joe Hills bog.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg