SEE FOR ME er en ny thriller om “home invasion”. Konceptet er, at en blind pige er alene i huset og skal have hjælp til at se via en app. Filmen er dog langt fra så vellykket, som jeg havde håbet. Underholdende, men lidt for lang. Læs hele vores See For Me filmanmeldelse her!

SEE FOR ME er en ny “home invasion”-thriller i biografen. Selvom “home invasion”-thrillere næppe er noget nyt, har denne et twist; Personen i huset er en blind pige.

Hun bruger en app kaldet “See for me”, hvilket jo ret snildt forklarer titlen. Jeg ville dog ønske, at elementet ved at bruge denne app havde været bedre udnyttet. I hvert fald baseret på titlen. Også da karakteren, der hjælper via appen, spilles ret godt. Det er ikke (overvejende) decideret dårligt, men kunne alligevel have været markant bedre udnyttet.

Fortsæt med at læse vores See for Me-filmanmeldelse nedenfor.

“Home invasion”-thriller med et twist

Den nye thriller See for Me handler som sagt om en “home invasion” og har en blind hovedperson. Hun bruger en ny telefonapp, som hendes eneste måde at overleve på. Både i det hus, hvor hun skal være “housesitter” og til at overleve.

Det er et “medrivende, neglebidende og underholdende katten-efter-musen spil”.

Eller rettere, ovenstående er taget fra nogle af de officielle PR-tekster. For efter at have set filmen, er appen næppe hendes eneste måde at overleve på, da hun er en rigtig kick-ass karakter i sig selv. For en god ordens skyld, så er skuespiller Skyler Davenport synshandicappet i virkeligheden, hvilket er en god detalje.

Når nu der findes skuespillere med synshandikap, er det da fjollet at rollebesætte på anden vis. Skyler Davenport er i øvrigt også non-binær og bruger de/dem. Men da jeg henviser til karakteren – der identificerer sig som en pige – i denne anmeldelse, bruger jeg hun/hende. Så er dét også på plads!

See For Me – Anmeldelse

Jeg tror ikke, jeg har set Skyler Davenport i noget før, men selve skuespilpræstationen kan jeg ikke sætte en finger på. Skyler gør bestemt et godt stykke arbejde med denne film. Selve filmens historie var til gengæld ikke noget at råbe hurra for, hvorfor vores vurdering ikke er højere.

Jeg nød dog virkelig at se Jessica Parker Kennedy igen. Hun havde en vigtig rolle i den ret fantastiske piratserie Black Sails og var med i The Flash-tv-serien. Nå ja, også på filmsiden har hun også været med i horror-mysteriet Cam (2018), som du bestemt også bør tjekke ud.

I See for Me spiller hun Kelly, som hjælper Sophie (Skyler Davenport) via appen “See for Me”. Et element, de kunne have udnyttet så meget bedre, end de gjorde i denne film. Øv altså!

Se See for Me i biografen

Randall Okita (The Lockpicker) er instruktøren bag See for Me, og manuskriptet er skrevet af Adam Yorke og Tommy Gushue. For mig fungerede stilen i instruktionen rigtig godt. Der er spænding i det visuelle, og fremdriften er også så god, som det er muligt med dette plot.

Historien kunne på den anden side godt være blevet forbedret. Der er bare alt for mange områder, hvor den blinde pige tilfældigvis er lige der, hvor hun skal være. En eller to gange er okay, men her føltes det som om, det hændelige tog lige lovlig meget overhånd.

Desuden er Sophie reelt også i huset for at passe en kat, så hun vel egentlig er “catsitter” mere end “housesitter”. Vi ser dog egentlig ikke katten så meget. For at være helt fair, er Sophie (Skyler Davenport) ikke en særlig sympatisk karakter, så det forklarer noget af dette. Bare ikke det hele. Som dyreelsker fokuserer jeg måske mere på det, end andre seere gør.

Alligevel må jeg lige pointere, at hvis det er meningen, vi skal acceptere den mere positive holdning (eller “likable” opførsel) hos Sophie senere i historien, så skal der bygges på dette undervejs. Ellers har jeg ingen grund til at finde det troværdigt. Det er bare endnu en del af historien, der krævede mere arbejde for at få mig til at være helt med.

Som en thriller er See for Me stadig underholdende nok. Bare forbered dig på scener, der føles lidt for bekvemme og forudsigelige.

SEE FOR ME får biografpremiere den 4. august 2022.

FAKTA

Biografpremiere: 4. august 2022
Genre: Thriller
Instruktør: Randall Okita
Medvirkende: Skyler Davenport, Kim Coates, Jessica Parker Kennedy, Pascal Langdale, Joe Pingue, George Tchortov, Laura Vandervoort

Plot

Den blinde kvinde Sophie forsørger sig selv ved at passe på velhavende familiers huse, mens de er på ferie. Hendes seneste job er en stor afsidesliggende villa uden for New York. Med sig har Sophie appen “See for me”, der forbinder mennesker med nedsat syn med hjælpere, der gennem videochat kan agere øjne for den svagtseende. Det viser sig, at blive vigtigere end Sophie havde regnet med, da en gruppe kriminelle, på jagt efter et velassorteret pengeskab, bryder ind i den store villa. Sophie må nu bruge alt sin kløgt i kampen for at undslippe villaen, der med ét er forvandlet til en livsfarlig labyrint. Sophies eneste støtte er “See for me”-hjælperen Kelly, en militærveteran og storforbruger af first-person shooter spil, der må guide Sophie gennem faren. En ting står hurtigt klart for begge kvinder: At se er at overleve!

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.