THINGS HEARD & SEEN på Netflix er en ny gyserfilm med Amanda Seyfried i hovedrollen. Den starter faktisk godt og har gode momenter undervejs. Til gengæld er slutningen noget af et antiklimaks. Læs vores Things Heard & Seen filmanmeldelse her, og find den på Netflix!

THINGS HEARD & SEEN er en ny Netflix gyserfilm, der med en spilletid på ca. 2 timer kunne forventes at føles langtrukken. Det oplevede vi dog absolut ikke som filmens store udfordring. Selvom der bruges god tid på at introducere karaktererne samt de udfordringer, der opstår, så fungerer det som en solid opbygning.

Det helt store problem kommer, når den slutning, der er bygget op til over knap to timer, ender som et stort antiklimaks. Kender du bogen, der danner grundlag for filmen, så er der ændret ret meget på historien.

Læs videre på vores Things Heard & Seen filmanmeldelse herunder.

Amanda Seyfried er skøn i gyserfilm

Selvom der er udfordringer med selve historiens udvikling, så fungerer skuespillerne virkelig skønt. Hovedpersonen, Catherine Claire, spilles af Amanda Seyfried, der fungerer helt eminent. Historien udspiller sig i 1980, og hun er tydeligvis mere talentfuld og stærkere end hendes mand, men må alligevel affinde sig med at spille andenviolin.

Det fungerer i Things Heard & Seen, fordi hun både lever med dette, men også italesætter det. Amanda Seyfried har efterhånden lavet en del genrefilm, der tæller alt fra Jennifer’s Body til den netop udkomne You Should Have Left, der faktisk var overraskende god. Vi har ikke lavet en anmeldelse af You Should Have Left, men den kan godt anbefales!

I denne nye Netflix gyserfilm får du også James Norton som hendes ægtemand, George Claire. Han er en storcharmør, der hurtigt viser sig også at være lidt af et bæst. James Norton – der også er aktuel i HBO Nordic-serien The Nevers – er fantastisk i rollen som George. Han kan vende på en tallerken, og det virker ekstremt troværdigt og virkelig uhyggeligt.

Filmen har overordnet et skønt cast, hvor du også vil se Natalia Dyer (Stranger Things), F. Murray Abraham (Oscarvinder for Amadeus) og Karen Allen (John Carpenters Starman) i mindre biroller.

Things Heard & Seen Netflix anmeldelse

Se Things Heard & Seen på Netflix

Things Heard & Seen er instrueret og skrevet af filmskaber-duoen Shari Springer Berman og Robert Pulcini. De har tidligere lavet en god håndfuld spillefilm sammen – som den meget roste American Splendor fra 2003 – men genrefilm har ikke været deres fokus. De har dog fornemmelse for at skabe den skønne gyserstemning, så det er ikke helt skævt.

Filmen er baseret på bogen “All Things Cease to Appear” af Elizabeth Brundage, men den afviger meget fra grundhistorien! Du får en fortælling om liv og død, hvilket også inkluderer en reel spøgelseshistorie. Derudover er der mange grumme elementer undervejs, men det er mere en fornemmelse for uhygge, end det er voldsomme chok, der driver denne gyserfilm.

Det er lidt en ambivalent oplevelse at se Things Heard & Seen, da det (for mig!) føles som en ufærdig film. Jeg var godt underholdt og følte mig revet med af plottet. Slutningen var bare pludselig og – selvom den var flot – meget svag. Det er en film med potentiale, men ingen forløsning. Derfor sidder man som seer tilbage med en noget mellemfornøjet følelse.

Nu er du dog advaret, så måske du vil få en meget bedre oplevelse af filmen. Det håber jeg næsten, da skuffelsen var ret stor her, efter en filmoplevelse, der virkede som om den kunne være på vippen til noget stort, men aldrig rigtig nåede frem.

Things Heard & Seen udkommer på Netflix den 29. april 2021.

FAKTA

Instruktører: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Medvirkende: Amanda Seyfried, James Norton, Rhea Seehorn, Natalia Dyer, Karen Allen, F. Murray Abraham, Michael O’Keefe, Alex Neustaedter, Jack Gore

Plot

En ung kvinde opdager, at både hendes mand og deres nye hjem skjuler nogle dystre hemmeligheder, da de flytter fra Manhattan og bosætter sig i en lille by.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg