​UNDER FRYSEPUNKTET er en ny Netflix thriller fra Spanien, der har den engelske titel Below Zero. Filmen bliver en smule for lang, og du skal også leve med et par plothuller undervejs. Alligevel er den ganske underholdende. Læs vores Under frysepunktet filmanmeldelse her!

UNDER FRYSEPUNKTET (eller Below Zero) er en ny spansk Netflix-thriller med masser af action og krimi. Alligevel bliver det altså lige lovlig meget med en spilletid på 1 time og 46 minutter. Der er simpelthen for meget tomgang undervejs, der snildt kunne være end på klippegulvet, uden plottet havde lidt under det.

Ikke mindst da der er visse dele af denne historie, der kræver lige lovlig meget velvilje af sit publikum. Dog kan jeg ikke påstå, at filmen ikke også er underholdende, for dét er den. Derfor bør den også sikre god underholdning til langt de fleste Netflix-seere.

Læs resten af vores Under Frysepunktet-filmanmeldelse herunder – find filmen under Below Zero, hvis du har din Netflix-konto indstillet til engelsk.

Et velkendt ansigt i spidsen

Hovedpersonen i Under frysepunktet er politibetjenten Martin. Han spilles af Javier Gutiérrez, der efterhånden er et meget velkendt ansigt for dem, der har set flere spanske genrefilm. Ikke mindst på Netflix. For bare at nævne et par titler spillede han titelrollen i Netflix-filmen Beboeren (2020) samt en nøglerolle i Fatamorgana (2018).

Begge film byder dog på en ganske anden type karakter, end den Javier Gutiérrez præsenterer os for i denne film. Selvom hans genkendelige ansigt og ret korte statur virker bekendt, så fornemmer man straks, at han nu (endelig!) spiller en mere tiltalende og reel person. Han har ellers skullet spille noget ret dumme svin i flere film.

Åbningsscenerne i Under frysepunktet gør generelt ret meget ud af – med enkle virkemidler – at præsentere os for en række karakterer. Som seer skal du bare have en fornemmelse for, om de enkelte personer grundlæggende er gode eller nogle ondsindede banditter. Det gælder i øvrigt både for politibetjentene og de indsatte.

Umiddelbart efter disse introduktioner starter fangetransporten, der hurtigt ender med at blive en liv-eller-død situation. Der er mange, der dør i denne film, da en mand vil have fat i én af fangerne og er ligeglad med hvem, der må lade livet for, at det kan ske.

Hvorfor er denne mand så aggressiv og målrettet? Det får du svar på. Men først i sidste del af filmen, der er ret grum!

Under frysepunktet / Below Zero – Netflix anmeldelse

Se Under frysepunktet på Netflix!

Lluís Quílez er både instruktør og medforfatter på Under frysepunktet / Below Zero. Dette er kun hans anden spillefilm som instruktør, efter han debuterede med Out of the Dark i 2014. Medforfatteren på denne film er Fernando Navarro, der tidligere har skrevet på Paco Plazas gyserfilm Verónica (2017) samt Ukendt oprindelse.

Læs også: Vores anmeldelse af Ukendt oprindelse, der også er en spansk Netflix-film >

Denne nye Netflix-thriller er som sagt fra Spanien (original titlen er Bajocero), og vi er normalt ret glade for spanske genreproduktioner. Netop derfor forventer vi også meget af disse film. Vores forventninger går altid på en god historie og helstøbte karakterer. Det er dog ikke lige de to ting, Under frysepunktet er stærkest på.

Til gengæld er produktionskvaliteten høj, ligesom både plot og karakterer overordnet fungerer fint nok. Okay, der er lige nogle scener med sne, der tager sig ret dårligt ud. Både sneen og lyset bærer tydeligt præg af, at vi befinder os i et studie. Fair nok, men måske ikke det, man forventer, når filmen har en titel, der ligefrem omhandler kulden.

Hvis du generelt er glad for krimi-thrillere med gode action-sekvenser, kan du roligt give Under frysepunktet (aka Below Zero) et skud.

Under frysepunktet / Below Zero udkommer på Netflix den 29. januar 2021.

FAKTA

Instruktør: Lluís Quílez
Manuskriptforfattere: Fernando Navarro, Lluís Quílez
Medvirkende: Javier Gutiérrez, Àlex Monner, Patrick Criado, Édgar Vittorino, Karra Elejalde, Luis Callejo, Florin Opritescu, Isak Férriz, Andrés Gertrúdix, Miquel Gelabert

Plot

Da en fangetransport bliver angrebet på en øde vejstrækning, må chaufføren (Javier Gutiérrez) kæmpe mod personer både i og uden for bilen for at overleve.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.