FANTASY ISLAND er en ny gyserfilm på Viaplay. Selvom både trailer og markedsføring generelt fokuserer på “gys”, så holder det ikke helt. Den smager mere af fantasy og thriller med lidt skæve komiske indslag. Læs vores Fantasy Island filmanmeldelse her!

FANTASY ISLAND er en ny gyserfilm på Viaplay, og ja, den er inspireret af serien med samme navn. Lige umiddelbart føles det dog som to ret forskellige verdener. Der er noget genkendelighed, men det er på en noget alternativ måde.

Hvis du forventer en klassisk amerikansk gyserfilm i stil med Scream eller Final Destination, bliver du nok skuffet. Til tider virker det mere som en gyser-komedie, og ellers er det klart mere en action-thriller med lidt fantasy- elementer.

Læs videre på vores Fantasy Island filmanmeldelse herunder, og find filmen på Viaplay nu.

Fra tv-serie til spillefilm

Fantasy Island tv-serien var helt sikkert en mere hyggelig og tilforladelig omgang, mens denne filmudgave er en langt mere dyster fortælling. Og så alligevel byder halvdelen af fantasierne på nogle ret komiske scener, der letter stemningen på den helt rigtige måde.

Det går faktisk mere galt, når det hele bliver for alvorligt og seriøst. Derfor bliver det også ret mærkværdigt, når vi hopper rundt mellem disse oplevelser. Fra den enes “jeg vil være rig og eftertragtet”-fantasi (der har humor), til den andens “jeg vil være soldat og blive helt”-fantasi, der absolut ikke har noget humor.

Vi er trods alt ude i noget fantasy med et cast, der består overvejende af unge, smukke mennesker. Fint nok, den konstellation kender vi fra et hav af helt udmærkede gyserfilm. Men når vi så både skal forholde os til diverse barndomstraumer i et uskønt mix med barnlige fantasier, bliver det lidt mærkeligt.

Fantasy Island (2020) – Anmeldelse af gyserfilm på Viaplay

En masse velkendte ansigter

Der er ingen tvivl om, at castet i denne film skal tiltrække publikum. Og det er skønt at se Lucy Hale (Pretty Little Liars, Truth or Dare) fortsætte i disse genreproduktioner. Hun er nemlig god til aldrig at spille karaktererne alt for alvorligt.

Maggie Q (Death of Me) leverer også varen med hendes karakter, og det samme må siges om Austin Stowell (Swallow). Generelt er castet fyldt med velkendte ansigter som Michael Peña (Extinction), Mike Vogel (Secret Obsession, Cloverfield), Kim Coates (Sons of Anarchy) og Portia Doubleday (Mr. Robot).

Alle er med i både større og mindre roller, hvor de leverer præcis den energi, der passer til deres karakter og plot. Men igen blandes disse historier i ét væk, og dér bliver det noget gumpetungt. Filmen er da også i hvert fald 15 minutter for lang. Alligevel skal det siges, at den holder en god underholdningsværdi – selvom slutningen knækker på logik.

Se Fantasy Island på Viaplay nu!

Jeff Wadlow har instrueret Fantasy Island, og eftersom hans første spillefilm som instruktør var Cry Wolf (2005), kunne man godt forvente en “ægte” gyserfilm med vold og blod. Seneste film fra ham er da også Truth or Dare fra 2018, der også var ret brutal i sine fantasifulde dødsfald.

Faktisk er Jeff Wadlow medforfatter på manuskriptet, der er skrevet sammen med Christopher Roach og Jillian Jacobs, der også var med inde over Wadlows forrige film Truth or Dare. Det havde jeg dog aldrig gættet, da Fantasy Island er en ganske anden oplevelse.

Om det er fordi tv-serien, der ligger til grund for denne film og var skabt af Gene Levitt, har krævet nogle særlige rammer, dét skal jeg ikke kunne sige. Men det er ultimativt en noget stilforvirret omgang, der går ret langt for at få nogle vilde plot-twists igennem til sidst.

Er den underholdende? Ja sgu, især i de mere skæve momenter. Er den god? Nej, dét kan man ikke påstå.

Fantasy Island er kommet på Viaplay den 29. januar 2021, men kan også købes og lejes digitalt.

FAKTA

DVD/BD-premiere: 17. august 2020
Viaplay-premiere: 29. januar 2021
Instruktør: Jeff Wadlow
Medvirkende: Lucy Hale, Maggie Q, Michael Rooker, Michael Peña, Kim Coates, Jimmy O. Yang, Austin Stowell

Plot

Den enigmatiske Mr. Roarke gør sine heldige gæsters hemmelige drømme til virkelighed på et luksuriøst, men fjerntliggende tropisk feriested. Men da fantasierne bliver til mareridt, skal gæsterne løse øens mysterium for at flygte med livet i behold.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg