THE STRANGERS (2008) er ikke nogen nem film at se – den er faktisk dybt ubehagelig. Men den leverer realistisk gys, som man kan forholde sig til. Og det gør det ekstra uhyggeligt. Læs vores anmeldelse her!

Anmeldelserne af The Strangers har godt nok været meget blandede, hvilket har resulteret i en middelmådig vurdering af filmen. Her hos Heaven of Horror mener vi dog, at det er meget ufortjent. Vi kan faktisk kun give filmen den varmeste (eller mest kuldegysende) anbefaling!

Det er ubehag og uhygge, som gør, at man sidder på kanten af sædet langt det meste af filmen. Derudover er karaktererne dybere, end man ofte oplever i denne genre.

Både handlingen og skuespillet fra Liv Tyler og Scott Speedman er godt, og det er en fornøjelse ikke kun at høre skrig og se afmagt, men derimod opleve fornuft og handling.

Et super virkemiddel i The Strangers er også den uskyldige sang, der giver kuldegysninger, da man ved den varsler ondt. For os danskere ledes tankerne straks hen på den danske gyserfilm Nattevagten og “Lille Lise let på tå”.

Det mest effektive ved historien er dog nok, at det er nærliggende at forestille sig selv i samme situation, og netop derfor har alle filmens delikate virkemidler maksimal effekt.

Man får nok ikke lige lyst til at leje en hytte langt væk fra andre naboer lige foreløbigt, efter at have set filmen. Men hvis det er en uhyggelig gyserfilm, du søger, så kan denne anbefales.

:: Heaven of Trivia ::

Ifølge Bryan Bertino, der har skrevet og instrueret filmen, er den delvist baseret på en hændelse, han oplevede som barn.

En aften kom en fremmed person, der bankede på døren og spurgte om en person, der ikke slet ikke boede der. Senere fandt Bertino ud af, at andre hjem i kvarteret havde haft indbrud den pågældende nat.

FAKTA

DVD-premiere: 24. februar 2009
Genrer: Gyser, Drama
Instruktør: Bryan Bertino
Medvirkende: Liv Tyler, Scott Speedman, Glenn Howerton
Land: USA, 2008

Plot

Champagne, rosenblade og levende lys. Alt er nøje planlagt for Kristen (Liv Tyler) og James’ (Scott Speedman) romantiske ophold i sommerhuset. Men kl. 4 om natten banker det på døren og udenfor står en ung pige og spørger efter en de ikke kender.

En sær og underlig hændelse – eftersom sommerhuset ligger langt ude på landet. Senere kommer hun igen, og det bliver starten på en lang og mareridtsagtig nat, hvor tre mystiske, maskeklædte personer terroriserer det unge par og presser dem helt ud på kanten af, hvad de troede de ville gøre for at overleve…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg