:: Anmeldelse ::

Anmeldelserne af denne film har været meget blandede, hvilket har resulteret i en gennemsnitlig middelmådig vurdering af filmen. Denne anmelder mener dog, at det er meget ufortjent, og kan kun give filmen de varmeste (eller mest kuldegysende) anbefalinger.

Der er ubehag og uhygge, som gør, at man sidder på kanten af sædet langt det meste af filmen, og karaktererne er dybere, end man ofte oplever i denne genre. Både handlingen og skuespillet er godt, og det er en fornøjelse ikke kun at høre skrig og se afmagt, men derimod opleve fornuft og handling.

Et super virkemiddel i filmen er også den uskyldige sang, som giver  kuldegysninger, da man ved den varsler ondt. For os danskere, ledes tankerne straks hen på “Nattevagten” og “Lille Lise let på tå”. Det mest effektive ved historien er nok, at det er nærliggende at forestille sig selv i samme situation, og netop derfor har alle filmens delikate virkemidler maksimal effekt.

:: Heaven of Trivia ::

Ifølge Bryan Bertino, der har skrevet og intrueret filmen, så er den delvist baseret på en hændelse, han oplevede som barn. En aften kom en fremmed person, der bankede på døren og spurgte om en person, der ikke slet ikke boede der. Senere fandt Bertino ud af, at andre hjem i kvarteret havde haft indbrud den pågældende nat.

Fakta

(Originaltitel: The Strangers)

DVD: 24-02-2009
Genre: Drama / Gyser
Instr.: Bryan Bertino
Medv.: Liv Tyler, Scott Speedman, Glenn Howerton, m.fl.
Land: USA, 2008