I 1994 skræmte Ole Bornedal næsten en halv million danskere i biografen med sin danske gyserfilm Nattevagten. Nu arbejder han på Nattevagten 2!

Ole Bornedal udtaler følgende om fortsættelsen til det danske filmsite Moovy.dk:

“Jeg arbejder på den nu. Jeg vil prøve at samle hele holdet igen.”

Både Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodia skulle vende tilbage i deres roller, men vi ved endnu intet om plottet.

LÆS OGSÅ:

Nattevagten 2: Nattevagten – Dæmoner går i arv kommer julen 2023 >

Successen med Nattevagten startede en dansk bølge af gyserfilm som Sidste time (1995) og Mørkeleg (1996).

I 1997 lavede Bornedal den amerikanske genindspilning af Nattevagten; nemlig Nightwatch med Ewan McGregor og Nick Nolte i hovedrollerne, men den klarede sig ikke specielt godt.

Bornedal fik så igen chancen for at lave en amerikansk gyserfilm i 2012, hvor han instruerede The Possession, der klarede sig noget bedre med en indtjening på $50 millioner. Der var endda tale om en fortsættelse, men den har vi ikke hørt meget til efterfølgende.

Bornedal regner med at begynde optagelser til Nattevagten 2 næste år.

Se traileren til Nattevagten (1994) nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.