Historien om Anneliese Michel og hendes eksorcisme har affødt filmatiseringer såsom The Exorcism Of Emily Rose. Men den sande historie kommer til at give dig mareridt!

Inden Anneliese Michel blev syg i 1970’erne, var hun en dybt religiøs katolsk pige fra den lille by Leiblfing i Vesttyskland. Hun deltog trofast ved gudstjenester to gange ugentligt sammen med sine forældre og tre søstre. Hun elskede livet, men som person var hun en smule tilbageholdende.

Anneliese Michel som ung teenager

I midten af hendes teenageår begynder hun at få epileptiske anfald, der medfører en depression, og hun ender på hospitalet. Her bliver hun diagnosticeret med en form for epilepsi og pumpet fuld af antikrampe medicin.
Det varer ikke længe, før Anneliese begynder at høre stemmer. Derudover undgår hun alle former for religiøse remedier.

Anneliese begynder at høre stemmer

Anneliese Michels tilstand forværres

Anneliese får det værre og værre, og hun ryger længere ind i sin depression og psykose. Hun bliver overbevist om, at det er dæmoner, der er årsagen til hendes sygdom. Hun afviser dog al psykiatrisk behandling og begynder at søge hjælp hos flere præster. I mellemtiden spiser hun insekter, gør som en hund og slikker urin op fra gulvet.

Anneliese Michel får det værre

Præsterne udfører eksorcisme

De første par præster afviser at udføre en eksorcisme, men hendes familie finder to præster, der gerne ville hjælpe; Ernst Alt og Arnold Renz. Førstnævnte troede på, at Anneliese var besat af dæmoner, så han skrev til en lokal biskop for at få tilladelse. Renz blev sat sagen, og duoen begyndte nu at udføre 1-2 eksorcismer a 4 timers varighed per uge.

Præsterne udfører eksorcisme

Besat af 6 dæmoner

De to mænd fandt seks forskellige dæmoner inden i Michel; Lucifer, Cain, Judas Iscariot, Hitler, Valentin Fleischmann og Nero. Under sessionerne blev den nu 23-årige kvinde lænket fast til en stol, mens hun kom med gurglende lyde, knurrede og skreg. Michel begyndte af sulte sig selv og blev derfor markant tyndere.

Anneliese er besat af 6 dæmoner

Anneliese Michel’s død

Efter 11 måneder og hele 67 eksorcismer dør Anneliese Michel. Den officielle dødsårsag er fejlernæring og dehydrering, men Michel led også af lungebetændelse og to bristede ledbånd i knæet, da hun døde.

Til sidst vejede hun blot 30 kg.

Anneliese Michel under en eksorcisme

Retsagen

Efter Anneliese’s død blev hendes forældre og de to præster retsforfulgt, og de endte med at blive fundet skyldige i uagtsomt manddrab. Ved retssagen argumenterede forsvaret, at eksorcismerne var helt legale, da dæmonerne var ægte. For at bevise det afspillede de nogle lydbånd fra eksorcismerne (hør lydklip længere nede). Det endte med, at alle parter fik en mild dom og ingen fængselstid.

Anneliese Michel Retsagen

Anneliese Michels forældre

Michel’s forældre følte, at deres datters eksorcisme og efterfølgende død var det eneste mulige udfald. Efter premieren på The Exorcism of Emily Rose i 2005 udtalte moderen Anna Michel til The Telegraph, at hun ikke fortrød sin datters død, og at Gud sagde til hende, at hun skulle foretage en eksorcisme for at komme af med datterens dæmoner.

Anneliese Michel's forældre

I videoen nedenfor kan du høre de originale lydbånd fra en af Anneliese Michels eksorcismer i 1976.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg