:: Anmeldelse ::

Fædre, lås jeres døtre inde! Hvis du kender nogle unge friske piger, der skal til Ibiza eller anden sydlandsk ”druk og scor”-ferie, så skal du nok ikke se denne film. Den viser med al realistisk tydelighed, hvor galt det kan gå. Her er egentlig ingen skurke (måske med en enkelt undtagelse af en super egoist), men derimod en gruppe unge mennesker, som pludselig kan se, at ét dumt uheld i kådhed, kan føre til et liv bag tremmer, og hvad gør man så? Man handler, og man planlægger sig ud af den dumme situation.

Problemet er bare, at nogle altid bærer en større del af skylden end andre, og hvem er klar til at sælge – eller ’fjerne’ – sin gode ven, for at sikre sin egen fremtid. Det er en voldsom film, som bestemt er seværdig og klart kan anbefales. Den er måske overordnet en smule langsom, men det opvejer historien og karaktererne for, så du bør ikke snyde dig selv for ‘Donkey Punch’.

:: Heaven of Trivia ::

Filmen blev skudt på kun 3 uger og med et budget på £500.000 (ca. 4 millioner kroner).

Fakta

(Originaltitel: Donkey Punch)

DVD: 05-05-2009
Genre: Thriller / Gyser
Instr.: Oliver Blackburn
Medv.: Robert Boulter, Sian Breckin, Julian Morris, Nichola Burley, m.fl.
Land: UK, 2008

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg