V Wars er en ny Netflix vampyrserie. Serien dækker både horror, sci-fi og drama, så du kan godt forvente en masse skøre ting. Det gælder blandt andet mærkelig CGI, og vampyrer med et noget andet udseende, end vi er vant til. Læs vores V Wars sæson 1 anmeldelse her!

V Wars er en ny Netflix vampyrserie med Ian Somerhalder fra The Vampire Diaries serien. Med andre ord har denne nye Netflix-serie en indbygget fanbase fra starten af. Fans af The Vampire Diaries bør dog forvente en noget anden slags vampyrserie.

Denne nye serie er mørk og dyster på nogle måder, men også særdeles sæbeopera-agtig på mange andre. Selve plottet minder om The Strain og The Passage, hvad angår vampyrer og mennesker, der kæmper om at eksistere og styre samfundet. Okay, der er lidt mere i det, men det er alligevel hovedpræmissen.

Derudover er den nye Netflix-serie baseret på tegneserier, hvor de andre to førnævnte vampyrserier er baseret på bøger. 

Det nye Netflix vampyrserie cast

Ian Somerhalder er naturligvis stjernen i denne nye vampyrserie. Han bliver flittigt brugt i al PR og promovering af V Wars, og det giver fin mening, da han er blevet kendt fra især The Vampire Diaries. Han var da også med i serier som Lost og Smallville, men det er ikke lige så relevant for denne nye serie, hvor han spiller Dr. Luther Swann.

I en anden bærende rolle ses Adrian Holmes som Michael Fayne. Adrian Holmes har haft roller i bl.a. Skyscraper (2018) og Elysium (2013). Han er også med i tv-serien Arrow og jule-antologifilmen A Christmas Horror Story fra 2015.

Derudover er der den unge Kyle Breitkopf, der spiller Dr. Luther Swanns søn, Dez. Du genkender ham måske fra Netflix-horrorfilmen The Silence. Peter Outerbridge er også et kendt ansigt, som har været med i Saw VI (2009), Shut In (2016) og The Umbrella Academy serien.

Andre vil måske huske Kimberly-Sue Murray og Jacky Lai, der begge var med i flere afsnit af tv-serien Shadowhunters: The Mortal Instruments.

Til sidst vil jeg også lige nævne Laura Vandervoort, selvom hun ikke er med i de første afsnit af V Wars. Du kender hende nok fra Jigsaw, tv-serien Bitten eller den nye horror-genindspilning Rabid (2019).

V Wars Netflix anmeldelse

En sæbeopera-agtig vampyrserie

Jeg ville gerne kunne lide V Wars, men det kunne jeg slet ikke. Stilen er alt for meget som en sæbeopera til min smag. Det havde måske kunne fungere, hvis de var gået efter en campy stil, som eksempelvis vampyrserien True Blood gjorde. Desværre tager V Wars sig selv alt for seriøst.

Og så fungerede Ian Somerhalder slet ikke for mig i rollen som den gode læge, der bare vil redde alle mennesker, der forvandles til vampyrer. Hele hans “de har bare en sygdom”-vinkel bliver virkelig trættende. Især når han altså oplever en del meget voldelige (og dødbringende) angreb fra disse “stakler”.

Dr. Luther Swann (Ian Somerhalder) virker både prætentiøs og ekstremt naiv. Bare sådan helt generelt i de fleste samtaler og handlinger.

Desuden er der noget helt galt med vampyrernes udseende i denne Netflix-serie. Det er helt grotesk og ikke på en fed måde. Det er faktisk ret upraktisk. Første gang vi ser en person blive vampyr (bare rolig, det sker i løbet af første afsnit), troede jeg faktisk, han var ved at blive en varulv. Hele ansigtet bliver nærmest fyldt med tænder, og han ligner en form for hunde-væsen.

Endnu vigtigere betyder det også, at deres måde at drikke blod på bliver noget værre gris. Bevares, det er vampyrerne nok ligeglade med, men nu lever de jo af blod, så det er da regulært madsvineri. Og ret fjollet uden at være uhyggeligt.

V Wars Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af V Wars på Netflix nu!

V Wars er ude på Netflix med sæson 1 nu, og det virker jo næsten som en lille julegave til fans af vampyrserier. Midt i alle de nuttede julehistorier får vi noget, som reelt er det direkte modsatte. Det er uden tvivl noget, mange gerne kaster sig over. Desværre tror jeg også, en stor del vil blive skuffede.

Selve V Wars serien er baseret på tegneserier skabt af Jonathan Maberry og Alan Robinson. Har du set traileren, ved du nok nogenlunde, hvad du kan forvente. Synes du den så god ud, så bare kast dig over V Wars hurtigst muligt. Var du ikke imponeret af traileren, skal du heller ikke forvente dig meget af serien.

Helt grundlæggende skal du nok være glad for vampyrserier, der indeholder en god portion sæbeopera-kvaliteter. Foretrækker du de mere dystre og brutale fortællinger med lidt dybere mening, så er der ikke meget grund til at bruge tid på V Wars. Især fordi den er fuld af decideret ulogiske plotelementer – og så ser vampyrerne altså ret mærkværdige ud. 

Alle 10 afsnit af V Wars sæson 1 kan ses på Netflix fra den 5. december 2019.

FAKTA

Skabere: William Laurin, Glenn Davis
Instruktører: Brad Turner, TJ Scott, Kaare Andrews, Marita Grabiak, Bobby Roth, Ian Somerhalder
Medvirkende: Ian Somerhalder, Adrian Holmes, Peter Outerbridge, Laura Vandervoort, Jacky Lai, Kimberly-Sue Murray, Kyle Breitkopf

Plot

En sygdom, der spredes hurtigt, og som forvandler ofrene til blodsugende vampyrer, sætter to bedste venner op mod hinanden i en kamp om menneskehedens fremtid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.