The Silence er en ny Netflix gyser. Plottet lyder måske lidt meget som A Quiet Place, men den er faktisk ganske anderledes. Læs mere her i vores anmeldelse, og se filmen på Netflix nu!

The Silence er en ny horrorfilm på Netflix. Fra det øjeblik plottet kom frem, har den været sammenlignet med A Quiet Place. Det samme skete dog da Susanne Bier filmen Bird Box udkom på Netflix i slutningen af 2018.

Fælles for både The Silence og Bird Box er det faktum, at de er baseret på bøger, der blev skrevet førA Quiet Place udkom. Derudover er alle tre film altså vidt forskelligt, så den konstante sammenligning føles ret unfair. Den er bare også svært at ignorere.

Derimod er det jo ikke sådan, at vi dømmer gyserfilm med zombier, dæmoner eller seriemordere, og siger de ligner den forrige horrorfilm, der dækkede samme niche. Måske vi også snart kommer dertil med disse sanse-baserede film.

Anyway, jeg har faktisk en pointe med min lille svada, og det er, at du bør se The Silence og selv danne dig en mening. Jeg skal dog nok komme med et par grunde til at se The Silence på Netflix i løbet af denne anmeldelse.

Er The Silence lige så god som A Quiet Place?

Uanset hvad jeg netop har ævlet løs om, så er sammenligningen (som også nævnt) uundgåelig, så lad os da bare tage den: Er The Silence bedre end A Quiet Place?

Det lidt nemme, men mest objektive, svar er naturligvis, at smag og behag er forskellig. Personligt elskede jeg A Quiet Place og foretrækker stadig denne, når vi taler om “Vær stille”-gysere. Jeg tror dog, at mange vil nyde den hurtigere plot-udvikling i The Silence.

Det som begge film har som kæmpe gevinst er deres rollebesætning. I The Silence har vi endda en lille Netflix genforening fra serien Chilling Adventures of Sabrina. Både selveste Sabrina (Kiernan Shipka) og Tante Zelda (Miranda Otto) er nemlig med i denne film.

Jeg er altså glad for at se Miranda “I am no man” Otto, så det er straks en bonus i min bog. Derudover er jeg også meget begejstret for Stanley Tucci, der – sjovt nok – faktisk er gift med Emily Blunts søster. Blunt havde hovedrollen i A Quiet Place.

Stanley Tucci er så fantastisk, at han nogle gange kan være den eneste grund til at se en film. Det var tilfældet med Patient Zero, der er en af de ringeste zombiefilm i nyere tid.

Læs også: Vores anmeldelse af Patient Zero her og bliv advaret om den forfærdeligheder >

Når det gælder The Silence, så er Stanley Tucci heldigvis bare én af grundene til at se gyserfilmen på Netflix.

The Silence Netflix anmeldelse

Se jordens undergang ske

Med The Silence oplever vi, hvordan jordens undergang begynder. Det er (ikke overraskende) os selv, der er med til at starte hele balladen. Åbningsscenen viser mennesker, der slår igennem en stenvæg for at komme ind til en underjordisk grotte. Ikke helt ulig dét, der skete i Piranha filmen.

Derefter følger vi en familie, hvor Kiernan Shipka spiller familiens teenagedatter. Og ja, hun er jo så døv (ligesom i A Quiet Place), men hun er ikke født døv og kan også stadig høre lidt. Hun fik et voldsomt høretab efter en ulykke som barn, så hele familien har måtte vænne sig til tegnesprog. Det er ret praktisk, ja.

Selve væsenerne ligner en form for albino flagermus med et Alien-lignende hoved. Det er ret forhistorisk, hvilket passer fint med, at det er præcis, hvad de er.

Egentlig synes jeg, The Silence er alt for kort og føles lidt amputeret. Med kun 90 minutters spilletid skal der altså presses ret meget plot igennem. The Silence havde faktisk været helt perfekt som en ny Netflix-serie. Men hvem ved, måske det kommer, hvis The Silence bliver en succes. 

Desuden kan der også snildt laves opfølgere til denne. Jeg ville bare foretrække, at det skete i form af en Netflix-serie.

The Silence - Netflix - Anmeldelse

Se The Silence på Netflix nu!

The Silence er instrueret af John R. Leonetti, der var filmfotograf på nogle af de største James Wan succesfilm. Herunder Insidious og Insidious 2 samt The Conjuring (Nattens Dæmoner). Derefter instruerede han The Conjuring spin-off filmen Annabelle samt Wolves at the Door og Wish Upon

Ja, John R. Leonetti er i dén grad en horror-filmskaber!

Det samme gælder i øvrigt manuskriptforfatterne Carey Van Dyke og Shane Van Dyke. De har tidligere skrevet Chernobyl Diaries (2012) sammen med Oren Peli, der er manden bag Paranormal Activity

Manuskriptet til The Silence er baseret på en roman af Tim Lebbon. Han er i øvrigt også ret begejstret for gyserfilm og har skrevet en bog baseret på The Cabin in the Woods filmen. Det er alligevel ikke hver dag, man ser en bog-adaptering af en film!

Egentlig skulle The Silence udkomme på Netflix den 12. april, der er en fredag og typisk dagen for deres egne udgivelser. Pludselig er datoen dog blevet ændret til 10. april, og dermed er den ude allerede onsdag i stedet. Så kan du jo selv vælge, om du skal se den med det samme eller gemme den til et fredagsgys!

Uanset hvad du vælger, så bare se The Silence og undgå spoilers inden, der kan farve din mening om filmen alt for meget.

The Silence kan ses på Netflix fra 10. april 2019.

FAKTA

Instruktør: John R. Leonetti
Manuskriftforfattere: Carey Van Dyke and Shane Van Dyke (based on the novel by Tim Lebbon)
Medvirkende: Kiernan Shipka, Stanley Tucci, Miranda Otto, John Corbett, Kate Corbett, Kyle Breitkopf, Sarah Abbott, Dempsey Bryk, Billy MacLellan, Kate Trotter

Plot

Mens verden angribes af skræmmende væsner, der jagter ved hjælp af lyd, gemmer en teenagepige og hendes familie sig uden for byen, hvor de møder en mystisk kult.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.