:: Anmeldelse ::

Vi var så heldige at se denne film til en forpremiere med Biozonen. Allerede fra filmens første sekunder ved man, at det her bliver en heftig tur gennem horror-maskineriet. Man skulle absolut ikke tro, at denne film kom fra samme instruktør som ‘Saw’, for det er helt andre virkemidler, der benyttes i ‘Insidious’… For mig er der i denne film meget mere effektive virkemidler. Jeg er nok efterhånden blevet semi-immun overfor blod og splat, så det skræmmer ikke så meget i forhold til den psykologiske terror. Uhyggen ved at føle sig som fange i sit eget hus af noget, man hverken helt kan se eller røre, men til gengæld mærke helt ind i sine knogler.

Det er svært at forklare hvorfor, det hele virker så godt i ‘Insidious’, men det virker som om de spiller på de bedste virkemidler fra ‘Drag Me to Hell’, ‘Paranormal Activity’ (instruktøren bag denne er da også producer på ‘Insidious’), og så lige et godt skud ‘Poltergeist’ ind over. Der er en masse paranormalt inde over, men alligevel virker det langt hen ad vejen realistisk. Og det sidste stykke er jo effektivt horror, som med godt tryk på lydeffekterne får én til at lette i sit sæde.

Og så hjalp det heller ikke, at alle i biografsalen efterhånden havde nerverne uden på tøjet, da vi havde en rigtig skriger i blandt os. Du kender typen, der ikke bare tøse-skriger, men skriger så ens blod nærmest fryser til is – jeg troede faktisk, det var en lydeffekt i starten, men det var såmænd bare en biografgænger. Og tak til hende for at skaffe ekstra stemning til alle os andre.

Under alle omstændigheder, så ramte ‘Insidious’ helt plet for mig, og jeg var øm i hele kroppen efter filmen, da jeg havde siddet og spændt hver eneste muskel og haft hjertegallop langt det meste af tiden. Dette er for mig den absolut bedste og vaskeægte horrorfilm i biografen lige nu, så se den for pokker!

Heaven of Trivia

‘Insidious’ hed originalt ‘The Further’, som er det mørke sted, der omtales i filmen. Senere blev navnet ændret til ‘The Astral’ og endte så på ‘Insidious’.

Fakta

(Originaltitel: Insidious)

I biografen: 09-06-2011
Genre: Horror | Thriller
Instr.: James Wan
Medv.: Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey, Leigh Whannell, Angus Sampson, Ty Simpkins, Andrew Astor, J. LaRose, Stephen McHattie m.fl.
Land: USA, 2010