:: Anmeldelse ::

En dansk zombie-film lyder ikke som et oplagt hit – og jeg havde nu heller ikke regnet med noget særligt. Men jeg må indrømme, at jeg var ganske imponeret over resultatet af denne film – primært set i forhold til mine forventninger. Det er især den tekniske del, der hæver niveauet, da den faktisk er på højde med større udenlandske produktioner, der har MANGE flere penge at brænde af. Lyd og effekter er professionelt lavet, og de to ting kombineret gør, at stemningen i filmen bliver sat ganske flot.

At skuespilpræstationerne så kun er middelmådige gør, at filmens karakter ikke kommer over middel. Alle virker lige lidt for ivrige og overgearede på en nærmest teatralsk måde, som ikke helt egner sig til film. Slet ikke i horror-universet – med mindre man bevidst lader den kamme over, og i stedet gør det kitsch og bringer humor med ind i virkemidlerne.

Jeg vil dog til enhver tid se – og se frem til – nye film fra Casper Haugegaard. Og så kan den ekstra kortfilm på ‘Opstandelsen’ i den grad også anbefales. Den holder samme høje niveau (og desværre også samme faldgrubber) som ”the main attraction”. Danmark er måske endelig på vej tilbage til horror-genren i en nær fremtid…

:: Heaven of Trivia ::

Ekstramaterialet består bl.a. af kortfilmen ‘Kældermenneske’, som er skrevet af Peter Althoff, der også spiller en af hovedrollerne i ‘Opstandelsen’.

Fakta

(Originaltitel: Opstandelsen)

På DVD: 10-05-2011
Genre: Horror
Instr.: Casper Haugegaard
Medv.: Marie Frohmé Vanglund, Mads Althoff, Jonas Bjørn-Andersen, Roxanne Tirkov, Hans Maaløe, Asta Stidsen, Peter Althoff m.fl.
Land: Danmark, 2010

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.