Wish Upon er lige nu en af de største positive overraskelser i 2017. Vi havde absolut ikke høje forventninger, men underholdningen er helt i top her!

Det var virkelig ikke med de største forventninger, vi gik ind til Wish Upon. Heldigvis blev vores negative mindset gjort til skamme, da filmen i den grad overraskede positivt.

Vi burde naturligvis havde håbet på mere, når John Leonetti stod bag. Men hans film har ikke ramt helt plet. Det gør Wish Upon måske heller ikke, men den er meget simpel og ærlig i sit udtryk. Dette er ren underholdning med gys som drivkraft.

Instruktør, John Leonetti, der også har instrueret Annabelle og Wolves at the Door, har da også en særdeles solid gyser-fortid. Ikke som instruktør (foruden de to førnævnte, der ofte deler vandene), men derimod som filmfotograf.

Han var nemlig fotograf på de første film i de vanvittigt populære James Wan-franchises: Insidious og The Conjuring (eller Nattens Dæmoner, som den hedder på dansk). Men andre ord, så er han en særdeles habil filmfotograf, der har bevist sit værd i lige netop “vores” genre.

Wish Upon - gyserfilm - anmeldelse
Dette kommer også til udtryk i både Annabelle og Wolves at the Door, hvor man må indrømme, at de visuelt er ret lækkert skudt. Også selvom man måske ikke var vild med historierne. Derfor forventede jeg egentligt også, at Wish Upon nok skulle blive en lækker visuel oplevelse.Wish Upon er John Hughes tilsat gys

Overraskelsen kom i, at der er solidt greb om ironi og humor. Vi er ude i John Hughes-lignende tilstande. Det er ham bag Breakfast ClubEn vild pjækkedag og både Fars Fede Ferie og Alene Hjemme filmene. Med andre ord, så skal man ikke tage noget af det for alvorligt.

Hvilket faktisk ofte er tilfældet med gyserfilm, der hurtigt bliver ødelagt, når man prøver at analysere de vilde slasher-film.

Wish Upon - gyserfilm - anmeldelse

De fleste karakterer i Wish Upon bliver decideret karikerede, men dette er altså en helt bevidst beslutning. Ikke mindst manuskriptforfatter, Barbara Marshall, har nemlig fortalt, at netop John Hughes stilen er grundlag for historien i Wish Upon.

Og så lige tilsat en række vilde dødsscener, der bestemt tåler sammenligning med Final Destination. Det er faktisk svært ikke at lave den sammenligning, da vi er ude i scener, hvor døden i dén grad jagter det udvalgte offer.

Med andre ord, så skal man ikke sidde og brokke sig over det stereotype, men derimod tage det som ren underholdning. Tyren tages ved hornene på sarkastisk vis. Lidt ligesom Scream gjorde det i 1996, hvor alle de faste gyser-stereotyper blev påpeget, og derefter skete alligevel.

Et vildt cast med mange unge stjerner

Præcis som førnævnte Scream, så er Wish Upon også fyldt med en række unge skuespillere, der er på vej til at blive stjerner. Hovedrollen som Clare spilles af Joey King, der var den lille pige i The Conjuring.

Hendes ene veninde, Meredith, spilles af Sydney Park, der er med i The Walking Dead sæson 7. Den anden veninde, June, spilles af Shannon Purser, der spillede stakkels “Barb” i Stranger Things.

Wish Upon - gyserfilm - anmeldelse
Derudover har vi Ki Hong Lee fra The Maze Runner filmene, som hendes barndomsven, Ryan.

Old school gyser – med humor og splat!

Og for lige at have det modsatte med også, har vi to tidligere sexsymboler, der nu spiller roller som forældre eller sød nabokone. Ryan Phillippe, der slog igennem i Scream teengyser konkurrenten I Know What You Did Last Summer, spiller Clare’s far. Sherilyn Fenn, der slog igennem som Audrey i Twin Peaks, spiller den hyggelige nabokone.

Det er en sjov detalje med disse to skuespillere i netop de to roller. Selvom Ryan Phillippe jo sateme stadig holder sig uhyggelig godt og altså ikke bliver “kedelig gammelfar”, bare fordi de klasker lidt nusset fiskerskæg på ham. Men idéen er stadig god.

Desværre kommer Wish Upon kun til at gå i få biografer, men den vil dog være i flere af de større. Vil du have en god old school gyser i 80’er stil, hvor humor [sarkasme] og splat (dog uden for meget blod) er i højsædet, så giv Wish Upon en chance. Det er en vild historie, der bestemt er både John Hughes og 1990’er teen-gyser bølgen værdig.

OBS! Husk endelig at blive siddende under rulleteksterne til sidst. Der kommer nemlig en ekstra scene i vaskeægte Marvel-stil.

Du kan også se Wish Upon på blockbuster.dk >

FAKTA

Biografpremiere: 13-07-2017
Genre: Horror, Thriller, Fantasy
Instruktør: John Leonetti
Medvirkende: Ryan Phillippe, Elisabeth Rohm, Joey King, Shannon Purser, Sherilyn Fenn, Alice Lee, Mitchell Slaggert, Ki Hong Lee, Josephine Langford m.fl.

Resumé
I Wish Upon finder den utilpassede 16-årige Claire en magisk boks, der lover en chance for at få det liv, hun altid har ønsket sig. Hun har bare ikke lige regnet med, at hver ønske kræver en dødelig betaling.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg