Goosebumps 2: Haunted Halloween er faktisk en god lille familie-gyser. Den kan sagtens ses af de yngre familiemedlemmer, hvis bare man bliver siddende sammen med dem. Den er dog bestemt også seværdig for voksne. Læs mere her i vores anmeldelse!

Goosebumps 2: Haunted Halloween er (ikke overraskende) opfølgeren til Goosebumps fra 2015. Vi har med et helt nyt cast at gøre, men universet er bestemt genkendelig. Desuden er Jack Black også med i en mindre rolle – naturligvis stadig som R. L. Stine.

Og ja, der er igen også en fin reference til R. L. Stines store rival Stephen King, som han føler, løber med hele gyser-æren. Det vil klart være noget, de voksne fanger mere end børnene. Især da Kings navn slet ikke bliver nævnt i denne omgang.

Hvis du gerne vil introducere de yngre familiemedlemmer til gysergenren, så er Goosebumps 2: Haunted Halloween en rigtig god start. 

Et skønt cast til denne opfølger

Goosebumps 2: Haunted Halloween er med en helt ny fortælling og et nyt cast i forhold til første film. Det er dog absolut ikke noget, der skader filmen. Desuden er bugtalerdukken Slappy også stadig med som en af de primære karakterer. Og flere af monstrene vil nok også være velkendte.

Selve menneskecastet består af flere velkendte ansigter. Især Jeremy Ray Taylor, der (sjovt nok) er med i den nye It filmatisering. Der spiller han den tykke lille Ben Hanscom på fantastisk hjerteskærende vis. I Goosebumps 2: Haunted Halloween er der mere fokus på humoren, når han spiller Sonny.

Jeremy Ray Taylor er desuden allerede blevet tydeligt mere teenager, hvilket nok skal blive interessant i forhold til It – Del 2. Det er jo ikke nemt med børneskuespillere på kanten af puberteten. Det går sateme stærkt!

Derudover er Caleel Harris med som Sonnys bedste ven. Hvis du så Castle Rock på HBO Nordic, vil du nok genkende ham som den unge udgave af Henry Deaver karakteren. 

Sidste skuespiller blandt de tre primære karakterer er Madison Iseman, der spiller Sonnys storesøster. Madison Iseman var med i Jumanji: Welcome to the Jungle, og så er hun med i den kommende 3. Annabelle film Annabelle Comes Home.

Goosebumps 2 anmeldelse

Birollerne driver plottet frem

Mens de primære karakterer er dem, man holder med, så er der en del biroller, der driver plottet frem. Enten ved at være nogle dumme bøller eller ved at være skønne hjælpere.

Som bølle har vi blandt andet Peyton Wich, der spiller Tommy Madigan. Du vil måske genkende Payton Wich fra Stranger Things eller Mr. Mercedes serierne.

I den mere humoristiske medhjælper-afdeling har vi den vanvittige Ken Jeong fra The Hangover filmene. Han er nabo til til vores søskendepar og elsker Halloween i helt fantastisk høj grad. Hans hus er derfor omdannet til et stort Halloween eventyr.

Noget der får farlige konsekvenser, når dukken Slappy får andre “døde ting” til at blive levende.

Sidst, men absolut ikke mindst, så har vi Wendi McLendon-Covey som mor til de to søskende. Og nærmest også bonus-mor til Sonnys ven, da de passer ham ret ofte. Du kender måske Wendi McLendon-Covey fra komedien Brudepiger.

Goosebumps 2 anmeldelse

Du kan købe og leje Goosebumps 2: Haunted Halloween nu

Goosebumps 2: Haunted Halloween er instrueret af Ari Sandler, der primært har lavet små skønne komedier. Det virker faktisk som det helt rigtige valg til sådan en børnegyser (eller familiegyser, om man vil). 

Det er trods alt humoren, der skal sikre, at det ikke bliver alt for uhyggeligt. Der er dog en del monstre med i historien, og det kan nok hurtigt virke lidt voldsomt.

Sørg derfor endelig for at se filmen samlet, hvis de små poder endnu ikke er så velbevandret i monster- og gysergenren.

På Blu-ray udgaven er der naturligvis en række ekstramateriale. Det gælder både “deleted scenes”, og så er mit favorit ekstramateriale “Gag reel” også med. Det kan være en god måde lige at runde filmen af for børn, så man igen bliver mindet om, at det “kun” er en film.

Goosebumps 2: Haunted Halloween er ude på både DVD, Blu-ray og via streaming nu.

FAKTA

DVD-premiere: 14. marts 2019
Genre: Action, Komedie, Fantasy
Instruktør: Ari Sandel
Medvirkende: Madison Iseman, Ben O’Brien, Caleel Harris, Jeremy Ray Taylor, Wendi McLendon-Covey, Ken Jeong, Chris Parnell

Plot

Efter at have sluppet Slappy løs ved et uheld må de tre venner gøre skaden god igen ved at lukke den onde dukke og hans væsener tilbage i Stines bog, inden det er for sent.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg