Possessed er en ny Netflix horror-thriller serie. Indledningen minder om noget fra de bedste koreanske gyserfilm, men serien er generelt mere thriller. De første to afsnit er ude nu og flere følger i de kommende uger. Læs hvorfor Netflix-serien er værd at se her i vores anmeldelse!

Possessed er en ny serie på Netflix. Den er fra Sydkorea og genren er horror og thriller, men der er også en god portion humor inde over. Det er dog ofte tilfældet med koreanske produktioner i horror-thriller genren, så det passer fint.

Desuden er de koreanske produktioner altid af et utroligt højt niveau. Der er fokus på et skarpt billede, god lyd, en solid historie og (især!) nogle fascinerende karakterer.

Netop derfor er det også kun de færreste koreanske film, der har en spilletid på under to timer; Det tager nemlig sin tid, når man også giver god plads til en lang række karakterer. Dermed er tv-serie formatet faktisk helt ideelt til formålet. Noget vi for nyligt også oplevede med sæson 1 af zombie-serien Kingdom.

Possessed er der ingen zombier, men derimod spøgelser (som titlen også indikerer). Derudover er hovedhistorien med fokus på en seriemorder, så der er rigeligt at komme efter for gyserfans.

Possessed minder indledningsvist om I Saw the Devil

Da afsnit 1 af Possessed begyndte fik vi straks associationer til I Saw the Devil. Og helt ærligt, det bliver sgu ikke meget bedre, når vi taler koreanske horror-thriller produktioner.

Læs også: Vores anmeldelse af den blændende koreanske seriemorder-thriller I Saw the Devil her >

Umiddelbart efter indledningen springer vi et par år frem i historien, og kort derefter springer vi igen. Denne gang hele 20 år, så vi faktisk befinder os lige omkring nutiden. Det er her, den egentlige historie begynder at udspille sig.

Vi følger primært to hovedkarakterer: En kriminalbetjent, der er uhyggeligt nem at skræmme, samt en clairvoyant der ihærdigt forsøger at finde sin plads i verdenen.

Der er naturligvis ret mange andre karakterer i Possessed, og langt de fleste er meget underholdende. Især en lang række betjente viser deres sande natur gennem scener, der kun kan få smilet frem. De vil så gerne være stærke og dygtige, men de bliver meget hurtigt skræmt og sladrer om hinanden.

Den absolutte vinder i forhold til at blive skræmt er dog vores hovedperson. Han formår simpelthen at give sig selv uhyggeligt mange jumpscares. Og det sker vel at mærke uden, nogen forsøger at skræmme ham. Han er faktisk også typen, der gerne sover med lyset tændt. Hvis han da overhovedet kan falde i søvn.

Possessed – Sæson 1 – Netflix – anmeldelse

Possessed bliver løbende frigivet på Netflix

I modsætning til de fleste Netflix serier, så vil Possessed blive frigivet med et par afsnit af gangen. Der er i alt 16 afsnit i sæson 1, og i første omgang får vi kun de første to afsnit.

På den amerikanske udgave af Netflix er der dog frigivet hele ni afsnit i ét hug. Måske er de mere utålmodige end os skandinaver?!

Den blev i øvrigt også vist i Sydkorea på samme måde i løbet af marts måned. Et par afsnit kom ud med dages mellemrum i stedet for som én komplet sæson.

Se den koreanske serie Possessed på Netflix nu!

Possessed (org. titel Bing-ui) er instrueret af Choi Do-Hoon, der tidligere har lavet tre andre tv-serier. De har dog været i “romance comedy” genren, så det er vist lidt irrelevant i forhold til denne serie.

Hvis du kan lide koreanske horror og thriller film, bør du dog give Possessed en chance. Der er både spøgelser og seriemordere, og den ligger på Netflix, så der er ikke meget at miste ved at give den et forsøg.

Jeg synes, Possessed har alt det, jeg elsker fra koreanske film. Bevares, der kan være lidt vel meget humor undervejs, men generelt synes jeg, fokus er på det mere uhyggelige. Og seriemorderen i Possessed er bestemt en creepy fætter!

De to første afsnit af Possessed blev frigivet på Netflix den 4. april 2019. De resterende 14 afsnit vil løbende blive frigivet.

Plot

En modvillig clairvoyant slår sig sammen med en lidt kejtet kriminalbetjent med et blødt hjerte. Hun skal hjælpe ham med at opklare sager via hendes synske evner, og det lader til, at der er en seriemorder på spil.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg