:: Anmeldelse ::

Jeg har efterhånden fået overordentlig store forventninger til Sydkoreanske film, for de leverer varen næsten hver gang og skuffer kun yderst sjældent – og selv da er det aldrig helt galt. Især horror-genren har de fået uforskammet godt fat i, så jeg glæder mig altid, når jeg får chancen for at se en ny film. Sagt på en anden måde: Mine forventninger var skruet godt op, før jeg trykkede play. Og jeg må sige, at jeg ikke blev skuffet!

‘I Saw the Devil’ dykker helt ned i menneskets dybeste følelsesregister – både ondskab, had, hævn-følelse og sorg. Den er på alle måder i øjenhøjde med publikum, hvilket ikke mindst bliver tydeligt, hver gang hovedpersonen tager dybt egoistiske beslutninger, som får fatale konsekvenser for folk omkring ham. Det er ingen helterolle, men man føler med manden og ville nok have begået mange af de samme fejl selv.

Filmens sadistiske seriemorder spilles af Min-sik Choi, som også havde hovedrollen i ‘Old Boy’, og det gør han med bravour! Han er simpelthen fantastisk, og hans karakter og væremåde virker på mange områder som Javier Bardem’s karakter fra Coen-brødrenes ‘No Country for Old Men’ (2007). Bare bedre! Man holder aldrig med ham, men han er så forskruet og underholdende, at man alligevel nyder at være med om bord på rutsjebanen, når han sidder forrest og styrer stemningen.

Instruktør Jee-woon Kim leverer her en stilsikker, underholdende og modbydelig film, som jeg ikke vil glemme foreløbig. ‘I Saw the Devil’… and I liked it!

Fakta

(Originaltitel: Akmareul boatda)

På DVD/Blu-ray: 09-05-2011 (UK region 2)
Genre: Horror | Thriller | Krimi
Instr.: Jee-woon Kim
Medv.: Byung-hun Lee, Min-sik Choi, Gook-hwan Jeon, Ho-jin Jeon, San-ha Oh, Yoon-seo Kim m.fl.
Land: Sydkorea, 2010

Relaterede links