CAPTURING THE KILLER NURSE på Netflix er en true crime-dokumentar om sagen fra filmen The Good Nurse. Fascinerende og skræmmende, hvor præcis filmen var. Læs vores anmeldelse af Capturing the Killer Nurse her!

CAPTURING THE KILLER NURSE er en ny Netflix true crime-dokumentarfilm om en sag, der vil være meget bekendt, hvis du har set The Good Nurse. Dette er dokumentarversionen i modsætning til den dramatiserede film.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af filmen The Good Nurse her >

Det, der er mest fascinerende og skræmmende, er, når du indser, at filmen baseret på den sande historie er ekstremt præcis. Det betyder selvfølgelig også, at du ved, hvordan historien udvikler sig og slutter. Med en spilletid på kun 94 minutter er den dog bestemt værd at bruge tid på.

Læs videre på vores dokumentaranmeldelse af Capturing the Killer Nurse nedenfor. Du kan se den på Netflix fra den 11. november 2022.

Den sande historie om Charlie Cullen

Charlie Cullen var en erfaren sygeplejerske med enten gode eller neutrale anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere. Dette resulterede i, at han var en betroet – og elsket af sine kolleger – sygeplejerske ved Somerset Medical Center i New Jersey.

Desværre ville tiden vise, at Charlie Cullen også var en af ​​historiens mest produktive seriemordere. Han kan have flere hundrede ofre på samvittigheden. Både på Somerset Medical Center og på tværs af flere hospitaler og plejecentre i det nordøstlige USA.

Da ingen ville tage ansvar for hans gerninger, kunne han fortsætte sine dødbringende tilbøjeligheder i hans næste beskæftigelse.

Heldigvis, som titlen indikerer, handler det også om de mennesker, der var med til at stoppe ham og stille ham for retten. Mest fremtrædende er de folk, der arbejder på Poison Control Center, politiets efterforskere og en af ​​Charlie Cullens nærmeste kollegaer: Amy Loughren.

Castingen i ​​filmen var perfekt

En af de første ting, jeg lagde mærke til, da jeg så Capturing the Killer Nurse på Netflix, var, at Amy Loughren virkelig lyder som Jessica Chastain. Eller måske omvendt. Uanset hvad, så lyder de uhyggeligt ens, og det er tydeligt, at Jessica Chastain var den perfekte casting af Amy Loughren i The Good Nurse.

Det samme kan dog absolut siges om Eddie Redmayne som Charlie Cullen. Og nej, dette er ikke en anmeldelse af The Good Nurse (den ligger her), men efter at have set filmen, bemærker du, hvor god castingen var, når du ser dokumentaren.

Især Charlie Cullens stemme og manerer blev perfekt fanget af Eddie Redmayne. Noget jeg bestemt ikke kunne lade være med at bemærke, da jeg så dokumentaren.

Capturing the Killer Nurse – Netflix anmeldelse

Hvad du gør som det næste, betyder noget!

Vi har hørt det så mange gange før, men dette er endnu et tilfælde, hvor nogen oprindeligt beskrives som venlig og vidunderlig. Men når noget forfærdeligt så kommer frem i lyset, genovervejer de, der kendte personen, visse situationer.

Pludselig indser de, at de har været vidne til handlinger, der resulterede i mord.

Det er nok til virkelig at drive nogle til vanvid. Men det, du gør som det næste, er det, der virkelig definerer din karakter; Går du i benægtelse og bliver ved med at tænke “men han var god mod mig”, eller hjælper du med, at han kan blive straffet?

Du kan stadig anerkende, at han var en god person overfor dig, mens du også accepterer, at han var morder. For mig er dette måske det vigtigste budskab fra både filmen og denne dokumentar.

Okay, du missede det i første omgang, hvor du intet ondt så i ham. Men det handler bare ikke om dig, men snarere om, hvor god han var til det, han gjorde. Det faktum, at du hjælper med at stoppe ham, er dét, der viser styrken af ​​din karakter.

Dét gjorde Amy Loughren, der virkelig er både en god sygeplejerske og et fantastisk menneske!

Se Capturing the Killer Nurse på Netflix

Netflix-dokumentaren er lavet af den Emmy-nominerede instruktør Tim Travers Hawkins (XY Chelsea). Du får den sande (og meget tragiske) historie bag Charles Cullens skjulte og systematiske drab på patienter.

Og der fokuseres også på de farer, der stadig lurer i det amerikanske sundhedssystem. Et system, der i høj grad består af “Private, for-profit hospitaler”, og ikke et, der er fokuseret på at være der for patienterne – eller mennesker generelt. Denne del er endnu mere skræmmende, da præcis det samme var tilfælde med “Dr. Death“.

Nok kan dokumentartitlen være lidt søgt, men den er stadig også meget passende. Netflix true crime-dokumentaren er baseret på den bedst sælgende bog “The Good Nurse” skrevet af Charles Graeber. Det var også denne bog, der blev filmatiseret i Netflix-filmen med samme titel.

Forfatteren Charles Graeber bliver desuden interviewet i denne dokumentar. Ligesom en række andre relevante personer fra Amy Loughren til kriminalbetjentene, der arbejdede på sagen, og den medarbejder i Poison Control Center, der først anmeldte problemet til Somerset Medical Center. Der er også lydinterviews med Charles Cullen.

Hvis du kunne lide filmen The Good Nurse – eller bare true crime generelt – så sørg for at tjekke denne dokumentarfilm med en spilletid på kun 94 minutter ud. Den er gennemarbejdet og værd at bruge tid på!

Capturing the Killer Nurse er på Netflix fra den 11. november 2022.

Plot

Denne dokumentarfilm afslører, hvordan efterforskerne beviste, at sygeplejersken Charles Cullen dræbte sine patienter – og hvor tæt han var på at slippe af sted med det.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.