Nye gyserfilm i 2023 – hvad har du at se frem til? Få et overblik over hvilke gyserfilm, der kommer i biografen i 2023. Læs meget mere om de kommende gyserfilm, du kan se frem til her!

Vil du gerne vide, hvilke gyserfilm der kommer i 2023? Så er du kommet til det rette sted. Vi har lavet en liste over gyserfilm, der har fået en biografdato i 2023. 

Vores erfaring siger dog, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2023 får premiere i Danmark som planlagt. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre helt skippes, inden de overhovedet får chancen. Ofte fordi de ikke har klaret sig godt i USA.

Vi opdaterer dog løbende listen over nye gyserfilm i 2023 med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Du kan se listen over nye gyserfilm i 2023 nedenfor.

TRUE HAUNTING

Biografpremiere: 5. januar 2023

Den skræmmende historie om den første tv-transmitterede eksorcisme på NBC i 1971. NBC-nyhedssegmentet var en succes, det var selve eksorcismen ikke. I stedet gjorde det tingene værre for familien Becker, der boede der. Meget værre.

True Haunting (2023) gyserfilm

M3GAN

Biografpremiere: 12. januar 2023

Allison Williams (Get Out) spiller den geniale robottekniker Gemma, som arbejder for et legetøjsfirma, der har brugt kunstig intelligens til at udvikle den naturtro dukke M3GAN. M3GAN er programmeret til at være et barns bedste ven og forælders allierede. Da Emma uventet får forældremyndigheden over sin niece, kommer hjælpen fra M3GAN-prototypen – en beslutning, der får fatale konsekvenser.

M3GAN (2023)

KNOCK AT THE CABIN

Biografpremiere: 16. februar 2023

En ung pige og hendes fædre bliver taget som gidsler af fire bevæbnede fremmede, da de holder ferie i en afsidesliggende hytte. For at undgå verdens undergang må familien træffe nogle umulige valg og gøre op med sig selv, hvad de tror på, før det er for sent.

Knock at the Cabin (2023) | Shyamalan Thriller

SUPERPOSITION

Biografpremiere: 23. marts 2023

Superposition er et parforholdsdrama pakket ind i en neglebidende gyser. I filmen tager kæresteparret Teit og Luna dybt ind i skoven for at bo med deres søn, hvor de væk fra storbyens larm skal genfinde sig selv og hinanden. Og at finde sig selv, det gør de, men på en meget mere bogstavelig og gruopvækkende måde, end de havde regnet med. For i skoven møder de sig selv, en tro kopi af dem selv, der også er på dannelsesrejse i skoven. Den absurde situation udvikler sig langsomt i en voldsom og uforudsigelig retning.

Superposition (2022) Psykologisk Thriller

SCREAM 6

Biografpremiere: 30. marts 2023

I den næste Scream-film forlader de fire overlevende fra Ghostface-drabene Woodsboro og starter et nyt kapitel i New York City.

Plakat på vej

THE POPE’S EXORCIST

Biografpremiere: 6. april 2023

Et portræt af præsten Gabriele Amorth, der fungerede som Vatikanets chefeksorcist, og som udførte mere end 100.000 eksorcismer i sin levetid. Amorth skrev to erindringer, hvor han fortalte om sine oplevelser med at kæmpe mod Satan og dæmoner, der havde fanget folk i deres ondskab.

The Pope's Exorcist (2023) gyserfilm

SALEM’S LOT

Biografpremiere: 20. april 2023

I Salem’s Lot vender en forfatter hjem til sin barndomsby for at skrive en bog. Han finder dog ud af, at noget er helt galt – alle beboere er ved at blive vampyrer.

SALEM’S LOT er en ny indspilning af Stephen Kings roman af samme navn – denne gang instrueret af Gary Dauberman (IT del 1+2, Annabelle Comes Home).

Salem's Lot (2022) gyserfilm

EVIL DEAD RISE

Biografpremiere: 20. april 2023

I den femte Evil Dead-film aflægger en træt Beth et længeventet besøg hos sin storesøster Ellie, som opdrager tre børn på egen hånd i en lille lejlighed i L.A. Søstrenes genforening afkortes dog ved opdagelsen af en mystisk bog dybt inde i Ellies bygning, hvilket frigiver menneskebesættende dæmoner og driver Beth ud i en kamp for overlevelse, da hun står over for den mest mareridtsagtige version af moderskabet, man kan forestille sig.

Evil Dead Rise (2023)

RENFIELD

Biografpremiere: 27. april 2023

R.M. Renfield (Nicholas Hoult) beslutter sig for at forlade sit århundredelange arbejde som håndlanger til Dracula (Nicolas Cage). Han finder en ny glæde med livet i det moderne New Orleans, da han forelsker sig i en hektisk, men altid aggressiv trafikbetjent ved navn Rebecca Quincy (Awkwafina).

Renfield (2023) gyserkomedie

INSIDIOUS 5

Biografpremiere: 6. juli 2023

Josh Lambert tager østpå for at aflevere sin søn Dalton på et idyllisk, ivy-league universitet. Daltons collegedrøm bliver dog et mareridt, da de undertrykte dæmoner fra hans fortid pludselig vender tilbage for at hjemsøge dem begge.

Insidious: Chapter 5

THE MEG 2: THE TRENCH

Biografpremiere: 3. august 2023

The Meg 2: The Trench er fortsættelsen til megahaj-filmen The Meg fra 2018. Denne gang instrueres filmen af Ben Wheatley, og Jason Statham vender tilbage i hovedrollen. Optagelserne til The Meg 2: The Trench begyndte i Storbritannien den 24. januar 2022.

The Meg 2 hajfilm fortsættelse

THE NUN 2

Biografpremiere: 8. september 2023

1956 – Frankrig. En præst bliver myrdet. En ondskab breder sig. Efterfølgeren til det verdensomspændende kæmpehit THE NUN følger SØSTER IRENE, da hun igen står ansigt til ansigt med den dæmoniske kraft VALAK – THE DEMON NUN.

The Meg 2 hajfilm fortsættelse

THE EXORCIST

Biografpremiere: 12. oktober 2023

Efterfølger til Eksorcisten fra 1973 om en 12-årig pige, der er besat af en mystisk dæmonisk ånd, der tvinger hendes mor til at søge hjælp fra to præster for at redde hende.

Plakat på vej

ELEVATOR GAME

Biografpremiere: 26. oktober 2023

ELEVATOR GAME er en overnaturlig gyserfilm baseret på det eponyme online-fænomen – et ritual udført i en elevator, hvor spillere forsøger at rejse til en anden dimension ved hjælp af et sæt regler, der kan findes online.

Plakat på vej

SAW 10

Biografpremiere: 26. oktober 2023

Saw 10 har endnu ikke en officiel titel, men den har en instruktør og en premieredato.

Plakat på vej

NATTEVAGTEN 2: DÆMONER GÅR I ARV

Biografpremiere: 25. december 2023

Martin og hans datter Emma (Fanny Bornedal) kæmper med arven fra det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden. Emmas mor, Kalinka, kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord, da Emma var lille, og i dag lever faren Martin som en skygge af sig selv. Siden dengang har de været hjemsøgt af erindringen om den nat – og i fortielsen er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume.

Emma beslutter sig for at udrede, hvad der skete dengang med seriemorderen kriminalinspektør Wörmer, der næsten dræbte hendes forældre. Hun iværksætter et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle. Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Nattevagten 2

Om forfatteren

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.