Nye gyserfilm i 2023 – hvad har du at se frem til? Få et overblik over hvilke gyserfilm, der kommer i biografen i 2023. Læs meget mere om de kommende gyserfilm, du kan se frem til her!

Vil du gerne vide, hvilke gyserfilm der kommer i 2023? Så er du kommet til det rette sted. Vi har lavet en liste over gyserfilm, der har fået en biografdato i 2023. 

Vores erfaring siger dog, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2023 får premiere i Danmark som planlagt. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre helt skippes, inden de overhovedet får chancen. Ofte fordi de ikke har klaret sig godt i USA.

Vi opdaterer dog løbende listen over nye gyserfilm i 2023 med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Du kan se listen over nye gyserfilm i 2023 nedenfor.

M3GAN

Biografpremiere: 12. januar 2023

Allison Williams (Get Out) spiller den geniale robottekniker Gemma, som arbejder for et legetøjsfirma, der har brugt kunstig intelligens til at udvikle den naturtro dukke M3GAN. M3GAN er programmeret til at være et barns bedste ven og forælders allierede. Da Emma uventet får forældremyndigheden over sin niece, kommer hjælpen fra M3GAN-prototypen – en beslutning, der får fatale konsekvenser.

M3GAN (2023)

KNOCK AT THE CABIN

Biografpremiere: 9. marts 2023

En ung pige og hendes fædre bliver taget som gidsler af fire bevæbnede fremmede, da de holder ferie i en afsidesliggende hytte. For at undgå verdens undergang må familien træffe nogle umulige valg og gøre op med sig selv, hvad de tror på, før det er for sent.

Knock at the Cabin (2023) | Shyamalan Thriller

SUPERPOSITION

Biografpremiere: 23. marts 2023

Det kreative par Stine og Teit og deres søn Nemo forlader storbylivet på Vesterbro og flytter ud i en isoleret hytte i den svenske ødemark. Her håber de at genfinde sig selv som individer, mens de dokumenterer deres oplevelser i en podcast-serie. Desværre opdager de, at de ikke er så isolerede, som de troede: der er et andet par på den anden side af søen, der minder overraskende meget om dem selv. Snart dukker gamle skænderier og egoistiske behov op til overfladen, og Stine og Teit er tvunget til at konfrontere deres egne egoer.

Den psykologiske thriller undersøger den grundlæggende splittelse mellem individualistisk selvrealisering og forsøget på at være til stede for vores nærmeste. De fleste af os har et tårnhøjt ambitionsniveau både på vores egne og parforholdets vegne. SUPERPOSITION undersøger, om vi faktisk er for opslugte af os selv til at være gode partnere for hinanden.

Superposition (2022) dansk psykologisk thriller

SCREAM 6

Biografpremiere: 30. marts 2023

I den næste Scream-film forlader de fire overlevende fra Ghostface-drabene Woodsboro og starter et nyt kapitel i New York City.

Scream 6 (2023)

THE POPE’S EXORCIST

Biografpremiere: 5. april 2023

Et portræt af præsten Gabriele Amorth, der fungerede som Vatikanets chefeksorcist, og som udførte mere end 100.000 eksorcismer i sin levetid. Amorth skrev to erindringer, hvor han fortalte om sine oplevelser med at kæmpe mod Satan og dæmoner, der havde fanget folk i deres ondskab.

The Pope's Exorcist (2023) gyserfilm

EVIL DEAD RISE

Biografpremiere: 20. april 2023

I den femte Evil Dead-film aflægger en træt Beth et længeventet besøg hos sin storesøster Ellie, som opdrager tre børn på egen hånd i en lille lejlighed i L.A. Søstrenes genforening afkortes dog ved opdagelsen af en mystisk bog dybt inde i Ellies bygning, hvilket frigiver menneskebesættende dæmoner og driver Beth ud i en kamp for overlevelse, da hun står over for den mest mareridtsagtige version af moderskabet, man kan forestille sig.

Evil Dead Rise (2023)

BEAU IS AFRAID

Biografpremiere: 20. april 2023

Med dramagyseren “Beau is Araid” tager den amerikanske instruktør Ari Aster (Midsommar, Hereditary) på en tidsrejse gennem Beaus (Joaquin Phoenix) liv.

Beau har altid haft et anstrengt forhold til sin anmassende mor, og har desuden aldrig vidst, hvem hans far var. Måske er det derfor Beau har udviklet sig til at blive en usikker og ængstelig mand? Ingen ved det og heldigvis for Beau, er det heller ikke noget han behøver beskæftige sig særligt meget med.

Da Beaus mor imidlertid dør, tvinges han til at rejse tilbage til barndomshjemmet og at udsætte sig selv for voldsomme overnaturlige farer.

Beau Is Afraid (2023) Ari Aster

RENFIELD

Biografpremiere: 27. april 2023

R.M. Renfield (Nicholas Hoult) beslutter sig for at forlade sit århundredelange arbejde som håndlanger til Dracula (Nicolas Cage). Han finder en ny glæde med livet i det moderne New Orleans, da han forelsker sig i en hektisk, men altid aggressiv trafikbetjent ved navn Rebecca Quincy (Awkwafina).

Renfield (2023) gyserkomedie

THE BOOGEYMAN

Biografpremiere: 1. juni 2023

En teenagepige og hendes lillebror, der stadig prøver at komme sig over deres mors tragiske død, er plaget af en sadistisk tilstedeværelse i deres hus og kæmper for at få deres sørgende far til at høre efter, før det er for sent.

The Boogeyman (2023) | Gyserfilm

INSIDIOUS 5

Biografpremiere: 6. juli 2023

Josh Lambert tager østpå for at aflevere sin søn Dalton på et idyllisk, ivy-league universitet. Daltons collegedrøm bliver dog et mareridt, da de undertrykte dæmoner fra hans fortid pludselig vender tilbage for at hjemsøge dem begge.

Insidious: Chapter 5

THE MEG 2: THE TRENCH

Biografpremiere: 3. august 2023

The Meg 2: The Trench er fortsættelsen til megahaj-filmen The Meg fra 2018. Denne gang instrueres filmen af Ben Wheatley, og Jason Statham vender tilbage i hovedrollen. Optagelserne til The Meg 2: The Trench begyndte i Storbritannien den 24. januar 2022.

The Meg 2 hajfilm fortsættelse

LAST VOYAGE OF THE DEMETER

Biografpremiere: 10. august 2023

Last Voyage of the Demeter er baseret på kapitlet “Captain’s Log” i Bram Stokers klassiker “Dracula” fra 1897. Historien foregår ombord den russiske skonnert Demeter, som blev chartret til at transportere en privat last – 24 umærkede trækasser – fra Carpathia til London.

Filmen vil følge den dødsdømte besætning, mens de forsøger at overleve sørejsen, forfulgt hver nat af en skræmmende tilstedeværelse om bord på skibet. Da skibet endelig ankom nær Whitby havn, var det en forladt. Der var ingen spor af besætningen!

Last Voyage of the Demeter (2023) | Gyserfilm

THE NUN 2

Biografpremiere: 7. september 2023

1956 – Frankrig. En præst bliver myrdet. En ondskab breder sig. Efterfølgeren til det verdensomspændende kæmpehit THE NUN følger SØSTER IRENE, da hun igen står ansigt til ansigt med den dæmoniske kraft VALAK – THE DEMON NUN.

The Meg 2 hajfilm fortsættelse

THE EXORCIST

Biografpremiere: 12. oktober 2023

Efterfølger til Eksorcisten fra 1973 om en 12-årig pige, der er besat af en mystisk dæmonisk ånd, der tvinger hendes mor til at søge hjælp fra to præster for at redde hende.

Plakat på vej

ELEVATOR GAME

Biografpremiere: 26. oktober 2023

ELEVATOR GAME er en overnaturlig gyserfilm baseret på det eponyme online-fænomen – et ritual udført i en elevator, hvor spillere forsøger at rejse til en anden dimension ved hjælp af et sæt regler, der kan findes online.

Plakat på vej

SAW 10

Biografpremiere: 26. oktober 2023

Saw 10 har endnu ikke en officiel titel, men den har en instruktør og en premieredato.

Plakat på vej

NATTEVAGTEN 2: DÆMONER GÅR I ARV

Biografpremiere: 25. december 2023

Martin og hans datter Emma (Fanny Bornedal) kæmper med arven fra det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden. Emmas mor, Kalinka, kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord, da Emma var lille, og i dag lever faren Martin som en skygge af sig selv. Siden dengang har de været hjemsøgt af erindringen om den nat – og i fortielsen er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume.

Emma beslutter sig for at udrede, hvad der skete dengang med seriemorderen kriminalinspektør Wörmer, der næsten dræbte hendes forældre. Hun iværksætter et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle. Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Nattevagten 2

SALEM’S LOT

Biografpremiere: afventer ny dato

I Salem’s Lot vender en forfatter hjem til sin barndomsby for at skrive en bog. Han finder dog ud af, at noget er helt galt – alle beboere er ved at blive vampyrer.

SALEM’S LOT er en ny indspilning af Stephen Kings roman af samme navn – denne gang instrueret af Gary Dauberman (IT del 1+2, Annabelle Comes Home).

Salem's Lot (2022) gyserfilm

Om forfatteren

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.