THE NUN 2 kan nu ses i de danske biografer og er nyeste skud på stammen i THE CONJURING-universet. Herfra var vi ikke videre begejstret for den første film, så vi blev faktisk (til dels) positivt overrasket. Læs vores The Nun 2 filmanmeldelse her!

THE NUN 2 er den direkte opfølger til første The Nun-film, der i sig selv er en spin-off af The Conjuring-franchisen. Reelt kan man sige, at alle film foruden dem, der hedder noget med The Conjuring er spin-offs, så vi er efterhånden ude i et noget omfattende “stamtræ”.

Læs eventuelt vores anmeldelse af første The Nun-film her >

For en god ordens skyld må vi hellere påpege, at selvom denne film får samme antal splatter, som den første film fik, så foretrækker vi faktisk denne fortsættelse. Både produktions-kvalitet, effekter, skuespil og historie er bedre.

Men begge film er stadig overordnet middelmådige. I bagklogskabens klare lys (og efter et gensyn) må vi erkende, at selvom den fik 3 splatter, er det reelt 3 små splatter.

Du kan læse videre på vores The Nun 2 filmanmeldelse herunder. Filmen har dansk biografpremiere den 7. september 2023.

En stærkere historie i 2’eren

Her i The Nun 2 er der gået et par år siden begivenhederne i første film. Og ja, vi får lige en hurtig opdatering på hvadm der er sket i mellemtiden. Vi er nemlig nu i 1956, hvor en præst er blevet myrdet i sin kirke i Frankrig under mildest talt dæmonisk-prægede omstændigheder.

Søster Irene (Taissa Farmiga) skal derfor igen konfrontere Valak, dæmonen i nonneklæder.

Mens selve historien i The Nun var en noget flad omgang, bruges der en del mere tid på historiefortælling i The Nun 2. Bevares, det kan naturligvis også argumenteres, at første film skal sætte nogle rammer, der derfor ikke efterlader lige så meget tid til hovedhistorien.

Og dog, så batter den “undskyldning” ikke meget, når nu netop nonnen allerede har figureret prominent i flere andre The Conjuring-film. Herunder også Annabelle 2: Skabelsen.

I alle tilfælde er der i The Nun 2 kun to karakterer, der går igen. Præsten fra første film er ikke iblandt os længere, så vi fokuserer på Søster Irene (Taissa Farmiga) og Maurice (Jonas Bloquet).

Derudover er der også en række bifigurer, der denne gang er overvejende interessante. Jeg skal ikke afsløre detaljer her, men det resulterer faktisk i en historie med lidt mere dybde og hjerte.

The Nun 2 – Anmeldelse | Gyserfilm fortsættelse

Bare rolig, du skal nok kunne følge med

I alle tilfælde er både Taissa Farmiga og Jonas Bloquet virkelig gode i deres respektive roller. Begge får desuden markant mere at arbejde med. Hvorfor selve “The Nun” så konstant skal brøle som et vilddyr og have tænder, der leder tankerne hen til Venom, er lidt mærkeligt.

Der er også en detalje ved Maurice, der er lidt dum. I hvert fald når man, som vi gjorde, genser første film, inden man kaster sig over denne. Maurice kaldes nemlig også for “Frenchie”, der på dansk er blevet til “Fransker”.

Dog har Maurice glemt meget af sin franske accent fra første til anden film. Faktisk lyder han mest lidt mudret britisk, men eftersom første film fastslog, at han var fra Canada, giver det ikke meget mening.

Til gengæld er historien som helhed bedre her i The Nun 2, men du godeste, hvor kommer der mange flashbacks. Bare for liiige at sikre, publikum har fanget alle de afsløringer og twists, der kommer. Det griber om sig og bliver alt for voldsomt.

Især da der ofte blev fokuseret på de vigtige detaljer første gang, scenen rullede over skærmen.

The Nun 2 – Anmeldelse | Gyserfilm fortsættelse

Se The Nun 2 i de danske biografer nu!

Selvom jeg elsker selve The Nun-karakteren i andre The Conjuring-film, får jeg altid oplevelsen af, at hun i dén grad bliver en lille bikarakter i filmene opkaldt efter hende. Eller rettere, hun er i hvert fald mindst uhyggelig i disse film. Måske det i virkeligheden er dér, skoen trykker for mig.

Du kan se vores oversigt (inklusiv tidslinje) for alle film i The Conjuring / Nattens dæmoner franchisen her >

Det absolute mest uhyggelige øjeblik, da vi så The Nun 2 til en ordinær visning på premieredagen, var faktisk at et af vores sofasæder pludselig bevægede sig selv.

Den tidligste visning var i luksussæder, men midt i en stille stund, begyndte HorrorDivas sæde at køre sig selv på plads. Kun hendes. Jeg sad stadig mageligt tilbage. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvis det havde været mit sæde, så var jeg fløjet ud af biografen.

Man hedder vel ikke ScreamQueen for ingenting.

I den forbindelse skal det siges, at foruden et par hop i sædet undervejs (for ja, der er mange jumpscares), så var The Nun 2 bare ikke uhyggelig for mig. Og igen, det skal immervæk ses i lyset af, at jeg synes dæmon-nonnen er noget af det uhyggeligste i f.eks. Annabelle 2: Skabelsen.

Men selvfølgelig skal du da se den i biffen. Og gerne med luksussæder, for det ville jo været interessant, hvis du kunne melde tilbage om, at også dit sæde spontant ville tilbage i default tilstand.

The Nun 2 har dansk biografpremiere den 7. september 2023. Den bliver tilgængelig digitalt den 23. oktober.

FAKTA

Biografpremiere: 7. september 2023
Instruktør: Michael Chaves
Medvirkende: Taissa Farmiga, Storm Reid, Bonnie Aarons, Katelyn Rose Downey, Anna Popplewell, Jonas Bloquet

Plot

1956 – Frankrig. En præst bliver myrdet. En ondskab breder sig. Efterfølgeren til det verdensomspændende kæmpehit THE NUN følger søster Irene, da hun igen står ansigt til ansigt med dæmonnonnen Valak.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg