Venom kan sagtens bære sin egen film i Marvel universet og leverer i dén grad underholdningsværdi. Der er ikke den store innovation, men filmen er et solidt mix af action, horror og sci-fi tilsat lidt humor!

Venom er – som alle andre Marvel film – fyldt med effekter. På sin vis er lige præcis denne karakter nok bedst sammenlignelig med Hulken. Det er trods alt to individer, der begge skal arbejde med samme krop.

Oprindeligt blev Venom introduceret i Spider-Man 3 (2017), men dette er en ganske anden type film – og karakter!

Der er virkelig fuld knald på underholdningen i en sådan grad, at jeg blev ret positivt overrasket. Jeg var nemlig bange for, at traileren havde afsløret for meget. Eller at filmen bare var en udvidet udgave af traileren. Dét er ikke tilfældet.

Venom giver god plads til historien, inden de vilde effekter går i gang. Allerede dér er vi godt fra start!

Tom Hardy er Venom

En anden ting, filmen vinder på, er Tom Hardy. Der er ingen tvivl om, at drengerøven Tom Hardy er ret skønt castet som Eddie Brock, der senere indgår i en (noget ufrivillig) symbiose med Venom væsenet.

Tom Hardy har efterhånden et væld af forskellige film og karakterer bag sig. Det føles næsten som om, det kun var et spørgsmål om tid, før vi også skulle have ham ind over denne type univers.

Tidligere har han f.eks. spillet Mad Mad i Mad Max: Fury Road. Lige i dén film løb Charlize Theron karakteren Furiosa (fuldt fortjent) med meget af opmærksomheden. Han skulle dog vende tilbage som Mad Max i Mad Max: The Wasteland.

Før dette spillede han med i en DC film, hvor man kun meget kort så hans ansigt, da han var Bane i The Dark Knight Rises. Selve tegneserie-universet er altså ikke ligefrem nyt for ham, men dette er første gang, hvor han spiller titelrollen.

Tom Hardy i Venom

Venom som tegneserie udgave af Alien

Der er skruet markant op for det dystre i Venom. Derfor har den i Danmark fået en aldersgrænse på 15 år. Det ville nok have glædet både Tom Hardy og instruktøren, Ruben Fleischer, der søgte en “R rating” i USA.

Det lykkedes dog ikke i USA, hvor filmen har fået en “PG-13” vurdering, der egentlig er ret mild. Generelt kræver det ofte sex, før ratingen ryger højere op i USA. Eller virkelig meget blod og rå vold.

Vi tænkte umiddelbart, at en aldersgrænse på 15 år var ret voldsom, men vi må erkende, at den nok er passende. Hvis dine unger er vant til at se lidt voldsomme film (eller spil), så tag dem roligt med. Men det er altså ret hardcore sager, der vises på skærmen i Venom.

Ingen sex og ikke vilde mængder blod, men der er skruet op for sci-fi og horror elementerne. Faktisk er der mange dele af Venom, der smager ret meget af Alien. Og dét kan vi jo godt lide!

Læs også: Vores anmeldelse af den nyeste Alien film Alien: Covenant her >

Venom anmeldelse

Zombieland instruktøren slår til

Ruben Fleischer har tidligere lavet Zombieland og kommer med Zombieland 2 til næste år. Med dette in mente, så overrasker det måske ikke, at vi i “end credit” scenen møder en karakter spillet af Woody Harrelson.

Derudover har Ruben Fleischer også instrueret et par afsnit af Netflix gyser-komedie serien Santa Clarita Diet.

Læs også: Mere om Netflix zombie-serien Santa Clarita Diet her >

Som gyserfan, der har en stor forkærlighed for gyser-komedier, så vidste jeg jo godt, at det var en instruktør, der ville passe til min smag. De humoristiske indslag passer fint til mig, selvom et par stykker måske bliver for platte. Bevares, hver sin smag!

Hvis du generelt godt kan lide film baseret på tegneserie universer, og nyder når det hele bliver lidt dystert, så bør Venom give dig solid underholdning. Vi nåede i hvert fald aldrig at kede os eller tænke på spilletiden undervejs.

FAKTA

Biografpremiere: 11. oktober 2018
Genre: Horror, Science Fiction, Action
Instruktør: Ruben Fleischer
Medvirkende: Tom Hardy, Michelle William, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott

PLOT

Som journalist har Eddie i årevis forsøgt at afsløre sandheden om den berygtede Life Foundation videnskabsmand, Carlton Drake (Riz Ahmed); en besættelse, der ikke alene har kostet ham sin karriere, men også forholdet til sin kæreste, Anne (Michelle Williams). Da et af Drakes eksperimenter, rumsymbioten Venom, forener sig med Eddies krop, får han pludselig utrolige superkræfter og dermed en unik mulighed for at gøre præcis, som han har lyst til. Den mørke, forvrængede og totalt uforudsigelige Venom, der lever på kanten af rent raseri, tvinger Eddie til at kæmpe for kontrol over de overjordiske evner, som han dog også finder både besynderligt magtkorrumperende og stærkt livsbekræftende. Men eftersom Eddie og Venom behøver hinanden for at få, hvad de hver især behøver, bliver de mere og mere sammensmeltede og efterhånden bliver det i stigende grad vanskeligt at se, hvor Eddie begynder og Venom slutter…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg