The Haunting of Hill House er den nyeste Netflix-produktion af Mike Flanagan. Horror-dramaet består af 10 afsnit, der burde tilfredsstille de fleste gyserfans!

The Haunting of Hill House er skabt til Netflix og baseret på bogen af Shirley Jackson. For fans af bogen (som jeg ikke selv har læst) vil vi dog “advare” om, at der er lavet en del om på historien.

Mike Flanagan (Gerald’s Game, Hush) har skabt en vidunderlig uhyggelig verden, der er en gave til alle horrorfans. Og du ender uden tvivl med at se alle 10 afsnit på én weekend. Dette er en gyserserie, der griber fat i dig fra allerførste afsnit. Du får slet ikke lyst til at vente med at se den hele!

The Haunting of Hill House (2018) Netflix serie

Gyset i The Haunting of Hill House

Mike Flanagan har allerede givet os en række forskellige gyserfilm. Fra home invasion-filmen Hush til den overnaturlige Ouija 2. Og vi har også fået en kombination af de to med Stephen Kings Gerald’s Game.

Gyset i The Haunting of Hill House byder på lidt af de hele. Vi har det gotiske gys i det gamle hus. Og de dystre oplevelser i mange andre sammenhænge er altså virkelig skræmmende!

Og ja, du får også mange af de horror-elementer, du elsker. Fra jumpscares til de øjeblikke, der langsomt udvikler sig til decideret terrorisering af sindet. Jeg kunne nærmest ikke kigge væk fra skærmen og ønskede bare mere af The Haunting of Hill House.

De bedste afsnit

Helt ærligt; alle 10 afsnit er fantastiske. Der er dog nogle afsnit, der virkelig stod ud for mig. Der er faktisk stadig nogle øjeblikke, der (pun intended) hjemsøger mig. Og ikke bare på en “hvad var det for en lyd?!”-måde. Mere i retning af mindeværdige scener, der var hjerteskærende eller bød på mental terror. Så godt var det.

Afsnit 5 er et af de afsnit, der bare ødelagde mig – på den rigtig gode måde. Det er nærmest en lille film i sig selv. Men den store styrke i det afsnit er måden, det er bygget op omkring de fire foregående afsnit. Det er helt genialt!

Afsnit 6 er et af de mere imponerende, jeg har set på tv. Det er ren teater med meget få klip. Den første scene er intens og lang, men perfekt koreograferet med et væld af skuespillere, der sikrer, at kameraet bevæger sig ubesværet rundt.

Afsnit 8 byder på et af de største chok, jeg nogensinde har fået. Jeg tror, det tog mig et helt minut, før jeg kunne trække vejret igen. Og endnu længere før mine hænder ikke var knuget sammen mere. Det var ganske enkelt perfekt eksekveret!

Og det skete lige mens, jeg sad og var helt fascineret af, hvor meget Kate Siegel (Theo) mindede mig om Angelina Jolie i sit udtryk.

The Haunting of Hill House (2018) Netflix serie

Et cast bestående af det bedste fra Mike Flanagan

Instruktør (og skaber af denne tv-serie), Mike Flanagan, arbejder ofte sammen med mange af de samme folk. The Haunting of Hill House er ingen undtagelse. Serien har faktisk inkluderet skuespillere fra hver eneste film, han har lavet de seneste syv år.

I denne Netflix-serie udnytter han de enkelte skuespilleres force. Det føles som om, at hver karakter nærmest er skræddersyet til den enkelte skuespiller.

Og da vi følger en gruppe af fem søskende som både børn og voksne, så får vi også lov at se Lulu Wilson igen. Hun var med i Ouija: Origin of Evil, men hun har siden da også spillet med i Annabelle 2: Skabelsen og Sharp Objects-serien.

Ligeledes fra Ouija 2 er Elizabeth Reaser og Henry Thomas, der også spiller store roller i The Haunting of Hill House. Henry var endda også med i Gerald’s Game, der havde Carla Gugino i hovedrollen. De to spiller forældrene til de fem søskende i Netflix-serien.

Læs også: Vores anmeldelse af Stephen Kings Gerald’s Game på Netflix >

Og selvfølgelig er Kate Siegel, der spillede hovedrollen i (og var medforfatter på) Hush, også med i denne omgang. Hun er gift med Mike Flanagan og er oftest med i hans produktioner. Denne gang spiller hun én af de fem søskende.

Hun spiller nemlig karakteren Theo, så fans af bogen kan nok gætte, at hun er ret vigtig for historien. Kate Siegel leverer i øvrigt en helt betagende præstation – endnu en gang.

Det samme kan kun siges om Victoria Pedretti, der spiller den yngste søster, Nell. Det, hun leverer, er både hjerteskærende og genialt.

The Haunting of Hill House (2018) Netflix serie

Se The Haunting of Hill House på Netflix

Jeg har helt klart en forkærlighed for Mike Flanagan (og hans valg af skuespillere). Alligevel var jeg ikke helt sikker på, hvad jeg kunne forvente af ham med en hel Netflix-serie. Jeg burde dog have vidst, at han ville levere topkvalitet.

The Haunting of Hill House er så meget mere, end jeg turde håbe på. Resultatet føles som hvis en af ens yndlings-gyserfilm blev lavet om til en Netflix-serie. Og så oven i købet blev lige lidt bedre end den originale film.

For mig er The Haunting of Hill House en af (hvis ikke den) bedste horror-serier, jeg har set meget længe. Den leverer det dystre og en masse gys, som du nok forventer, men den tager sig også god tid til selve karaktererne. Og så er det en komplet historie!

Jeg ønskede ikke, at denne Netflix-serie skulle slutte, og det er jo altid et godt tegn. Jeg er faktisk misundelig på dem, der nu skal se serien for første gang. Jeg bliver jo bare nødt til at se den igen – og meget snart!

FAKTA

Premiere: 12. oktober 2018 på Netflix
Skaber/instruktør: Mike Flanagan
Medvirkende: Henry Thomas, Carla Gugino, Michiel Huisman, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Kate Siegel, Oliver Jackson-Cohen, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, Mckenna Grace, Violet McGraw, Julian Hilliard, Samantha Sloyan

PLOT

The Haunting of Hill House er en moderne genindspilning af den klassiske roman af Shirley Jackson, der handler om fem søskende, som voksede op i USA’s mest berømte, hjemsøgte hus. Som voksne vender de tilbage til huset efter et dødsfald i familien. Her må de konfrontere fortidens spøgelser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg