GOD IS A BULLET er en ny krimi-thriller med en historie om en satanisk kult. Baseret på en sand historie og med en spilletid på over 2 timer. Et interessant koncept, men ikke en god film. Læs vores fulde God Is a Bullet-filmanmeldelse her!

GOD IS A BULLET er en ny krimi-thriller i biografen. Med en spilletid på over 2 timer er der masser af tid til at fortælle denne historie, der er baseret på en sand historie.

På papiret har denne film alt; et spændende koncept, et skønt cast og en lang spilletid for at give plads til alle karaktererne. Resultatet er dog rodet. For at sige det mildt. Historien om en satanisk kult er meget overfladisk fortalt, og de fleste karakterer fremstår som middelmådige gangstere.

Ja, jeg var ret skuffet over denne film. Gyserfans bør dog elske de ultrablodige hævnscener undervejs.

Læs videre på vores God Is a Bullet-filmanmeldelse nedenfor. Du kan se den i biografen fra 3. august 2023.

Ikke ligefrem en historie om en satanisk kult

Lad os lige få én ting på det rene her: Kernehistorien i God Is a Bullet handler egentlig ikke om en satanisk kult. I stedet er det en gruppe wannabe-gangstere, der gemmer sig bag alt, der kan give dem en slags personlighed.

Også magthavere som politikere bruger disse gangstere og indser ikke, hvornår gangsterne holder op med at have brug for dem. Dét er farligt!

I filmen følger vi betjenten Bob Hightower (Nikolaj Coster-Waldau). Da han pludselig ikke kan få kontakt til sin teenagedatter eller ekskone, tager han ud til deres hus. Han tager sin tidligere svigerfar – som han stadig har et godt forhold til – med, da de forståeligt nok begge er bekymrede.

I huset finder han sin ekskone og hendes nye mand myrdet og hans datter kidnappet. Alle tegn peger på, at gerningsmændene er del af en slags satanisk kult. Og det er bestemt også et meget brutalt gerningssted. Det er dog bare ikke rigtig pointen med filmen.

Den handler nemlig bestemt ikke om ofrene, men snarere om at bygge Bob op til sin helterejse. På en måde, der er som taget fra en film fra 1980’erne eller 1990’erne.

Med hjælp fra en ung kvinde, Case Hardin (Maika Monroe), der undslap den “sataniske kult”, går Bob efter kulten for at få sin datter tilbage. Det er i hvert fald pointen, men at komme dertil ser ud til at tage en evighed, da det at infiltrere kulten reelt virker vigtigere end at få sin datter ud snarest muligt.

God Is a Bullet – Anmeldelse | Krimi-gyser

Det hele handler om helten

Før de nogensinde når til den sataniske kult – som nævnt ovenfor, tager det et stykke tid at komme dertil – finder Bob og Case frem til “Færgemanden” (Jamie Foxx), som hjælper dem med at blive klar. Færgemanden lader også til at forstå, at Case har behov for at konfrontere den maniske kultleder (Karl Glusman).

Hvis bare historien faktisk havde fokuseret på denne historie i stedet for at handle om “helten”, kunne det have været en fantastisk film.

Som udtalt af filmskaberen Nick Cassavetes selv: “Den er hård, voldelig, har to fejlbehæftede og fantastiske karakterer og holder absolut intet tilbage”. Selvom det er rigtigt, at det er meget voldeligt, er det endnu mere sandt, at det hele handler om disse to karakterer.

Lige præcis dét element resulterer i, at det i virkeligheden slet ikke handler om den sataniske kult. Og det handler slet ikke om, at datteren bliver holdt fanget og tvunget til prostitution af selvsamme kult. Det er ekstremt mærkeligt, for det burde være det eneste, der betød noget for Bob.

Kom nu videre i teksten, Bob!

Men nej, Bob skal lige have tatoveringer på hele kroppen. Virkelig store tatoveringer, der lige laves i ét hug og i øvrigt ser dejligt gamle ud straks efter at være blevet lavet, hvilket bare er én af de dummere fejl.

Alt imens man sidder og tænker: “Hallo Bob, gider du godt komme videre, din datter er kidnappet og tvunget ud i prostitution af en satanisk kult!”

Men nej, Bob skal lige hjælpe Case lidt og infiltrere nogle åndssvage middelmådige gangstere. Ja, jeg blev godt og grundigt irriteret. Må jeg så bede om en Becky eller John Wick, der handler resolut! Bob er altså politibetjent, så han er jo ikke en eller anden kontormus, der lige skal lære at håndtere et våben.

Jeg blev ved med at vente på, at historien flyttede sit fokus væk fra Bob (Nikolaj Coster-Waldau) eller Case (Maika Monroe), men det skete aldrig. Jeg elsker disse to skuespillere, men deres karakterer sammen er ikke det, der gør denne film interessant.

Faktisk tværtimod. Især når vi i filmens sidste øjeblikke kommer til den alt for forudsigelige slutning.

Jeg skal også nævne, at andre karakterer er portrætteret af fantastiske skuespillere. Hvad, deres roller er i det større billede, er i bedste fald mudret. Men igen leverer skuespillerne solide præstationer. Disse lidt obskure bifigurer spilles af skuespillere som January Jones, Jonathan Tucker og Brendan Sexton III.

Du kan se God Is a Bullet i biografen

Nick Cassavetes er både manuskriptforfatter på og instruktør af God Is A Bullet. Det er en historie, der (efter sigende) er inspireret af sande begivenheder og baseret på den bedst sælgende roman “God Is A Bullet” skrevet af Boston Teran.

Hver gang en historie handler om en satanisk kult, og nogen forsøger at redde andre fra den, er jeg helt klar. Jeg elsker den slags fortællinger – både som fiktion eller i dokumentarform.

Det er dog slet ikke, hvad denne film byder på. I stedet er det en rodet samling af scener med spændende karakterer, der enten relaterer og kommunikerer med hinanden eller ikke gør det. Mærkeligt nok nød jeg alle skuespillerne i denne film, så jeg kan ikke nedgøre castingen eller skuespillernes arbejde.

Jeg elskede især scenerne med Maika Monroe, Nikolaj Coster-Waldau og Jamie Foxx. Altså, alle tre sammen.

Dialogen, til tider, og historien generelt, var bare meget klodset og ofte tåkrummende forudsigelig. Og slutningen? Tja, det har bestemt intet at gøre med den sataniske kult eller datteren, der skulle reddes. Så meget kan jeg da sige, uden at ødelægge eller spoile filmen. Der er vitterligt ingen større overraskelser.

Dog er den nærmest som en splatterfilm, og dén slags kan naturligvis trække op. Dog ikke meget, når historien er så dårlig. Vi er ikke på Domino-niveau, men jeg synes, det er en skam, at vores dejlige Nikolaj Coster-Waldau skal kaste sig i grams med sådan nogle underlødige film. Den må have virket bedre på papiret!

God Is a Bullet udkommer i de danske biografer den 3. august 2023.

OBS! Vi har set og anmeldt den fulde version på 2 timer og 35 minutter, mens den “danske” biografversion er på 2 timer.

Plot

God Is a Bullet følger Case Hardin, som er den eneste kvinde for hvem, der er lykkedes at undslippe en satanisk kult til hvem betjenten Bob Hightower har mistet sin hustru. Den plagede betjent og martrede Case opsøger nu den urovækkende kult i forsøget på at redde Bobs kidnappede datter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg