COPYCAT KILLER på Netflix er en ny seriemorder-thrillerserie. Den er fra Taiwan og er baseret på en populær kriminalroman af en japansk forfatter. Der er ti afsnit, og den smager lidt af Se7en på nogle områder. Læs vores fulde anmeldelse af Copycat Killer-serien her!

COPYCAT KILLER er en ny Netflix thriller-serie. Som titlen klart indikerer, er dette en seriemorderhistorie. Produktionen er taiwanesisk, og historien udspiller sig i Taipei i 1990’erne. Men serien er baseret på en meget populær roman af en japansk forfatter.

ANDRE GENREPRODUKTIONER FRA TAIWAN

Gå ikke glip af gyserfilmen Incantation på Netflix >

Selvom jeg næsten ikke tør nævne det, kan jeg ikke lade være med at sige, at den – fra det allerførste afsnit – har en tung Se7en-stemning. Mest i forhold til den måde, morderen håner både politi og ofre. Herunder at tvinge folk til rent faktisk at udføre mord eller selv være ofre. Det er brutalt!

Læs videre på vores anmeldelse af Copycat Killer-serien nedenfor. Find alle 10 afsnit på Netflix fra den 31. marts 2023.

En berømt seriemorder i Taiwan

Copycat Killer foregår i 1990’ernes Taipei. Noget man bemærker ved eksempelvis det tøj, folk har på, til de biler, de kører. Og især computere, fjernsyn og de klodsede mobiltelefoner, hvor sidstnævnte stadig var en meget ny tilføjelse til verden.

I denne seriemorderhistorie udnytter skurken den udbredte interesse fra både pressen og offentligheden. Vores seriemorder er meget mediekyndig og formår at gøre sine gerninger til en regulær mediebegivenhed. Alle følger med, og den maskerede seriemorder bliver lidt af en berømthed, mens han håner politiet og anklageren.

Den egentlige hovedperson i serien er dog netop anklageren. Afsnit 1 åbner med, at seriemorderen taler direkte til anklageren via et bånd, der vises på tv. Så spoles tiden otte uger tilbage og fortsætter frem mod udgangspunktet derfra.

Det er her, vi lærer anklageren, Kuo Hsiao-Chi, at kende, som er en person, der virkelig tror på retfærdighed. I stedet for at være den type anklager, der “bare” har fokus på vinde sine sager, så er det en prioritet for ham, at det rent faktisk er den rigtige, der bliver dømt. Dét kan man ikke sige om alle anklagere!

For Kuo Hsiao-chi betyder det også, at alle “oplagte”-sager stadig bliver undersøgt nøje. Alt sammen for at sikre, det er den rigtige forbryder, der ender bag tremmer. Ja, han er – skræmmende nok – ret utraditionel i den forstand.  Og også forholdsvis upopulær blandt nogle kolleger.

Men hvis du selv var på listen over mistænkte, ville du klart have ham til at håndtere sagen. Til tider er han lige så meget forsvarsadvokat som anklager, når han mener, at politiet fokuserer på den forkerte mistænkte. Alt denne indledende fokusering på hans retfærdighedssans er for, at vi skal kende til hans stærke “moralske kompas”.

Copycat Killer – Anmeldelse | Netflix Thriller-serie

Et strejf af Se7en og en snert af Saw

Når jeg indledende sammenligner Copycat Killer med Se7en og siger, at jeg er tilbageholdende med at gøre det, er det kun fordi, David Finchers film fra 1995 er et ikonisk mesterværk. Det er faktisk også en af mine personlige favoritter.

Alligevel er der en mørk og brutal stemning i denne nye seriemorder-serie fra Taiwan, der straks fik mig til at tænke på Se7en.

Der er dog også elementer i historien, der fik mig til at tænke på Saw. En maskeret seriemorder, der håner sine ofre (eller potentielle ofre) og gerne vil “lege” med dem. Ja, dét hører bestemt til i Saw-territoriet. Så mens vi venter på næste del af den franchise med Saw 10, der udkommer i oktober 2023, kan du se denne Netflix-serie.

Og ja, jeg indrømmer gerne, at jeg nævner nogle af disse meget populære og velkendte titler for at få dig til at blive interesseret. Jeg ved, at enhver Netflix-udgivelse, der ikke er på engelsk, ofte bliver overset. Og denne taiwanske thriller-serie er selvfølgelig ikke på engelsk.

Men som jeg håber, at ovenstående sammenligninger har gjort det klart, er det en, du bør tjekke ud. Hvis du kan lide seriemorderhistorier, selvfølgelig.

Se Copycat Killer på Netflix nu!

Denne nye Netflix-serie er adapteret fra en populær kriminalroman. Romanen kommer fra den japanske forfatter Miyuki Miyabe. Hun har skrevet en række bøger, der allerede er blevet til serier eller film produceret i både Japan og Sydkorea.

Instruktørerne på de 10 afsnit i serien er Henri Chang og Jung-chi Chang, som begge har flere produktioner (film og serier) på deres respektive CV.

Man ved aldrig, om en serie på Netflix vil få mere end en sæson 1. Miniserier, der ikke formodes at få en sæson 2, gør det pludselig, mens første sæsoner, der slutter på vilde cliffhangers, ikke bliver fornyet. Grundlæggende gælder dog, at hvis noget er et hit for Netflix, kommer der helt sikkert også en Copycat Killer sæson 2. Vi må bare vente og se!

Copycat Killer sæson 1 er på Netflix fra den 31. marts 2023.

FAKTA

Instruktører: Chang Jung-chi, Henri Chang
Medvirkende: Wu Kang-ren, Alice Ko, Tuo Tsung-hua, Yao Chun-yao, Fandy Fan, Cammy Chiang, Hsia Teng-Hung, Ruby Lin

Plot

Da en bølge af grusomme mord kaster en by ud i kaos, må en ihærdig anklager forberede sig på et kat-og-mus-spil mod en farlig manipulator.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg