INCANTATION på Netflix er en ny gyserfilm fra Taiwan. Den er blevet kaldt “den mest skræmmende film nogensinde lavet i Taiwan”, og jeg er meget tilbøjelig til at være enig. Den er god. Rigtig god! Uhyggelig, stemningsfuld, blodig og direkte skræmmende. Læs hele vores anmeldelse af Incantation her!

INCANTATION er en ny Netflix-gyserfilm fra Taiwan. Du skal ikke gå glip af denne film! Den gør så meget rigtigt. Selv det faktum, at det er en “found footage”-film fungerer. Og du skal ikke bekymre dig om dårlige CGI-effekter eller de overbrugte asiatiske gysertroper.

I stedet tager denne film alle de ting, der gjorde asiatisk horror god og berømt, i brug!

Der bruges en masse praktiske effekter, og det bliver til tider meget blodigt og øhh kødeligt. Desuden er den ekstremt uhyggelig fra start til slut. Du kan aldrig være sikker på, hvad der kommer som det næste. Men du kan forvente, at det bliver ubehageligt (eller endda fatalt) for karaktererne på skærmen.

Fortsæt med at læse vores Incantation-filmanmeldelse nedenfor. Se filmen på Netflix fra den 8. juli 2022.

Incantation er baseret på en sand historie

Den nye Netflix-film Incantation er blevet kaldt “den mest skræmmende film nogensinde lavet i Taiwan”. Jeg er bestemt meget tilbøjelig til at være enig. Og vi taler ikke om jump scares (selvom jeg hoppede et par gange), men den dybe, mørke, foruroligende form for rædsel.

Også det faktum, at du sandsynligvis ikke kender nogen af ​​skuespillerne, gør absolut ingen forskel. Du kendte heller ikke skuespillerne i The Blair Witch Project (1999) eller Paranormal Activity (2007), og de virkede helt sikkert for rigtig mange seere. Det samme gælder de ekstremt succesrige J-Horror-film, der primært er blevet genindspillet i USA.

Min pointe er simpelthen, at denne film og dens historie er så stærk i sig selv, at man ikke behøver nogen “krog”, eksempelvis i form af kendte skuespillere, for at få folk til at se den.

Incantation er endda (løst!) inspireret af en sand historie, der involverer en taiwansk familie af kulttilbedere. Om disse kulttilbedere er gode eller onde – som i at de prøver at beskytte eller skade – er kernen i denne historie. Desuden kan man endda argumentere for, at det i sidste ende er op til seerens fortolkning.

I hvert fald til en vis grad.

Incantation – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Found footage der fungerer

Incantation er, som tidligere nævnt, en found footage-film, hvilket jeg ikke var klar over i starten. Jeg regnede med, at det bare startede med, at hovedpersonen præsenterede sig selv og situationen for seeren. Men nej, det er udelukkende found footage, og det fungerer altså.

Jeg fangede kun en enkelt scene, hvor jeg følte, at illusionen blev let forstyrret. Der er én scene, hvor der er for meget lys i en bil om natten, hvilket aldrig er naturligt eller godt.

ER DU INTERESSERET I MERE FOUND FOOTAGE?

Tjek vores “found footage”-oversigtsside her >

Selvfølgelig kan det undskyldes med, at karaktererne filmer alt for at dokumentere, hvad der sker. Alligevel skal du på en mørk vej i et landområde kunne se, hvor du skal hen, og det er svært, når din bil er fuld af lys.

Og så igen, når jeg fokuserer på sådan en lille ting i denne anmeldelse, kan du sikkert gætte, at det er fordi, det var det eneste, der brød illusionen.

Se Incantation på Netflix!

Kevin Ko er instruktøren af Incantation, og jeg er ret spændt på at se, hvad han laver som det næste. Han skrev også manuskriptet med Che-Wei Chang. Faktisk er der endda tale om en efterfølger til Incantation. Selvfølgelig stadig med Kevin Ko som instruktør.

Helt ærligt, så havde jeg ikke forventet meget andet end at blive underholdt. Kevin Ko formår dog virkelig at få publikum med. Du bekymrer (og interesserer) dig for karaktererne, hvilket er nøglen til at få os til at blive hooked på historien!

ET BOX OFFICE-HIT I TAIWAN

Incantation er i øjeblikket den hidtil mest indbringende film i 2022 i Taiwan. Filmen fik også syv Taipei Film Award-nomineringer (inklusive bedste narrative spillefilm og bedste instruktør).

Faktisk vil jeg lige nævne, at jeg ikke er overrasket over, at denne nye (og rigtig gode) gyserfilm er fra Taiwan. Vi har før set rigtig gode gyserfilm fra Taiwan. En film som The Sadness, der blev vist på Fantasia i 2021, er endnu en fantastisk taiwansk gyserfilm. Men selvom den er genial, er den også ekstremt voldelig!

Du bør også prøve flere taiwanske produktioner på Netflix. Du vil ikke blive skuffet. Fx kan vi anbefale Netflix-genrefilmen Cities of Last Things (2019).

Men først og fremmest bør du få set Incantation på Netflix, hvis du er i humør til en virkelig solid gyserfilm. Og helt ærlig, hvem er ikke det?! For mig er Incantation en af ​​de bedste gyserfilm, der er kommet ud af Asien (uden for Sydkorea) i lang tid.

Den er en anelse lang, men den bevarer stemningen hele vejen igennem. Dog er længden den eneste grund til, at den ikke ender på 5 splatter. God fornøjelse!

Incantation er ude på Netflix fra den 8. juli 2022.

FAKTA

Instruktør: Kevin Ko
Manuskript: Che-Wei Chang, Kevin Ko
Medvirkende: Hsuan-yen Tsai, Mohamed Elgendy, Ying-Hsuan Kao, Sean Lin, Ching-Yu Wen, Ahmed Shawky Shaheen

Plot

For seks år siden blev Li Ronan forbandet for at bryde et religiøst tabu. Nu er hun nødt til at beskytte sin datter mod konsekvenserne af sine handlinger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg