COUNTDOWN er en gyserfilm, der på mange måder minder om de ekstremt succesfulde gyser-franchises fra 1990’erne og 00’erne. Vi er ude i noget overnaturligt, der nemt kan sammenlignes med Final Destination. Denne gang er omdrejningspunktet dog en app. Læs vores fulde Countdown anmeldelse her!

Countdown er en gyserfilm, der virkelig leverer varen på de præmisser, den skal. Vi er ude i en ny-klassisk gyser i stil med de mest succesfulde gyserfilm fra 1990’erne og 00’erne. Hvis du var fan af Scream, Final Destination og Urban Legend franchise-filmene, bør Countdown være noget for dig!

Forventer du derimod et stort psykologisk mesterværk, så er det nok ikke lige denne film, du skal kaste dig over.

Jeg gik ind til filmen med fokus på at blive underholdt på klassisk gysermanér, og så fungerer Countdown ret upåklageligt. Og ja, jeg blev både bange og forskrækket flere gange undervejs. Dét må da siges at være et succeskriterie for en gyserfilm!

Pigen fra Netflix-serien You

Hovedrollen i Countdown spilles af Elizabeth Lail, som mange nok vil genkende som pigen fra Netflix-serien You (der fik den skønne titel “Du” på dansk). Hun var ret cool i den serie, og det er hun heldigvis også i denne nye gyserfilm.

Helt overordnet er hendes karakter faktisk sammenlignelig med Neve Campbells “Sidney Prescott” fra Scream-filmene. Altså, lige på nær det faktum, at Elizabeth Lail rent faktisk spiller sin alder, mens Neve Campbell skulle spille High School elev som 23-årig.

Elizabeth Lail spiller rollen som Quinn Harris, mens hendes lillesøster, Jordan, spilles af Talitha Eliana Bateman. De fleste gyserfans vil nok hurtigt genkende Talitha Eliana Bateman fra Annabelle 2: Skabelsen. Hun er (naturligvis) blevet ældre siden da, men fungerer stadig perfekt i horrorgenren!

Generelt er karaktererne i Countdown meget troværdige på den helt simple måde. Du bør hurtigt fatte sympati for de gode og være irriteret på dem, der er nogle værre idioter. Derudover er der også en rigtig nørdet “tech guy”, der både er sjov og ret irriterende.

Der er faktisk en såkaldt “end credit” scene med ham, så bliv lige siddende i biografen, når rulleteksterne kommer!

Countdown (2019) gyserfilm anmeldelse

Det perfekte nutidige horrorkoncept

Selve plottet i denne nye gyserfilm er en app, der (meget passende) hedder “Countdown”. Det er en simpel nedtællingsfunktion, der kan forudse præcis, hvornår du skal dø.

Det er naturligvis meget fedt, hvis du finder ud af, at du først skal dø, når du nærmer dig de 100 år. Men det er mindre festligt, når du får besked om, at du skal dø inden for et par dage eller måske endda timer. Får du denne besked, vil du nok begynde at ændre planer, men dén går ikke.

Det må du nemlig ikke ifølge app betingelserne, men dem er der jo ingen, der læser. Dermed har vi balladen. Og også en fin lille samfundskommentar omkring, hvor lemfældige vi er med vores brugerdata, hvis vi alligevel skal gå et spadestik dybere.

Som vi lærte allerede med Final Destination filmene, må man ikke snyde døden for en sjæl. 

Countdown (2019) gyserfilm anmeldelse

Se Countdown i biografen

Countdown er skrevet og instrueret af Justin Dec, og dette er faktisk hans spillefilmdebut som både forfatter og instruktør. Det gør han faktisk ret godt med en gyserfilm, der lander på de skarpe 90 minutter og ikke har spildtid eller kedelige sekvenser undervejs.  

Som altid vil vi her fra Heaven of Horror opfordre på det kraftigste til at se gyserfilm i biografen. Hvis vi gerne vil have flere gyserfilm op på det store lærred, så skal vi også købe billetter til de gysere, der kommer i de danske biografer.

Lige præcis med Countdown bør de fleste gyserfans få en god oplevelse, hvis bare du vil overgive dig til konceptet. Og hvis du er en af de smarte personer, der elsker at hade alt, så gå du bare ind og “se den ironisk”. Så længe filmene bliver støttet, vil jeg ikke blande mig… selvom jeg synes, det er sørgeligt, at der er gået så meget sport i at hade ting.

Der er i øvrigt også en god chance for, at der kommer flere Countdown film. Præcis som de tidligere nævnte gyserfranchises, der startede den nye gyserbølge for årtier siden, så er Countdown nemlig oplagt til fortsættelser. Konceptet kan nemlig sagtens genbruges, som vi så det med især Final Destination.

Countdown kan ses i de danske biografer fra 21. november 2019.

FAKTA

Biografpremiere: 21. november 2019
Instruktør: Justin Dec
Medvirkende: Elizabeth Lail, Peter facinelli, Talitha Bateman, Charlie Mcdermott, Anne Winters

Plot

Hvis du kunne få at vide, hvornår du skulle dø… ville du så vide det? En nedtællings app, som fortæller dig, hvor længe du har tilbage at leve i, går viralt blandt de unge, hvilket får den unge sygeplejerske Quinn til at hoppe med på bølgen. Til hendes store overraskelse fortæller appen hende, at hun kun har tre dage tilbage at leve i… I takt med tiden går, går det langsomt op for Quinn, at der med appen nok følger en forbandelse, og hun gør derfor alt, hvad hun kan for at flygte fra Døden…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg