FORHØRET er en ny dansk krimi-serie på Viaplay, der på det varmeste kan anbefales. Det er simpelthen en af de absolut bedste danske serier nogensinde. Hvert afsnit er kun lige over 20 minutter langt, og man kan slet ikke få nok. Læs mere i vores Forhøret anmeldelse af sæson 1 her!

Forhøret er en ny dansk krimi-serie på Viaplay. Hvis den ikke får et væld af remakes (ikke mindst “over there”), så bliver jeg meget overrasket. Serien er instrueret og skrevet af Christoffer Boe, som jeg faktisk har et lidt anstrengt forhold til. Ikke som film- eller serieskaber, men mere som person, når han optræder i debat-sammenhæng.

Derfor var jeg meget nysgerrig omkring, hvad Forhøret mon var for en størrelse. Jeg anerkender blankt (og ganske glædeligt), at den er helt uhyggelig god!

Der er lige nogle mærkværdige udtalelser undervejs, der står helt uudfordret hen, som minder mig om, at der måske skulle et par ekstra (kvinde?) øjne på. Eksempelvis taler en gift lesbisk kvinde om, at hun har “googlet rugemødre”. Den replik burde nok have omhandlet “sæddonorer”, eller også skal vi bruge lidt mere info, før det giver mening. 

Men bevares, det ødelægger på ingen måde det overordnede indtryk, som er helt fantastisk. Vi har set alle 8 afsnit i sæson 1 af Forhøret til denne anmeldelse, så du kan ganske roligt kaste dig over denne serie. Den holder hele vejen igennem!

En ægte Pringles serie!

Det er måske ikke alle, der kan huske Pringles chips sloganet længere, men det er “Once you pop, you can’t stop!” og sådan er det også med Forhøret på Viaplay. De korte afsnit på lige over 20 minutter fastholder seeren perfekt og driver én til at se videre.

Hvert afsnit er ekstremt intenst, da det udspiller sig på én lokation, hvor hovedpersonen Bjørn – spillet helt blændende af Ulrich Thomsen – taler med en person, han mener, har kendskab til et dødsfald. Selvom Bjørn er betjent, er hans samtaler (eller rettere, forhør) af de forskellige individer meget personlige.

Den afdøde er nemlig hans datter, hvilket er åbningsscenen i afsnit 1. Retsmedicineren mener, der er tale om et dødsfald, men den køber Bjørn absolut ikke. Det viser sig dog, at farmand i virkeligheden ikke kender sin datter særlig godt, så du vil sikkert være i tvivl om, hvad der er sandt frem til sidste scene. 

Bjørns datter, Christina, spilles i øvrigt af Ulrich Thomsens egen datter, Alma Ekehed Thomsen, der her får sin skuespillerdebut. Det er lidt af en genistreg, da Alma Ekehed Thomsen fungerer utroligt godt i rollen som Christina, og fordi de jo rent faktisk ligner hinanden.

Faktisk begyndte jeg at se Forhøret uden at vide for meget (det er nogle gange bedst), men måtte pause undervejs. Jeg måtte simpelthen undersøge, hvem der spillede Christina, da jeg var imponeret over, at de to skuespillere lignede hinanden så meget.

Forhøret: Sæson 1 – Anmeldelse af Viaplay serie

Eminent dansk dialog – endelig!

Min store udfordring med danske produktioner er ofte dialogen. Replikkerne har en tendens til at være skrevet alt for stift eller ekstremt amerikaniseret, hvor dialogen lyder som et amerikansk manuskript, der er direkte oversat. Men sateme om ikke Forhøret også rammer plet her!

Måske er der tale om improviserede replikker, eller også er manuskriptet bare godt. Det fungerer i hvert fald i praksis. Og det er intet mindre end en fornøjelse at opleve, hvor levende og dynamisk hvert afsnit er, når Bjørn (Ulrich Thomsen) går i gang med at forhøre en ny person i jagten på sandheden om hans datters død.

Hvert afsnit byder som sagt på en ny potentiel mistænkt, og dermed også på en ny skuespiller, der spiller sammen med Ulrich Thomsen. Her er vi ude i cremen af danske skuespillere, der alle virker som om, de har en fest i deres egen legestue – på den virkelig fede måde.

Vi taler Nikolaj Lie Kaas, Clara Rosager (Journal 64), Lars Ranthe, Søren Malling, Katrine Greis-Rosenthal, Lars Mikkelsen, David Dencik (Chernobyl) og Trine Dyrholm.

Forhøret: Sæson 1 – Anmeldelse af Viaplay serie

Se Forhøret på Viaplay

Viaplay har virkelig satset på de skandinaviske serieproduktioner, og med Forhøret af Christoffer Boe rammer de helt plet. Jeg har været virkelig glad for Viaplays tidligere serier som den danske Den som dræber – Besat af mørket (læs vores anmeldelse her) og senest den norske Besat.

Læs også: Vores anmeldelse af Viaplay serien Besat her >

For mig er Forhøret dog i en helt anden liga – og ikke kun takket været stjernebesætningen, selvom det da bestemt også hjælper.

Serien er skabt af Christoffer Boe (eller “Hr. Boe” som der står ved titlen), mens Jakob Weis har været med til at skrive på de enkelte afsnit. Jakob Weis har tidligere været med til at skrive jule-komedie-dramet Den tid på året af Paprika Steen.

Hvis du er til krimi- og thriller-genren, så er Forhøret den helt perfekte serie til dig. Du kan jo prøve at gætte med undervejs. Jeg nåede at gætte i alle retninger og ramte både spot-on og helt vildt forkert undervejs. Uanset om jeg var på rette spor eller ej, så var det en medrivende og spændende serie fra start til slut!

I 2021 kommer der også en sæson 2 af Forhøret. Læs mere om det her >

LÆS OGSÅ:

Vores anmeldelse af FORHØRET sæson 2 >

FORHØRET består af 8 afsnit a ca. 25 minutters varighed og har premiere den 15. november 2019 på Viaplay.

FAKTA

Skaber: Christoffer Boe
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, David Dencik, Søren Malling, Lars Ranthe, Clara Rosager, Alma Ekehed Thomsen og Katrine Greis-Rosenthal.

Plot

Politimanden Bjørn vil gøre alt for at finde sin datters morder. Det sender ham på en vanvittig rejse, hvor han møder de mennesker, der hver især betød noget afgørende for hans datter, og som afslører et net af sandheder, løgne og kriminelle handlinger, der er vævet ind i hendes og Bjørns eget liv.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.