A KILLER PARADOX på Netflix er en ny krimi-thrillerserie fra Sydkorea. Den indeholder en lidt ukonventionel seriemorder-historie og har 8 afsnit. Læs vores anmeldelse af A Killer Paradox-serien her!

A KILLER PARADOX er en ny Netflix-serie fra Sydkorea. Vi er ude i krimi- og thriller-genrerne, men officielt er “komedie” også nævnt som en genre, hvilket giver mening. Hovedpersonen i denne serie træffer så mange dumme valg til at begynde med, at du ikke kan lade være med at grine lidt.

Selvom dette er en seriemorderhistorie, er den meget ukonventionel. Især da den pågældende seriemorder ved et uheld bliver myrdet (det er et klart tilfælde af selvforsvar) af vores hovedperson i afsnit 1. Med otte timelange afsnit er der en masse historie at dække og karakterer at blive fortrolig med. Hvis du kan lide sydkoreanske produktioner, bør du også kunne lide denne!

Læs videre på vores anmeldelse af A Killer Paradox-serien nedenfor. Find alle 8 afsnit på Netflix fra den 9. februar 2024.

Mød Lee Tang…

I A Killer Paradox møder vi Lee Tang, som ikke er et godt sted i sit liv, da serien begynder. Han forlod hæren for seks måneder siden, og selvom han er startet i college, har han ingen egentlige mål i livet. Hele dagen ser han videoer af en sydkoreansk influencer, der besøger Rocky Mountains, og drømmer om at rejse verden rundt.

Han vil gerne til Canada, men et deltidsjob i en kiosk er ikke en god måde at spare penge op på. Det er tydeligt, at han stadig er meget afhængig af sine forældres støtte. Hans lille lejlighed er en svinesti, og han har ingen energi eller lyst til at ændre den til noget bedre.

Selvom det hele vitterligt ser sort ud, kommer det til at blive meget værre. Men måske er det lige det, Lee Tang har brug for, hvis han skal finde et formål med sit liv.

En seriemorder og hans morder

En sen aften, på vej hjem fra arbejde, bliver han overfaldet af en af sine kunder fra den netop overstående vagt. Mens han ligger på jorden og tager imod tæsk, ser vi flashbacks fra alle de gange, Lee Tang er blevet mobbet og banket i gymnasiet uden at kæmpe imod. Han vil ikke finde sig i det mere, så Tang kæmper tilbage.

Han slår tilbage med en hammer og ender med at dræbe overfaldsmanden.

Tang er chokeret, men skynder sig væk og kæmper med frygtelige skyldfølelser. Det kommer dog efterfølgende frem i pressen, at manden var en brutal seriemorder, der på sadistisk vis har myrdet en masse uskyldige mennesker. Mens det meste af politistyrken mener, at sagen er afsluttet, vil den pligtopfyldende betjent Jang Nan-gam dog ikke slippe den.

Og han har fået øje på Lee Tang, som han mener, der er noget uldent ved. At Tang har fået smag for at hævne sig hjælper ikke på situationen. Tang ender med at dræbe igen og igen, hvilket rejser spørgsmålet: Kæmper Tang nu for retfærdighed, som han selv mener – eller undslipper han den bare?

A Killer Paradox – Anmeldelse | Netflix seriemorder-serie

De velkendte skuespillere i A Killer Paradox

Hvis du har set nogle af de største sydkoreanske succeser i det seneste årti eller deromkring, vil du genkende en del ansigter i A Killer Paradox på Netflix. For det første bliver hovedpersonen Lee Tang spillet af Choi Woo-shik. Tidligere var Choi Woo-shik med i den Oscar-vindende film Parasite.

Han var også med i Netflix-filmen Okja (2017), som er en film, der har sat sig fast i mig, lige siden jeg så den første gang. En anden film, som jeg formoder, at mange gyserfans vil genkende ham fra, er det sydkoreanske zombie-megahit Train to Busan (2016).

Som kriminalbetjenten, Jang Nan-gam, der ikke vil stoppe med at gå efter Lee Tang, ser vi Son Suk-ku, der har været med i Netflix-serien Sense8. Der er også Hyun Bong-sik, som du måske genkender fra Netflix-serien Gyeongseong Creature, der spiller Jangs kollega.

Til sidst vil jeg nævne Nam Jin-bok, som var med i Hellbound. Endnu en Netflix-serie fra Sydkorea, som var så stort et hit, at sæson 2 kommer senere i år!

Se A Killer Paradox-serien på Netflix nu!

A Killer Paradox er baseret på en webtoon af samme navn af Kkomabi. Denne Netflix-adaption kommer fra instruktøren Lee Chang-hee, som tidligere har instrueret serien Strangers from Hell og filmen The Vanished.

Den mest enkle måde at beskrive A Killer Paradox på er nok at kalde den en coming-of-age-historie. Vi følger en ung mand uden nogen form for formål i livet, som ved et uheld dræber en seriemorder og begiver sig ud på en mordtogt i retfærdighedens navn. Og så handler den også om betjenten, der jagter ham.

I sidste end er det lidt som med plottet i Dexter på den måde, at man ikke bare kan dræbe folk. Heller ikke selvom de er onde mennesker. Alligevel gør det en karakter mere sympatisk, når de går efter væmmelige folk.

Som sædvanligt med sydkoreanske produktioner er denne meget karakterdrevet, uforudsigelig og lang. Tjek den ud på Netflix nu!

A Killer Paradox (org. titel: Sarinja-ng-Nangam) er på Netflix fra den 9. februar 2024.

FAKTA

Instruktør: Lee Chang-hee
Manuskript: Kim Da-min
Medvirkende: Choi Woo-shik, Son Suk-ku, Lee Hee-jun

Plot

Efter det ene utilsigtede mord fører til det næste, bliver en helt almindelig universitetsstuderende fanget i en endeløs kattens leg med musen med en snu kriminalbetjent.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg