LOVER, STALKER, KILLER på Netflix er en ny true crime-dokumentar. Sagen, der dækkes, udvikler sig på vanvittige måder. Du kan måske gætte diverse twists, men det skyldes nok mest, at det er blevet lavet til en dokumentar. Læs vores fulde Lover, Stalker, Killer dokumentar-anmeldelse her!

LOVER, STALKER, KILLER er en ny Netflix true crime-dokumentar. Den omtalte sag er stort set beskrevet lige der i titlen. En elsker bliver en stalker og derefter en morder. Bevares, måske overlapper udviklingen en smule i forhold til, hvordan det eskalerer, men i store træk holder det.

I alle tilfælde er det en dokumentar med en spilletid på lige omkring halvanden time. Det resulterer i en stramt fortalt historie om, hvordan én uheldig beslutning kan betyde, at du lander i fedtefadet med et vanvittigt menneske.

Læs videre på vores Lover, Stalker, Killer dokumentar-anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 9. februar 2024.

Catfish med dødelig udgang

Hvis du har set Catfish (enten dokumentaren eller tv-serien), kender du sikkert alt til faren ved online dating. Som en, der med succes har mødt mit livs kærlighed online, vil jeg ikke påstå, at online-dating er skidt. Dog er der uhyggeligt mange eksempler på, at dårlig online dating kan udvikle sig og eskalere på virkelig uhyggelige måder.

For Dave, der for nylig forlod et langvarigt forhold, er det den perfekte måde at komme videre på. Han leder ikke efter noget seriøst og er ærlig omkring det, da han starter med online dating. Sådan møder han både Liz og Cari, som begge er lovende forbindelser, men altså ikke ment som noget seriøst.

Lover, Stalker, Killer – Anmeldelse | Netflix True Crime-dokumentar

Begge er enlige mødre, der gerne vil lave deres egne ting og bare have noget uforpligtende ved siden af. Perfekt til Dave, som også har to børn og er flyttet til en ny stat for at være tæt på dem efter bruddet med deres mor.

Desværre bliver disse uforpligtende romancer til en forskruet og uhyggelig kærlighedstrekant, hvor en stalker nærmest ødelægger hele hans liv.

Og tager livet af en anden!

Se Lover, Stalker, Killer på Netflix nu!

Instruktør Sam Hobkinson (Fear City: New York vs The Mafia) har formået at lave en dokumentar, der fokuserer på nøgleelementerne i denne true crime-sag. Det er et scoop at få en skøn nørdet it-fyr til at forklare det digitale bedrag og fakta-jagten. Især da det var ham, der rent faktisk arbejdede på sagen.

At dække begivenhederne i denne true crime-sag, der strækker sig over fire år, er ingen lille bedrift. Men takket være solide og relevante interviews med de involverede fortælles historien på en sober og direkte måde. Interviewene omfatter betjentene (og en fantastisk it-gut), som fik løst sagen i sidste ende.

Nu går jeg ikke ind for “victim blaming”, så jeg kan ikke bebrejde Dave for at prøve online dating igen på et senere tidspunkt. Jeg vil dog gerne påpege, at der er en grund til, at Catfish-ofre typisk går over til offline dating efter en dårlig oplevelse. Og Dave har haft en frygtelig oplevelse med online dating, så måske han skal søge romantik offline fremover.

Lover, Stalker, Killer kan ses på Netflix fra den 9. februar 2024.

Plot

I denne dokumentar med drejninger prøver en mekaniker at date online for første gang og møder en kvinde, der kører sin romantiske besættelse ud i fatale ekstremer.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.