FORHØRET Sæson 2 kommer nu til Viaplay. Heldigvis er det en yderst værdig fortsættelse med et blændende cast. Vi fortsætter (næsten), hvor sæson 1 slap, men nu er det Trine Dyrholm i den afgørende hovedrolle. Læs vores Forhøret sæson 2 anmeldelse her!

FORHØRET Sæson 2 på Viaplay er en kærkommen fortsættelse på en ret fantastisk serie. Serien blev da også en solid seersucces, så naturligvis skulle den fortsættes. Herfra håber vi også på endnu flere sæsoner, da denne anden sæson bestemt holder niveauet. Ikke mindst takket være Trine Dyrholm!

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Forhøret sæson 1 her >

De otte afsnit i sæson 2 er – præcis som ved første sæson – stadig kun omkring 20-25 minutter lange, så det er en serie, der nærmest skriger på at blive bingewatchet. Især når nu alle afsnit frigives på én gang.

Læs videre på vores Forhøret sæson 2 anmeldelse herunder. Vi har set alle otte afsnit til denne anmeldelse.

Trine Dyrholm er bare fantastisk!

Sæson 2 af Forhøret fortsætter (næsten), hvor sæson 1 slap. Der er lige gået et par uger, men det er alt. Desuden er det nu Trine Dyrholm, der har den afgørende hovedrolle. Hun spiller Susanne, der er mor til offeret fra sæson 1, Christina. I forrige sæson spillede Ulrich Thomsen hovedrollen, hvor han jagtede netop Christinas morder.

Lille tip: Hvis du slet ikke kan huske sæson 1, så læs lige op på plottet eller gense den. Der bliver refereret til ret meget fra sæson 1, så du misser altså en del, hvis du ikke har den nogenlunde frisk i hukommelsen.

Med Trine Dyrholm i hovedrollen som Susanne, får vi en karakter, der er nogenlunde lige så irriterende, som Trine Dyrholm er fantastisk til at spille hende. Nej, det er ikke helt fair. Susanne er faktisk ikke nødvendigvis irriterende, men hold nu fast, hvor har hun bevæget sig i de mørkeste afkroge af gråzonerne. Især i sit virke som psykolog.

Lad os bare sige; Der er en grund til, at mange ikke vil tale med hende, når hun opsøger dem for at få hjælp. Omvendt, så er hun fræk som en slagterhund og bider sig fast. Dét kan man kun beundre. Og så er Trine Dyrholm bare den perfekte til at være iskold på overfladen, men samtidig lade publikum vide, at der er tumult under overfladen.

Der er nogle virkelig skarpe scener mellem hende og Søren Malling i afsnit 2, hvor bølgerne går højt. Det er som at se mor og far skændes, hvor der langes nogle grumme sandheder – og trusler – over bordet. Helt fantastisk at opleve!

Forhøret: Sæson 2 – Anmeldelse [Viaplay]

En perlerække af danske talenter

Vi er ude i thriller, krimi, drama-hybriden, hvor et mysterie skal løses, mens plottet drives af karakterer. Og sikke nogle karakterer! På rollelisten er der helt naturligt en del gengangere, men dog også et par nye ansigter.

Foruden Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen (Marco effekten) og Søren Malling (Efterforskningen), der alle tre var med i sæson 1, så er der yderligere en perlerække af danske skuespillere med – samt svenske Pernilla August. Skuespillere som Dar Salim, Olaf Johannessen, Fanny Leander Bornedal (som vi virkelig skal holde øje med nu) og sidst, men ikke mindst, Danica Curcic.

LÆS OGSÅ

Anmeldelse af Netflix-serien Equinox med Fanny Leander Bornedal og Danica Curcic på rollelisten >

Helt personligt synes jeg, at Danica Curcic (Equinox) er blandt de absolut bedste skuespillere, vi har, sammen med netop Trine Dyrholm og Sidse Babett Knudsen (Undtagelsen). Heldigvis arbejder disse fantastiske kvinder ofte også sammen her i relativt lille Danmark.

Jeg håber derfor, at en eventuel sæson 3 kunne blive med netop Danica Curcic karakteren i hovedrollen. Derfor siger [skriver] jeg det lige helt officielt her, så måske universet vil efterleve det. Man ved jo aldrig!

Forhøret: Sæson 2 – Anmeldelse [Viaplay]

Se sæson 2 af Forhøret på Viaplay!

Det er igen Christoffer Boe (også kaldet Hr. Boe), der står bag både instruktion og manuskript på serien. Her til sæson 2 har han dog fået følgeskab af Anna Juul som medforfatter. Det er fortællingen bestemt ikke blevet ringere af!

Og ja, så er vi jo ude i en regulær tour de force, når det gælder rollebesætningen. Helt personligt synes jeg da også, det er på sin plads, at det ikke kun er Netflix og HBO, der skal løbe med de største danske navne. Viaplay kan sagtens være med også.

De otte afsnit i sæson 2 af Forhøret er lynhurtigt set. Heldigvis frigiver Viaplay som sagt hele sæsonen på én gang, da det ville være ret hårdt (og irriterende) at skulle vente en uge hver gang. Især når nu selve historien udspiller sig over kun en dags tid og (næsten!) foregår i realtime.

Slutningen på sæson 2 (altså selve afsnit otte) er ikke helt så stærkt som i forrige omgang. Det er dog med til at sætte punktum for historien i netop denne sæson, men der er masser af kød tilbage til en sæson 3.

Nu venter vi bare på at høre om (hvornår?), der kommer en sæson 3 af Forhøret på Viaplay.

Forhøret sæson 2 har premiere på Viaplay søndag den 29. august 2021 med alle otte afsnit.

FAKTA

Instruktør: Christoffer Boe
Skrevet af: Christoffer Boe & Anna Juul
Medvirkende: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Leander Bornedal, Olaf Johannessen, Pernilla August

Plot

Handlingen i Forhøret 2 tager fart, da Susanne forsøger at komme sig over tabet og sorgen og genoptager sit arbejde som praktiserende psykolog. Da hun lægger en klient i hypnose i forbindelse med et banalt rygestop, åbner hun en dør ind til hans underbevidsthed. Manden afslører under hypnosen, at han har slået en række unge kvinder ihjel for penge – og at han allerede har bestilling på et nyt offer. Hans afsløring får Susanne til at kaste sig ud i en livsfarlig rejse gennem en kynisk underverden for at forhindre, at en ung uskyldig pige bliver dræbt. Men ingen er uskyldig – heller ikke Susanne.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg