DEN LÆNGSTE NAT på Netflix er en ny spansk thriller-miniserie (international titel The Longest Night) med seks afsnit. Hvis du er fan af spanske film og serier, bør du genkende en del ansigter. Læs vores fulde anmeldelse af Den længste nat-serien her!

DEN LÆNGSTE NAT er en ny Netflix-miniserie fra Spanien (org. titel La noche más larga). Sæsonen har kun seks timelange afsnit og dækker genrerne thriller, krimi, action og drama.

Serien foregår i et psykiatrisk fængsel lige omkring jul. Det ville naturligvis have været helt ideelt med en udgivelse omkring juletid i stedet for midt om sommeren. Men hey, jeg er sikker på, at timingen bare ikke passede til sådan en perfekt udgivelse, så her er lidt “julehygge” i juli. Under alle omstændigheder burde denne thriller-miniserie fungere for mange seere.

Fortsæt med at læse vores anmeldelse af Den længste nat-serien nedenfor. Miniserien er ude på Netflix fra den 8. juli 2022.

Den længste nat – Anmeldelse | Netflix Thriller-serie

En farligt klog (og uhyggelig) seriemorder

I hjertet af historien er der en del mysterier, da vi ikke er helt sikre på, hvem der vil hvad. Og hvorfor!

Hvad vi ved med sikkerhed er, at en nyligt arresteret seriemorder er midlertidigt tilbageholdt i et psykiatrisk fængsel. Vi ved også, at mange mennesker har forskellige interesser i denne seriemorder og ønsker at få ham ud derfra. Vil de redde ham eller dræbe ham? Det vil tiden (måske) vise, hvis du ser serien færdig.

Det skal siges, at seriemorderen, Simón Lago, er super uhyggelig og ofte bare står i baggrunden. Han observerer og smiler på en rigtig gusten måde. Han er ekstremt intelligent og elsker at spille små spil, så der er masser af drama og forvirring omkring ham på grund af dette.

Simón Lago er spillet af Luis Callejo, som gør et godt stykke arbejde med at portrættere denne uhyggelige morder. Hvis Luis Callejo virker bekendt, kan det være fra Netflix-serien In from the Cold (2022).

Den længste nat – Anmeldelse | Netflix Thriller-serie

Så mange karakterer!

Det er klart, at omgivelserne i dette psykiatriske fængsel betyder, at vi kommer til at møde mange karakterer. De fleste af dem er meget interessante, men at få mere baggrundsinformation om dem sker alt for langsomt efter min smag. Afsnit 1 består hovedsageligt af at sætte scenen og at se alle karaktererne.

Fra de indsatte til fængselsbetjentene og forskellige læger. Det er jo et psykiatrisk fængsel.

Fra afsnit 2 begynder vi at få lidt baggrundsinformation, men kun en lille smule. Hovedsageligt får vi en vigtig detalje om en af ​​de kvindelige indsatte. Hvad jeg bemærkede mest ved afsnit 2 var dog noget andet. Der sker nemlig et voldsomt biluheld i slutningen af ​​afsnit 1, og det er ikke nævnt eller fulgt op på i afsnit 2. Overhovedet!

Når du “binge-watcher” en serie (som det ofte sker på Netflix), er det ret underligt ikke at få nogen opfølgning på noget, du lige har set ske.

Jeg bør også lige nævne nogle af de interessante karakterer og de skuespillere, der spiller dem. Mange af dem spilles nemlig af kendte ansigter, hvis du ser spanske serier og film på en semi-regelmæssig basis.

Fængselsdirektøren, Hugo, spilles af Alberto Ammann (Narcos: México). De to personer, der tilsyneladende leder kampen for at få fingrene i seriemorderen, er portrætteret af Roberto Álamo og José Luis García Pérez, som begge var med i den geniale May God Save Us (2016).

Se serien Den længste nat på Netflix nu!

Óscar Pedraza er instruktør på alle seks afsnit i denne Netflix-serie. Han har tidligere instrueret serier som eksempelvis Netflix-serien Sky Rojo (2021) og Tierra de lobos. Han er ret fokuseret på at instruere serier, så han har stadig ikke instrueret en spillefilm.

Xosé Morais og Victoriano Sierra Ferreiro er forfatterne bag denne spanske Netflix-serie. Ligesom serieinstruktøren, Óscar Pedraza, er disse to også fokuseret på serier frem for spillefilm. Og hey, jeg kan bestemt respektere en dedikation til seriemediet frem for film.

Jeg kan dog ikke lade være med at føle, at alt bliver trukket mere ud end, hvad der er nødvendigt. Karakterer træffer konsekvent dårlige valg eller gør dumme ting bare for at skabe mere drama og spænding for fremtidige afsnit.

På den anden side kan jeg godt lide at lære mere om de forskellige karakterer. Ligesom vi gjorde i Orange is the New Black. Det sker bare ikke nær nok i denne serie. Og så igen, med kun seks afsnit er der heller ikke tid nok til det. Mit største problem er nok, at jeg ikke får den stramme historie som fra en film, mens jeg heller ikke får nok karakterinfo.

Nå, måske kan fremtidige sæsoner ændre det. Hvis dette er et hit, ved du, at vi får flere sæsoner på Netflix. Uagtet at dette kaldes for en miniserie.

Den længste nat (kan findes under den engelske titel The Longest Night) er ude på Netflix fra den 8. juli 2022.

FAKTA

Instruktør: Oscar Pedraza
Manuskript: Víctor Sierra, Xosé Morais Rodríguez
Medvirkende: Luis Callejo, Alberto Ammann, Sabela Arán, César Mateo, Xabier Deive

Plot

En bevæbnet styrke omringer et psykiatrisk fængsel for at bortføre en fængslet seriemorder – men de er ikke forberedt på den kamp, de kommer ud i.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg