Insidious: Chapter 3 kom desværre ikke i biografen i Danmark, men nu kan den ses i hjemmebiografen. Læs vores anmeldelse af den tredje film i gyserfranchisen her.

Jeg var SÅ ærgerlig, da Insidious: Chapter 3 ikke kom i biografen. Især eftersom lydsiden i de foregående to film har været en enorm del af gyset.

Stilen i denne tredje film er heldigvis også fastholdt, så der blev banket op for surround sound systemet i det lille hjem, så glassene nærmest plirrede i vildskab. Det er stadig en genial lydside, men faktisk har det visuelle på “skræk og rædsel”-fronten også altid været utrolig effektivt, og den del er bestemt også fastholdt.

Det er slet ikke noget for en ScreamQueen… eller altså, det er helt perfekt.

Mere fokus på Elise Rainier

Min favoritkarakter i Insidious-universet har egentlig altid været den synske Elise Rainier, så for mig var det en ren bonus, at denne prequel fokuserer næsten lige så meget på hendes historie, som den stakkels pige, der denne gang er ualmindelig eftertragtet af et dæmonisk bæst.

Derudover får vi også i denne film øjeblikket, hvor Elise første gang møder de to tech-assistenter, og det er altså også en sand fornøjelse. Kort sagt, så er hele castet i sit es, og der leveres nogle herlige scener på både humor og horror-fronten.

Rotation bag kameraet

Filmen er instrueret af Leigh Whannell, der foruden at spille den ene af de to tech-assistenter, også er manden bag hele Insidious-universet, da han har skrevet filmene. Hans gode ven, James Wan, instruerede de to foregående, men har kun en lille hygge-cameo i denne film, mens instruktørstolen er overladt til Whannel, der leverer solidt håndværk.

Reelt er Insidious: Chapter 3 fire meget store splatter værd. Eneste årsag til, at jeg ikke føler, den kan snige sig højere op er, at selvom gensynet er glædeligt, og vi får mere baggrund, så er der ikke rigtig noget nyt på banen.

Det behøver der heller ikke nødvendigvis være, men så er det bare svært at gå højere op i bedømmelsen. Selvom jeg sagtens kunne overbevise mig selv om, at den er en lille femmer værd, da jeg glædeligt ser den igen.

Fakta

DVD-premiere: 23-10-2015
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Leigh Whannell
Medvirkende: Dermot Mulroney, Hayley Kiyoko, Stefanie Scott, Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson m.fl.

Plot: I Insidious: Chapter 3 går vi tilbage i tiden – før de to forrige film – og følger en teenagepige og hendes familie. Filmen viser, hvordan den synske Elise Rainier modvilligt går med til at bruge sine evner til at kontakte de døde, for at hjælpe en teenagepige, der er blevet udvalgt af mørke kræfter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg