Awakening the Zodiac er en overraskende spændende thriller, der faktisk har noget nyt på hjertet.

Jeg havde så absolut ikke de store forventninger til Awakening the Zodiac. Alene castet af to tv-stjerner gav mig ikke den store tiltro til filmen som helhed. Men så er det jo godt, at man kan blive positivt overrasket.

Det er jo heller ikke fordi, jeg ikke forventede gode præstationer fra de to tv-skuespillere. Næ, det er mere et udtryk for, hvor barren umiddelbart er blevet sat med budgettet til filmen. Igen, så er dette dog et eksempel på, at hvis fokus er på en god historie, så kan det sagtens fungere med et lavere budget.

I øvrigt fungerer selve den visuelle stil også ret fantastisk i Awakening the Zodiac. Det er faktisk bare en lille perle, der serverer en film på et højere niveau, end hvad man skulle tro, når man læser om den på papiret.

En solid historie

Altså, nu vokser træerne jo heller ikke ind i himlen. Men nu ser vi ret mange film om seriemordere, og alligevel er vi meget positivt stemt. Awakening the Zodiac er klart en film, der ligger en den gode ende af skalaen.

Den vinder meget på, at vi ikke traver rundt i de helt vante historier. Altså, vi ser jo tilbage på mord begået af Zodiac-seriemorderen, men med nutidens øjne. Det er nemlig et “almindeligt” par, der i nutiden gransker nyligt opdagede hjemmevideo-optagelser for at identificere Zodiac-morderen.

Det viser sig nemlig, at der (naturligvis) stadig er en større dusør på den aldrig fangede seriemorder. En super simpel præmis, der er mere end rigeligt til at bygge en historie op.

Og historien foregår derfor i øvrigt også i en mindre by i sydstaterne fremfor i San Francisco, hvor mordene fandt sted. Det er da meget friskt, at ændre så meget ved den vanlige Zodiac-film, og det giver samtidig frie tøjler til en ny historie.

Awakening the Zodiac

Skuespillere med super kemi

Jeg har altid været godt tilfreds med Leslie Bibb’s præstationer. Og efter film som The Midnight Meat TrainTrick ‘r Treat og serien The Following har hun ret godt kendskab til både gyser- og seriemorder-film. Nå ja, og så var hun for nyligt med i Netflix-filmen The Babysitter, så hun holder godt fast i genren.

Også i Awakening the Zodiac fungerer hun virkelig godt som en kvinde, der gerne vil have mere ud af livet. Hun vil heldigvis også gerne arbejde for det og har en mand, der også er frisk på at kaste sig ud i lidt af hvert.

Hendes mand spilles af Shane West (TV-serien Salem), som jeg aldrig har haft nogen særlig fidus til. Jeg har intet imod manden, men kan ikke nævne noget, hvor jeg synes, han har været udpræget god. Dét kan jeg så nu, for han var en meget positiv overraskelse for mig. Bevares, han fungerede faktisk også godt i zombie-thrilleren Here Alone, men det var ikke ham, der gjorde filmen god.

Awakening the Zodiac er han dog med til at gøre filmen god. Og det er i særdeleshed samarbejdet mellem Leslie Bibb og Shane West som ægtepar, der fungerer helt perfekt, og virker passende realistisk. Det danner basis for hele historien, da vi gerne skal være på deres side og følge med i deres store jagt på Zodiac-morderens identitet.

Solid underholdning for fans af genren

Det er jo ikke fordi, hele historien bare holder 110%. Der er elementer, hvor man ikke kan undlade at tænke, at det hele virker lidt for nemt. Men nu er det jo også “bare” underholdning, og jeg skal ikke gøre mig klog på alle detaljerne i lige præcis Zodiac-efterforskningen.

Altså, man har vel set David Fincher’s Zodiac (naturligvis!) samt et par andre film og dokumentarer om den berygtede morder, men der stopper ekspertisen også.

Historien i denne film er underholdende og interessant, hvilket trods alt er det vigtigste, når nu det er fiktion og ikke en dokumentar.  Bag historien står tre personer: Jennifer Archer, Mike Horrigan og instruktøren Jonathan Wright.

Mike Horrigan har skrevet et par kortfilm og et afsnit af en tv-serie, mens det er hans spillefilmsdebut. Jennifer Archer har ingen andre produktioner på CV’et, så dette er på alle måder hendes skrivedebut. Jonathan Wright selv har kun skrevet på én anden film, og det var hans egen gyserfilm Nostrum fra 2010, som vist ikke var noget vidunder.

Til gengæld har Jonathan Wright lavet en del mere som instruktør, men dog primært tv-film. Han har lavet fem tv-film og tre af dem hedder noget med “Christmas” i titlen, så det må siges, at Awakening the Zodiac trækker ham helt ud af juleland. Han har dog også arbejdet med gyserfilm før som “second assistant director” på Urban Legend fra 1998.

Hvis du lige er i humør til en spændende seriemorder-thriller, så kan du roligt sætte Awakening the Zodiac på.

FAKTA

VOD-premiere: Oktober 2017
Genre: Thriller
Instruktør: Jonathan Wright
Medvirkende: Shane West, Leslie Bibb, Matt Craven m.fl.

PLOT: Awakening the Zodiac følger et uheldigt par, der finder en filmrulle fra den kendte seriemorder Zodiac. De beslutter sig for at prøve at finde morderen selv, da der er en dusør på $100.000. Men snart bliver de selv de jagede…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.