THE HEAD er en ny Viaplay thriller-serie med et meget internationalt cast og flere danskere i hovedrollerne. Historien udspiller sig på en forskerstation på Antarktis, og vi er ude i et dystert mysterie. Det lader nemlig til, at der er en morder løs. Læs hele vores The Head anmeldelse her!

THE HEAD er en ny Viaplay thriller-serie, hvor der sker en række mord. Eftersom historien udspiller sig på Antarktis, hvor en gruppe på ti personer er alene i seks måneder, må morderen findes blandt dem.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af THE HEAD sæson 2, der havde premiere 5. marts 2023 >

Serien er en meget international produktion, der er produceret af bl.a. HBO Asia og Hulu Japan sammen med Canal+, og med en Viaplay-udgivelse herhjemme. Castet er også meget internationalt, men der er dog flere danskere i hovedrollerne. Selve serien kan snildt beskrives som en form for The Thing i en Nordic Noir udgave. Her lader det dog til at være menneskene selv, der står bag hele balladen.

Læs videre på vores The Head anmeldelse herunder, og se serien på Viaplay. Vi har set de første fire afsnit (ud af i alt 6 afsnit) til denne anmeldelse, så vi kender heller ikke svaret på mordmysteriet.

Vinteren er kommet til Sydpolen!

I afsnit 1 af The Head møder vi indledningsvist de ti personer, der skal tilbringe den lange mørke vinter (uden noget sol overhovedet) sammen på Sydpolen. Holdet består både af forskere samt en læge, en kok, og en form for altmuligmand.

Altså lidt som vi kender det fra klassiske gyserfilm som Alien eller The Thing. Der er da også den skønneste hyldest til netop The Thing, da de ti nye “roommates” bruger første aften alene sammen på netop at se den gode gamle The Thing fra 1982 af selveste John Carpenter. Noget, der tilsyneladende er tradition.

Inden vi når så langt, møder vi dog også de ti personers kolleger og et par familiemedlemmer. Vi skal nemlig reelt ikke følge deres oplevelse på forskerstationen gennem de seks måneders mørke vinter.

Hvad er der sket på Polaris VI?

Derimod springer vi pludselig (efter nogle hændelser, der ikke skal afsløres her) og ser i stedet, at de andre forskere vender tilbage til Sydpolen, da solen igen er stået op. I den forbindelse får vi kendskab til en vigtig detalje; Det har ikke været muligt at komme i kontakt med forskerstationen de seneste tre uger!

På selve forskerstationen, der hedder “Polaris VI”, møder der forskerne en række lig. Dog ikke ti styk, og derfor mangler der også nogle mennesker. Men hvor er det Hvad er der sket? Og hvorfor?

Velkommen til The Head, der i dén grad formår at fastholde spændingen, og hele tiden afsløre nye detaljer om enkelte karakterer.

The Head – Viaplay serie-anmeldelse

Internationalt cast med dansk islæt

The Head er som sagt en meget international produktion, hvilket også betyder et yderst internationalt cast. Dog er det med danskere i flere af de største roller.

Alexandre Willaume spiller en af de afgørende hovedroller, som chef for forskerstationen, der dog ikke er der de seks vintermåneder. Det er derimod hans hustru, forskeren Annika, der spilles af Laura Bach. Lige nu kan du også se Laura Bach i den ultra-voldelige (og ret fantastiske) C More-serie Gangs of London.

Tidligere har hun også spillet hovedrollen i første omgang af tv-serien Den som dræberSelvom Alexandre Willaume eferhånden har spillet mange interessante roller, så er han stadig Snupti-Pede for mig. Det er vildt som gamle reklamer kan hænge ved!

Snart vil vi dog også se ham i den kommende Netflix-serie Equinox, så mon ikke det snart ændrer sig. Selv for mig.

Selvom Willaumes karakter ikke er på forskerstationen i de seks afgørende måneder, så skal han nu forsøge at stykke begivenhederne sammen og danne sig et overblik. Dermed har han nærmest den bærende hovedrolle i mange afsnit.

Flere velkendte ansigter

Af andre internationale navne ser vi John Lynch, der var uhyggeligt god i The Fall, hvor han spillede Gillian Andersons chef. Og Richard Sammel, der var blændende i vampyrserien The Strain og nærmest er ugenkendelig som den ret svage kaptajn for vinterholdet på Polaris VI.

Også Álvaro Morte fra Netflix-superhittet Papirhuset samt filmen Fatamorgana er med som kokken, Ramón. Den japanske skuespiller Tomohisa Yamashita spiller rollen som Aki, der også kommer til at spille en vigtig rolle – det gør de fleste på én eller anden måde.

Måske vigtigst er Katharine O’Donnelly, der spiller rollen som lægen Maggie Mitchell. Hun har nemlig overlevet begivenhederne, og vi får derfor historien fortalt gennem hende. Og så må jeg også lige nævne den møgseje Heather, der spilles af Amelia Hoy.

Selvom det lyder meget internationalt, så er amerikansk-fødte Amelia Hoy i virkeligheden døbt “Høy” og er lige så dansk, som efternavnet indikerer. Hun har været med i flere danske produktioner inklusiv Gidseltagningen og The Rain.  I The Head spiller hun dog ikke dansker, men derfor vil vi da gerne fremhæve hende alligevel.

Se The Head på Viaplay

Serien The Head er skabt af David Pastor, Àlex Pastor og David Troncoso. David og Álex Pastor har tidligere skrevet og instrueret filmen Carriers fra 2009, der bestemt er værd at se. Ikke mindst set i lyset af Corona-situationen. Også Netflix-thrilleren Beboeren er skrevet og instrueret af Álex og David Pastor.

Læs også: Vores anmeldelse af Netflix-filmen Beboeren her >

De skrev ligeledes manuskriptet til sci-fi thrilleren Self/less fra 2015 med Ryan Reynolds i hovedrollen. Og på serie-fronten har de såmænd også tidligere skabt sci-fi krimiserien Incorporated (2016-2017). Helt overordnet er deres produktioner præget af spændende historier med god fremdrift!

Du må væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du kaster dig over The Head-serien (og dét bør du gøre!). Da vi er ude i en Viaplay-serie, så er det ét afsnit om ugen. Der er i alt seks afsnit, så du får først alle svar i januar 2021, men det er jo også altid godt at have noget at se frem til. God fornøjelse.

The Head består af seks afsnit, og første afsnit har premiere på Viaplay den 6. december 2020.

FAKTA

Skabere: David Pastor, Àlex Pastor, David Troncoso
Instruktør: Jorge Dorado
Medvirkende: Alexandre Willaume, Laura Bach, John Lynch, Katharine O’Donnelly, Chris Reilly, Richard Sammel, Tomohisa Yamashita, Tom Lawrence, Sandra Andreis, Amelia Hoy, Álvaro Morte, Hannes Fohlin, Andreas Rothlin Svensson, Mónica López

Plot

Det er vinter på Sydpolen, hvor solen meget snart forsvinder i de næste seks måneder. En mindre gruppe forskere vælger på trods af det ekstreme vejr at blive på den arktiske forskningsbase Polaris IV for at fortsætte deres forskning i klimaforandringerne. Men da det bliver sommer, og officeren Johan Berg (Alexandre Willaume) vender tilbage til forskningsstationen på Sydpolen, er gruppen af forskere enten døde eller forsvundet.

En morder er på fri fod, og Johans kone Annika (Laura Bach), som var én af de forskere, der besluttede sig for at blive på Sydpolen, er forsvundet. For at finde hende bliver Johan nødt til at stole på Maggie, en unge læge, som tilsyneladende er forskningsteamets eneste overlevende – eller er hun?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.