THE RAIN sæson 3 er ude på Netflix, og dermed afsluttes den første danske produktion på platformen. Det er hverken bedre eller værre end tidligere, hvor der ikke er de store overraskelser. Meget kan gættes hen ad vejen, og slutningen er ikke videre imponerende. Læs vores fulde The Rain sæson 3 anmeldelse her!

THE RAIN sæson 3 er ude på Netflix nu, og det betyder slutningen på den første danske Netflix-serie. Det har ikke været det store sus for mig, og selvom vi umiddelbart var positivt indstillede ved starten af sæson 1, blev det aldrig rigtig godt.

Som udgangspunkt er serien simpelthen for forudsigelig, og karaktererne er meget stereotype. Deres replikker er også knastørre, hvilket udenlandske seere måske ikke fanger, men dét gør vi danskere. Denne gang tales der dog også en del svensk.

Jeg indså nu endelig (under det sidste afsnit af The Rain serien), at hele historien reelt er bygget op som enhver dansk julekalender. Man kender formularen så godt, at man aldrig bliver nervøs for vilde plot-udviklinger eller overraskelser. Bevares, der er mange, der dør, her i sæson 3, men slutningen er man aldrig rigtig i tvivl om.

Læs videre på vores The Rain sæson 3 anmeldelse herunder, og se slutningen på Netflix-serien nu.

Tåkrummende replikker

Ja, så er vi her igen, og replikkerne falder stadig knastørt og dybt teatralsk i The Rain sæson 3. Alt er altså, som det plejer at være. Sjældent har jeg hørt nogle tale dansk så langsomt og tydeligt siden de helt gamle Far til Fire film. Og det gælder skuespillere i alle aldre, der normalt taler helt almindeligt og er ganske gode i andre produktioner.

Med andre ord bebrejder jeg instruktør og manuskriptforfatterne (plus producere) 110% for dette! Og når nu vi taler om skaberne fremfor skuespillerne, så når replikkerne nærmest nye tåkrummende niveauer her i sæson 3 af The Rain.

Her kommer en lille snas af herlighederne, du kan se frem til:

Person A: “Du skred!”

Person B: “Jeg troede, du var død!”

Person A: “Det var jeg også. Så fik jeg det bedre.”

Og denne udveksling sker i ramme alvor, uden antydningen af noget kækt. Så er det altså op ad bakke!

Det er simpelthen den nye “We were on a break!” (Ross fra Friends, hvis referencen skulle gå tabt på dig, kære læser).

The Rain sæson 3 anmeldelse (Netflix serie)

Perfekt til en livsfarlig drikkeleg

Der har altid været en helt ekstrem brug af navne i The Rain. Konstant er der nogen, der siger “Rasmus” eller “Simone” (de to søskende, der spiller hovedrollerne). Når man først bemærker dette, så er det faktisk ret grotesk. Næsten i en sådan grad, at det bliver underholdende. Gjorde man det til en drikkeleg, ville man være stang-bacardi efter bare ét afsnit.

Her med sæson 3 af The Rain så vi serien med undertekster inklusiv “closed caption”, hvilket vil sige, vi også får beskrivelser med. I dén forbindelse kan vi afsløre, at karaktererne sukker meget. Der står fx ofte: [Simone sukker]. Så nu får vi lige en ekstra omgang navnekald med også.

Så hvis du vil lave en drikkeleg med navne og sukkeri, så hold dig til øl. Med shots vil det gå helt galt!

Der stønnes i øvrigt også en del. Men det tror jo fanden, når der gerne lige skal klemmes en sexscene ind i hvert afsnit. Og man dyrker naturligvis gerne sex på sit “værelse”, selvom man bør i et videoovervåget glasbur. “Jamen, er der da ikke andre steder?!” tænker du måske. Og jo, dét er der, men hvorfor skulle man dog tænke så langt.

I det hele taget er der mange mærkelige ting i The Rain her i sæson 3, men det overrasker næppe. Faktisk er det bare en fastholdelse af stilen fra de to første sæsoner, og det kan man jo ikke ligefrem blive forundret over. 

Se The Rain sæson 3 på Netflix nu!

Den tredie og sidste sæson af The Rain består af seks afsnit, så der er måske en del, der bliver lidt forhastet. Det har dog (i min optik) altid været et problem for serien. Allerede i sæson 1 måtte danske seere sætte både logik og geografi på pause, når man kunne gå fra Ringsted til Københavns Rådhusplads på en lille time. Det er hverken værre eller bedre her i seriens sidste sæson.

Umiddelbart var vi mere begejstrede for de første par afsnit af The Rain i sæson 1, end vi var da den første sæson sluttede. Desværre er det ikke blevet meget bedre siden da.

Effekterne dengang var fascinerende, da man som dansker kunne se gader og stræder ligge øde hen. Spøjst nok (altså, ikke rigtigt), har vi faktisk kunne opleve netop dette under Coronakrisen, men dengang var det skabt af dygtige effektmagere via en computer. Og ja, effekterne holder faktisk stadig, for dér har The Rain holdt fast i stilen.

Når det gælder plot og karakterer, så har vi dog aldrig været fans her hos Heaven of Horror. Hvis du er fan af serien, så glem vores anmeldelse og nyd sæson 3. Jeg ville ønske, at jeg elskede denne første danske Netflix-serie, men der er bare ikke meget kærlighed. Derfor skal fans af serien naturligvis blæse på vores mavesure holdninger og bare sige pænt farvel med denne sidste sæson af The Rain.

Herfra krydser vi fingre for, at næste danske Netflix genreproduktion rammer vores smag. Og ja, vi skal naturligvis heller ikke glemme, at serien faktisk har været meget populær i det store udland. Dét kan man da altid være lidt stolt af – også selvom man ikke helt forstår det.

Sæson 3 af The Rain har premiere på Netflix den 6. august 2020.

FAKTA

Medvirkende: Alba August (Simone), Lucas Lynggaard Tønnesen (Rasmus), Mikkel Boe Følsgaard (Martin), Sonny Lindberg (Jean), Lukas Løkken (Patrick), Clara Rosager (Sarah), Evin Ahmad (Kira), Nathalie Madueño (Fie) og Johannes Kuhnke (Sten), Rex Leonard (Daniel), Cecilia Loffredo (Luna), Henrik Birch (Lars) og Annemette Andersen (Trine).

Plot

Den ene vil redde verden, den anden vil skabe en ny. Slaget skal endnu en gang stå mellem Rasmus og Simone, mens de kæmper for at redde det, der er tilbage af menneskeheden, som vi kender den. Virusset kan bremses. Med visse omkostninger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg