RUN RABBIT RUN er en ny gyserfilm fra Australien. Vi er ude i et brutalt psykologisk gysermysterie. Sarah Snook er fantastisk, men lige så betagende er den unge Lily LaTorre.  Læs hele vores anmeldelse af Run Rabbit Run her!

RUN RABBIT RUN er en ny gyserfilm fra Australien. Denne film burde påvirke mange seere. Hvis du har børn omkring syv år, får du måske endda lyst til at springe den over. Børn siger de mærkeligste ting, og i denne psykologiske gyserfilm bliver det ret intenst.

I filmen har Sarah Snook hovedrollen som moderen, mens det unge talent, Lily LaTorre, spiller hendes datter. Denne pige er helt fantastisk og kan være både sød, fræk og direkte skræmmende i den samme scene. Med et psykologisk mysterie som omdrejningspunkt for historien er det lidt af en langsom fortælling. Det resulterer dog i en intens og voldsom afslutning.

Læs videre på vores Run Rabbit Run filmanmeldelse nedenfor. Den kan købes eller lejes digitalt nu.

Et brutalt psykologisk gysermysterie

Sarah (Sarah Snook) er fertilitetslæge og enlig mor til sin datter. Faren er stadig inde i billedet ligesom en stedmor, så hun er ikke helt alene med sin datter Mia (Lily LaTorre). Og alligevel har det nylige tab af hendes elskede far skubbet til noget i hende.

Denne livsændrende begivenhed – at miste sin far og håndtere at være enlig mor i dagligdagen – kombineres derefter med en stadig mere mærkelig adfærd fra hendes unge datter. Den syvårige Mia insisterer på, at hun savner sin bedstemor Joan og er desperat for se hende.

De to har dog aldrig mødt hinanden, og Sarah er slet ikke på talefod med sin mor.

Dette er blot en af de mærkelige ting, Mia begynder at tale om. Hun insisterer også på at bære en kaninmaske, som ikke er nær så sød, som det kan lyde. Sarah har også selv en masse spøgelser i sin egen fortid, som ser ud til at påvirke hendes datter på mærkelige måder.

Svaret ser klart ud til at være, at Sarah må konfrontere sit eget barndomstraume, men hun er ikke helt klar. I første omgang i hvert fald, men man kan blive tvunget til at se fortiden i øjnene.

Run Rabbit Run – Anmeldelse | Gyserfilm

Sarah Snook og Lily LaTorre er fascinerende

Som allerede nævnt har Run Rabbit Run Sarah Snook (SuccessionBlack Mirror afsnittet “Men Against Fire”) og Lily LaTorre (Disneys The Clearing) i hovedrollerne som mor og datter. Det meste af filmen er fokuseret på disse to karakterer, og skuespillerne er ret fascinerende i deres roller.

MERE MED SARAH SNOOK

Se også gyserfilmen Winchester, hvor Helen Mirren spiller overfor Sarah Snook >

Som Mias far ser vi Damon Herriman (MindhunterThe Tourist) med Greta Scacchi (The Terror) som mor til Sarah. Ingen af disse to fantastiske skuespillere er med i mange scener, men de er stadig meget vigtige for historien. Især Greta Scacchi formår at levere et par virkelig hjerteskærende scener.

På ganske forskellige måder, kan jeg tilføje.

Slutningen af Run Rabbit Run **mindre spoilere**

Uanset hvad du måske tror, at slutningen på Run Rabbit Run bliver, så rammer den stadig hårdt.

Da denne gyserfilm byder på et mysterie og masser af psykologiske gyserelementer, er der spredt små spor ud i hele historien. Det betyder, at Run Rabbit Run-slutningen vil snige sig ind på dig, og du vil sandsynligvis indse et par svar på mysteriet, samtidig med de udspiller sig på skærmen.

Når rulleteksterne kommer, vil du måske råbe af din skærm for at lade dig se videre. Mest fordi, ja, det er en noget åben slutning. Godt nok får du svar på meget, men Run Rabbit Run ender bestemt også med en slags cliffhanger.

Eller en meget definitiv slutning, hvis du føler, at du har gættet det hele, og vælger at gå med dén konklusion.

Se Run Rabbit Run nu!

Gyserfilmen er instrueret af Daina Reid (Shining Girls, The Handmaid’s Tale, Helstrom), og den viser Australiens natur frem med fantastiske optagelser. Når man tænker på de mange fremragende tv-serier, Daina Reid har arbejdet på, er det tydeligt, at der er tale om en instruktør, der forstår at vise komplicerede og nuancerede kvindelige karakterer.

Run Rabbit Run er skrevet af Hannah Kent, som er forfatter til romanen “Burial Rites”. Den roman er i øjeblikket ved at blive lavet til en spillefilm med Jennifer Lawrence i hovedrollen og instrueret af Luca Guadagnino (Bones and All). Med andre ord skal vi nok forvente at se mere fra Hannah Kent i fremtiden, da hun kun lige er begyndt.

Run Rabbit Run kan ses digitalt i Danmark nu. Den har haft premiere på Netflix i mange andre lande, men herhjemme er vi altså blevet sprunget over i denne omgang.

FAKTA

Instruktør: Daina Reid
Manuskript: Hannah Kent
Medvirkende: Sarah Snook, Lily LaTorre, Damon Herriman, Greta Scacchi

Plot

I gyserfilmen Run Rabbit Run spiller Sarah Snook en fertilitetslæge, der tror indædt på livet, døden og videnskabelige fakta. Men da hendes unge datter begynder at opføre sig mærkeligt, må hun udfordre sine egne værdier og konfrontere et spøgelse fra sin fortid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.