HELSTROM er en ny gyserserie, der kan ses på Star på Disney+ herhjemme. Selvom der desværre kun er én sæson, så er den helt bestemt seværdig. Det er tydeligt, når du har set første afsnit. Læs vores Helstrom sæson 1 anmeldelse her!

HELSTROM er en ny gyserserie, der nu kan ses på Star på Disney+ herhjemme. Der er 10 afsnit i sæsonen, der oprindeligt udkom på Hulu i USA. Serien er dog også fra Marvel-universet, der som bekendt blev opkøbt af Disney. Derfor kan den nu endelig også ses i Danmark som del af Star-udvalget på Disney+.

Dog kun drypvis, så du kan ikke bingewatche den fra første færd. Allerede efter afsnit 1 bør det dog være tydeligt, at denne serie har ret mange kvaliteter. Det er faktisk en brutal satan af en serie, der spiller på den helt store klinge, når vi taler dæmoner og ondskab.

Læs videre på vores Helstrom sæson 1 anmeldelse herunder, og find serien på Star på Disney+.

Gode skuespillere fortæller den dystre historie

Vi kommer ikke uden om (og ønsker det heller ikke), at plottet i Helstrom er virkelig dystert. Vi er ude i dæmoner, eksorcisme og en seriemorder. Sådan!

Serien følger de to søskende Daimon og Ana Helstrom, der er børn af en mystisk seriemorder. De har alle et mildest talt kompliceret forhold, men de er de eneste, der har evnerne til at få ryddet ud i nogle af menneskehedens værste eksemplarer.

I hovedrollerne som Daimon og Ana Helstrom, har vi henholdsvis Tom Austen og Sydney Lemmon. Tom Austen har været med i tv-serien The Royals, mens Sydney Lemmons har haft en gæsterolle i Fear the Walking Dead og var med i Velvet Buzzsaw.

Dog synes jeg også lige, at det må anerkendes, hvor vanvittigt meget Tom Austen (Daimon Helstrom i serien) ligner Tom Mison, der spillede en af hovedpersonerne i Sleepy Hollow tv-serien. Det er altså næsten overnaturligt!

En anden nøglekarakter er Daimon og Anas mor, Victoria Helstrom. Hun spilles helt fantastisk af Elizabeth Marvel (Swallow) og skal nok gøre indtryk!

Derudover er det nogle “hjælpere”, der arbejder med de to Helstrom søskende. De spilles af June Carryl (Mindhunter sæson 2), som er Dr. Louise Hastings, mens Ariana Guerra (Raising Dion) spiller Gabriella Rosetti. Sidst, men ikke mindst, spiller Robert Wisdom (The Alienist) karakteren “Caretaker” og Alain Uy (True Detective sæson 2) er Chris Yen.

Helstrom – Anmeldelse

Se Marvel-serien Helstrom på Star på Disney+ i Danmark

Paul Zbyszewski er skaberen bag Helstrom, og det er langt fra hans første tv-serie. Han blev allerede nomineret til en Emmy to gange, da han arbejdede på Lost (2004-2010). I nyere tid har Paul Zbyszewski arbejdet på Agents of S.H.I.E.L.D., mens Helstrom helt klart er hans mest dystre serie. Indtil videre i hvert fald.

Afsnittene i sæson 1 er instrueret af mange forskellige. Pilotafsnittet er instrueret af Daina Reid (The Handmaid’s Tale) og rammer i dén grad plet. Andre instruktører på serien er Anders Engström (See), Michael Offer (Homeland), Amanda Row (Doom Patrol) og Jovanka Vuckovic (XX).

Desværre blev serien alt for hurtigt stoppet i USA, hvilket nok primært var grundet dårlige seertal. Især seerne var dog ret begejstrede, men når man ikke rigtig promoverer en serie, så opdager folk den jo ikke. Det blev desværre dødsstødet for Helstrom, nærmest før den var kommet i gang. Der kommer derfor ikke en sæson 2.

Helstrom får premiere på Star på Disney+ med de to første afsnit den 23. februar 2021.

FAKTA

Skaber: Paul Zbyszewski
Medvirkende: Tom Austen, Sydney Lemmon, Elizabeth Marvel, Robert Wisdom, Ariana Guerra, June Carryl, Alain Uy, Erica Temblay

Plot

Daimon og Ana Helstrom er søn og datter af en mystisk og magtfuld seriemorder. De to søskende har et kompliceret forhold, og oveni det hele skal de opspore menneskehedens værste eksemplarer. Til det formål udnytter de deres individuelle livssyn og evner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg