FIRST KILL på Netflix er en ny vampyrserie, der også byder på masser af andre monstre. Og monsterjægere. Hovedkaraktererne er LGBTQ-teenagere, og overordnet set er castingen (og karaktererne) det, der fungerer bedst. Læs hele vores anmeldelse af First Kill sæson 1 her!

FIRST KILL er en ny Netflix-serie inden for gyser-, drama- og mysteriegenrerne. Historien handler om vampyrer og dem, der jager dem. Og så er der desuden mange andre monstre. I hjertet af historien har vi også to teenagepiger, der er blevet forelskede. Da den ene er en vampyr, og den anden er en jæger, er det en ret meget op ad bakke.

Heldigvis er pigernes seksualitet ikke et problem i historien. I stedet er vi ude i en klassisk Romeo & Julie situation, hvor familierne er dødelige fjender. Selvom karaktererne er det, der gør denne Netflix-serie værd at se, er jeg dog ikke rigtig fan af CGI-effekterne. Selvom praktiske effekter også bruges ret meget.

Fortsæt med at læse vores anmeldelse af First Kill sæson 1 nedenfor. Alle 8 afsnit er ude på Netflix fra den 10. juni 2022 kl. 9.00.

Alle slags monstre

Mens First Kill i høj grad er en vampyr- og monsterjægerhistorie, handler den i bund og grund også om menneskelighed – selv for dem, der er vampyrer eller monsterjægere. Dybest set handler det om valg, og hvordan vi alle kan vælge at være monstre. Eller bekæmpe vores trang til at reagere på brutale og voldelige måder.

Okay, det lyder lidt mere dybt, end First Kill er. For der er mange monstre og masser af vold og lemlæstelse.

Men det, jeg også rigtig godt kan lide, er måden, monstre introduceres og forklares på. Som det faktum, at zombier ikke er langsomme. Det er bare en myte, og i virkeligheden er de ekstremt hurtige. I First Kill får zombierne Train to Busan-zombierne til at se langsomme ud. Så ja, de er virkelig hurtige.

Desuden er vampyrer ikke så nemme at dræbe. Eller rettere sagt, det afhænger af, hvilken slags vampyr, du står over for.

First Kill: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix Vampyrserie

Fantastiske karakterer og god casting

Som tidligere nævnt er jeg ikke en stor fan af effekterne i First Kill. Det gælder især den (lidt grove) CGI, men også de (lige så kitschede) praktiske effekter. Men, og det er ekstremt vigtigt, det virker klart som et bevidst valg. Og det må jeg respektere. Også selvom det distraherer mig personligt.

Den slags effekter, der bruges i First Kill, vil være velkendte for fans af serier som Buffy the Vampire Slayer, Supernatural, Wynonna Earp osv. Der er med andre ord en præcedens for denne stil og en stor fanskare for disse serier. Jeg brød mig aldrig om denne stil, men det, der fik disse serier til at fungere for mig, var persongalleriet.

I First Kill er det nøjagtig det samme. Karaktererne er meget velskrevne, og attituden og dialogen fungerer bemærkelsesværdigt godt. Det er underholdende og bygger hele tiden historien op på forskellige måder og i flere retninger.

De to hovedpersoner, Juliette og Calliope (eller bare “Cal”), er portrætteret af to skønne unge skuespillere. Sarah Catherine Hook (The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It) spiller rollen som vampyren Juliette Fairmont, og Imani Lewis (Vampires vs. the Bronx) spiller monsterjægeren Cal Burns.

I en anden nøglerolle får vi Elizabeth Mitchell (The Purge: Election Year, Lost), som er fantastisk – det er hun altid.

Aubin Wise er både kærlig, og ret hård, som mor til Cal og fungerer fint overfor Elizabeth Mitchell, der spiller Juliettes mor. Også debutanten Jonas Dylan Allen er meget imponerende. Han spiller ben Wheler, Juliettes bedste ven.

Se sæson 1 af First Kill på Netflix

V. E. Schwab er skaber og producer af First Kill, som er baseret på hendes originale historie. Victoria “V.E.” Schwab er en New York Times bestseller-forfatter af mere end tyve bøger. Felicia D. Henderson (FringeThe Punisher) er showrunner og producer, og både Schwab og Henderson er forfattere på den nye Netflix-serie.

Andre producerer inkluderer skuespilleren Emma Roberts (American Horror storyThe Hunt).

Forhåbentlig bliver denne serie et hit, så vi kan få flere sæsoner. Selvom jeg ikke er helt vild med stilen på specialeffekterne, er jeg meget fascineret af karaktererne. Og ja, det er grund nok til at se denne serie. Desuden har afsnit 5 alene to enorme WTF!-øjeblikke, som også burde fascinere gyserfans!

First Kill sæson 1 er ude på Netflix fra den 10. juni 2022.

FAKTA

Showrunner/Manuskript: Felicia D. Henderson
Skaber/Manuskript: V.E. Schwab
Medvirkende: Sarah Catherine Hook, Imani Lewis, Jonas Dylan Allen, Elizabeth Mitchell, Gracie Dzienny, Will Swenson, Jason R. Moore, Phillip Mullings Jr., Dominic Goodman, Dylan McNamara, Walnette Marie Santiago, Gail Soltys, Joseph D. Reitman, Rachael Thompson, Callan Wilson, Exie Booker, Christopher B. Duncan, Maddison Bullock, Damali Ross, Nathalie Hendrix, Diana Lovell, Adam Fristoe, Jim Devoti, Kayte Giralt, Jennifer Yun, Alex D. Jennings, Jesse Gallegos, Scott Rapp, Bill Winkler, Emily Brinks, Britt George, Dayna Beilenson, Africa Miranda, Demi Castro, Brett A. Newton, Lucy Catharine Haskill

Plot

Forelskelse er en svær størrelse for teenagerne Juliette og Calliope, for den ene er vampyr, og den anden er vampyrjæger – begge er klar til at begå det første mord.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg