THE HUNT er nu udkommet direkte til On Demand herhjemme. Det sker som alternativ til biografudgivelsen, så nu er der i stedet noget nyt til hjemmebiografen. Og ja, den er pengene værd! Fantastisk underholding med et brutalt (og dybt satirisk) plot. Læs vores The Hunt anmeldelse her!

The Hunt kan nu endelig ses i Danmark. Filmen har haft en lang og sej kamp frem mod udgivelse over hele verden. Traileren kom ud sidste sommer, og mange (os inklusiv) var begejstrede og glædede sig.

Så kom der (igen-igen, fristes man til at sige) et masseskyderi i USA, der satter en stopper for udgivelsen. Det følte man pludselig ikke var passende, selvom der jo konstant er masseskyderier, og The Hunt ikke handler om masseskyderier.

Nu udkom filmen så endelig i de amerikanske biografer fredag den 13. marts 2020, hvilket var lige som Coronavirus også begyndte at tage fat “over there”. Herhjemme skulle den komme i biografen den 8. april, men der var heller ikke gode odds i den plan. Derfor er The Hunt nu udkommet direkte til On Demand herhjemme fra fredag 20. marts.

Det sker altså som et alternativ til biografudgivelsen, der var planlagt til næste måned. Det betyder, at der er noget spritnyt til hjemmebiografen og ja, den er faktisk alle pengene værd. Især hvis du bare vil underholdes på en måde, der mest af alt minder om en horror-komedie!

Læs selve vores The Hunt anmeldelse herunder.

Et cast i topform

Selvom plottet er rigeligt til at vække vores interesse her hos Heaven of Horror, så hjælper et godt cast altid. Og dét kan The Hunt altså virkelig prale med. Især fordi vi er ude i en brutal social satire, hvor skuespillerne er i topform og lader til at voldhygge sig!

Det gælder især Betty Gilpin, der har den fedeste rolle og bare sparker røv. Helt bogstavelig talt! Det er hende, der skal være med på mit hold, når zombierne kommer. Du kender måske Betty Gilpin fra Netflix-serien GLOW eller den nye The Grudge (2020) film. Du kan læse vores The Grudge anmeldelse her >

Derudover har vi den dobbelte Oscarvinder Hilary Swank (Boys Don’t Cry og Million Dollar Baby) i en af hovedrollerne. Det er altid en fornøjelse at se hende, og det gør vi slet ikke nok. Senest var blandt andet i Netflix-filmen I Am Mother samt gyser-dramaet The Resident (2011), hvor hun spillede overfor Jeffrey Dean “Negan” Morgan.

Sammen med Betty Gilpin og Hilary Swank har vi Emma Roberts. Hun spiller karakteren “Yoga Pants”. Du kender sikkert Emma Roberts fra American Horror Story eller måske Scream Queens serien.

Af andre “gamle” kendinge er der Ethan Suplee (Santa Clarita Diet) samt Ike Barinholtz (Bright) og Amy Madigan (Antlers). Helt generelt er der dog rigtig mange velkendte ansigter i et væld af både større og mindre roller.

The Hunt (2020) anmeldelse

The Hunt er kulsort og blodig satire

Godt nok viser traileren, at vi er ude i noget ret vanvittigt, hvor mennesker bliver jagtet. Til gengæld er der ikke så meget fokus på, at The Hunt i virkeligheden er en kulsort satire. Vi er ude i både politisk satire og socialrealisme satire. Jeg elsker det! Især fordi det er en fornøjelse at slå hjernen fra til den slags disse dage.

Jeg forventede mest en form for action-horrorfilm, men vi er i stor stil ude i en horror-komedie med både action og thriller-elementer. Den er virkelig blodig og brutal, men generelt er det hele med et glimt i øjet. Altså, en direkte modsætning til Netflix-filmen Platformen, der udkom på Netflix samme dag som The Hunt kom på VOD herhjemme.

Læs også: Vores anmeldelse af den fantastiske Netflix sci-fi horror film Platformen her >

Hvis ikke du er til humoren i The Hunt, så bliver det nok ikke en god oplevelse. Til gengæld får alle et drag over nakken, så om du er Trump fan eller modstander, bør du finde rigeligt at grine af. Især hvis du også har selvironi, for de fleste vil nok kunne genkende i hvert fald noget i denne film, der minder om egne holdninger eller udtalelser.

The Hunt (2020) anmeldelse

Se The Hunt som digital lejefilm herhjemme nu!

Det er Craig Zobel, der har instrueret The Hunt. Han har tidligere lavet filmen Compliance (2012) og senest arbejdet på en masse fantastiske tv-serier. Han har eksempelvis instrueret afsnit af Westworld og The Leftovers. Hans næste projekt er den kommende HBO-miniserie Mare of Easttown med Oscarvinder Kate Winslet i hovedrollen.

Manuskriptet til The Hunt er skrevet af Nick Cuse og Damon Lindelof. De to har senest arbejdet sammen på HBO-serien Watchmen, der endte med at være helt genialt godt tv. Damon Lindelof var skaber og medforfatter på serien, mens Nick Cuse skrev nogle af afsnittene. De har også tidligere arbejdet sammen på The Leftovers, som Lindelof var (med-)skaber af.

Vi er helt med på, at prisen for disse “premium” lejefilm er i den høje ende med priser, der pt. ligger på 179-189 kr. Det er trods alt stadig billigere end to biografbilletter, og det er jo biografbilletsalget, man forsøger at redde hjem. Selvom man naturligvis har trukket nitten, hvis man er i solo-karantæne. The Hunt er dog en solid action-thriller med drabelige horror-toner!

The Hunt kan lejes via streaming-tjenester som Viaplay, Blockbuster og SF Anytime fra den 20. marts 2020.

Opdatering: The Hunt kan ses på Viaplay som en del af abonnementet fra den 26. februar 2021.

FAKTA

VOD-premiere: 20. marts 2020
Premiere på Viaplay: 26. februar 2021
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Craig Zobel
Medvirkende: Betty Gilpin, Emma Roberts, Ike Barinholtz, Justin Hartley, Amy Madigan, Hilary Swank

Plot

Tolv fremmede vågner op i en lysning. De ved ikke, hvor de er, eller hvordan de er havnet der. De ved ikke, at de er blevet udvalgt til… Jagten. I skyggen af en mørk konspirationsteori på internettet samles en flok elitepersoner for første gang på en afsides herregård for at jage mennesker. Men deres store plan er på vej til at gå i vasken, fordi en af de jagede, Crystal, vender deres planer imod dem. Hun eliminerer dem, en efter en.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg