It Stains the Sands Red er en alternativ zombiefilm, der klart er værd at se. Hvis du har undret dig over, om du mon ville kunne krydse 50 km ørken til fods, så får du nu svaret: Ha’ en zombie i hælene! 

It Stains the Sands Red er en zombiefilm, der på mange måder må beskrives som alternativ. Alligevel har den alt det, du kender og elsker fra andre zombie-apokalyptiske film. 

Der er rigelige mængder blod, og zombierne er reelt stadig mennesker, der er gået i forrådnelse, men stadig kan gå. 

Forholdet mellem pigen og zombien – hvis man kan kalde det for et “forhold” – er en mærkværdig logisk symbiose, der bare fungerer. Det eneste, der ikke helt fungerer i It Stains the Sands Red er tempoet. Den varer kun halvanden time, men føles desværre noget længere.

Til gengæld er der ikke nogle af elementerne, jeg ville have været foruden. Eller, jo, måske lige en enkelt scene, men det skal jeg ikke afsløre her!

Pigen og hendes zombie-stalker

Twistet i It Stains the Sands Red er, at vi primært følger én kvinde. Nå ja, og så den ene zombie, der jager hende gennem ørkenen. Eller “jager” er måske lige voldsomt nok, da han jo nærmere slentrer som en fuld teenager og jævnligt skvatter over diverse forhindringer.

Til gengæld behøver han aldrig sove. Og han behøver heller ikke spise eller drikke som en spillevende kvinde.

For at gøre det hele lidt mere lige, har kvinden dog en fin pose kokain med sig, så hun behøver heller ikke meget mad. Og da filmen starter med, at hun og hendes kæreste er ved at krydse ørkenen i bil, har de været fornuftige nok at pakke en masse vand. 

Har du undret dig over, om man kan snyde en zombie med blodspor, så får du også svar på dette. Det inkluderer en dårlig timet menstruation og ét styk tampon. Velbekomme!

Kulsort humor fra et veloplagt cast

Jeg ville ikke gå så langt som at kalde It Stains the Sands Red en gyser-komedie. Selve historien er ikke bygget op om humor, som vi kender det fra andre zombie-komedier som Shaun of the Dead. Eller den geniale Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, der varmt kan anbefales.

Anbefaling: Læs også vores anmeldelse af Scouts Guide to the Zombie Apocalypse her >

Til gengæld har It Stains the Sands Red en masse elementer af kulsort humor undervejs, der nok skal få dig til at trække på smilebåndet. Eller måske rulle med øjnene afhængigt af, hvordan du har det med den slags.

Personligt synes jeg, at det fungerer utroligt godt i netop It Stains the Sands Red, da Brittany Allen rammer disse elementer knivskarpt. Det samme gælder Juan Riedinger, som vi hele filmen igennem kun kender som zombie, da vi ikke møder ham, før han finder Molly (Brittany Allen).

Eftersom der ikke er mange mennesker i ørkenen, så bliver vores kære zombie ikke ligefrem distraheret af andet eller andre.

Du kan i øvrigt glæde dig til snart at se Brittany Allen snart igen, da hun har en af de vigtigste biroller i The Prodigy

It Stains the Sands Red – anmeldelse

Hold øje med Colin Minihan

It Stains the Sands Red er instrueret af Colin Minihan, der også har skrevet manuskriptet sammen med hans faste makker, Stuart Ortiz. De to har tidligere lavet film under navnet “The Vicious Brothers”, så måske det virker mere bekendt for gyserfans.

Colin Minihan er dog nu navnet, vi støder stadig oftere på i genrefilm. Og budgetterne til hans produktioner bliver også højere hele tiden. Han startede med at lave Grave Encounters filmene som “The Vicious Brothers” sammen med Stuart Ortiz, og derefter Extraterrestrial, før det blev tid til It Stains the Sands Red.

Siden da har han lavet den ret geniale What Keeps You Alive uden Ortiz, men også med Brittany Allen i hovedrollen. Hun var faktisk også med i Extraterrestrialog hvis du har set Jigsaw (den nyeste Saw film), var hun også på rollelisten der.

Lige nu har Colin Minihan intet nyt på vej, sådan helt officielt, men han plejer at komme med en film cirka hvert andet år, så vi satser på, at der senest i 2020 er nyt fra ham. Når hans næste film kommer, skal den klart ses. Colin Minihan har på alle måder vist, at han formår at lave film til fans af genren.

It Stains the Sands Red er ude på VOD nu, så du kan bl.a. se den via Blockbuster.dk

FAKTA

VOD-premiere: 28. januar 2019
Genre: Horror, Thriller, Drama
Instruktør: Colin Minihan
Medvirkende: Brittany Allen, Juan Riedinger, Merwin Mondesir

Plot

I It Stains the Sands Red strander en kvinde i ørkenen, efter en zombie-apokalypse, hvor en gal zombie følger efter hende.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.