Alita: Battle Angel er en ny sci-fi adventure film. Vi så den uden høje forventninger og blev positivt overrasket – selvom romance fylder mere end ønsket. Robert Rodriguez og James Cameron har som team skabt en vanvittig flot film!

Alita: Battle Angel er en sci-fi film, der har været på vores radar længe. Filmen er trods alt instrueret af Robert Rodriguez med James Cameron som både producer og medforfatter. Den kombination er så tilpas spændende, at man bør give filmen en chance.

For os har det været traileren, der ikke rigtig skabte den ønskede “vibe”. Alita: Battle Angel virkede som lidt for meget ungdomsfilm. Eller måske endda familie-film. Dét er den også til dels, men hold nu kæft, hvor er den vellavet.

Man bliver fuldstændig opslugt af dette univers, og Alita selv er både charmerende og en gudbenådet (eller noget) kæmper!

Vi kommer ikke uden om romancen

Lad os bare få det overstået med det samme; Ja, der er en romance som væsentlig del af historien. Og ja, den fylder nok en del mere, end vi ville ønske med sci-fi, thriller og horror-brillerne på.

Til gengæld er den med til at opbygge titelkarakteren i Alita: Battle Angel. Derudover er forholdet med cyborgen Alita og menneskedrengen, Hugo, med til at beskrive livet i denne fremtidsverden.

Med dette in mente kan vi sagtens leve med romancen i Alita. Men det er svært ikke at rulle lidt med øjnene, når det bliver for sukkersødt. Det er dog kun få øjeblikke, og filmen er ellers ret brutal i de fleste andre henseender.

Og fik jeg nævnt, at den er uhyggelig flot lavet?

Alita: Battle Angel anmeldelse

Rosa Salazar er Alita

Den altafgørende hovedrolle som Alita spilles af Rosa Salazar. Har du set Susanne Bier filmen Bird Box på Netflix, kender du hende måske derfra. Hun var dog også med i Maze Runner franchisen, så det er også muligt, du har set hende dér.

I Alita: Battle Angel er det hendes karakter, det hele handler om. Og ja, Alita karakteren er animeret, men i vanlig Avatar eller Abernes Planet stil spiller Rosa Salazar scenerne iført en dragt med en masse prikker. 

Det er faktisk ret cool at se, hvor meget af disse scener, hun rent faktisk har udlevet i virkeligheden. Også kampscenerne, og de er fuldstændigt blændende. Bevares, nu så vi filmen i IMAX (det kan varmt anbefales), men det resulterede også i, at vi sad og sparkede med i nogle af kampscenerne.

Så er der altså noget, der rammer helt rigtigt!

Det vildeste supporting cast

Castet i Alita: Battle Angel er på alle måder imponerende. Selv i nogle af de mindste (og ret ugenkendelige) roller, har vi skuespillere som Edward Norton og Michelle Rodriguez.

Èn af de primære roller spilles af Christoph Waltz, der som altid er imponerende. Det er en noget blødere karakter, end hvad vi normalt ser ham spille.

Og det klæder ham faktisk lige så godt som de mere outtrerede karakter i f.eks. Django Unchained og Inglorious Basterds – begge roller, der resulterede i en Oscar. Det sker ikke med Alita: Battle Angel.

Derudover er også Oscar-vinderne Jennifer Connelly (A Beautiful Mind) og Mahershala Ali (Moonlight) med i de største biroller. Jeg synes, det er skønt at se Jennifer Connelly igen, selvom karakteren er noget stereotyp i sin udvikling.

Mahershala Ali ligner Wesley Snipe som “Blade”-karakteren i uhyggelig grad. Det er faktisk en smule grinagtig, men karakteren er nu interessant nok.

Og så har vi lige Ed Skrein (Deadpool) som en af skurkene. Han er en hård negl, der dog går ekstremt meget op i sin skønhed – specifikt hans ansigt – hvilket bliver en god punchline undervejs.

Alita: Battle Angel anmeldelse

Visuelt blændende med de fedeste kampscener

Alita: Battle Angel er instrueret af Robert Rodriguez, men selve filmen er kommet til verden som et fælles projekt mellem ham og James Cameron. Det er da også de to, der har skrevet manuskriptet sammen med Laeta Kalogridis, der har arbejdet på alt fra Shutter Island til at være skaber på Altered Carbon Netflix-serien.

Nu er historien om Alita baseret på en Manga (præcis som Altered Carbon var baseret på en futuristisk roman), så det er oplagt, at Laeta Kalogridis har været tredie skaber på denne film.

Hvis du gerne vil se en visuelt blændende film med de fedeste actionsekvenser, skal du helt sikkert se Alita: Battle Angel. Du skal bare være klar på en lille teen-romance, der dog ikke er i nærheden af et Twilight-niveau. Så bare rolig!

FAKTA

Biograf-premiere: 14. februar 2019
Instruktør: Robert Rodriguez
Skuespillere: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Mahershala Ali, Keean Johnson, Jennifer Connelly m.fl.

Plot

Cyborgen Alita (Rosa Salazar) vågner op i en fremtidsverden, hun ikke kender, og uden hukommelse om, hvem hun er. Den sympatiske professor Ido (Christoph Waltz) tager den unge Alita under sine vinger. Som den eneste ser han, at under hendes maskinelle cyborg-skal gemmer sig sjælen af en ung kvinde med en enestående fortid. I takt med at Alita begynder at falde til i den farlige og futuristiske Iron City, prøver Ido at skærme hende fra hendes mystiske fortid. Men Alitas nyfundne storbyven, Hugo (Keean Johnson), tilbyder i stedet at hjælpe med at vække Alitas hukommelse. Da byens korrupte og dødbringende magter kommer efter hende, opdager Alita sine uovertrufne kampevner, som magthaverne ønsker at kontrollere. Hvis Alita kan holde sine fjender på afstand, kan hun være nøglen til at redde sine venner, familie og den verden som hun har lært at elske.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.