THE PRODIGY er et uhyggeligt godt eksempel på, hvorfor børn i gyserfilm kan være møghamrende effektive! I den nye gyserfilm er det helt store spørgsmål: “Hvad er der galt med Miles?” (advertorial)

Nu rammer THE PRODIGY snart de danske biografer, og vi har været så heldige at se den til en snigpremiere. Vi kan derfor allerede nu sige, at du godt kan glæde dig! Selve vores anmeldelse udkommer på premieredagen d. 21. februar 2019. Det er dog muligt at bestille billetter allerede nu – og som gyserfan skal du sateme se denne film i biografen.

Gyserfilm med børn har været et solidt hit i årtier. Det er bare uhyggeligt effektivt at bruge de søde små personligheder til noget direkte ondskabsfuldt. Det skaber en helt særlig slags uhygge. 

Vi kan i øvrigt afsløre, at THE PRODIGY byder på flere solide jumpscares, hvor ét af dem i særhed var helt oppe og ringe på THE HAUNTING OF HILL HOUSE afsnit 8″-niveau.

Faktisk har den første trailer eftersigende også måtte falde under for lidt ændringer, da den simpelthen var for uhyggelig for mange. Nu er det jo ikke alle, der nyder at blive skræmt!

Jackson Robert Scott som Miles og Georgie

Barneskuespiller kendt fra It

Når man taler om gyserfilm med børn, er det oplagt hurtigt at tænke på It. I forhold til THE PRODIGY er det endnu mere oplagt, da hovedrollen faktisk spilles af knægten, der var søde lille Georgie. Han hedder Jackson Robert Scott, og ja, Georgie var jo så ham, der bliver napset af Pennywise i åbningsscenen og sætter gang i hele balladen.

I denne nye gyserfilm er det dog Jackson Robert Scott, der som Miles sætter dagsordenen for alt det frygtelige, der sker. Spørgsmålet er derfor hurtigt “Hvad er der galt med Miles?” og lad os bare slå fast, at det altså ikke er småting!

Foruden Jackson Robert Scott som Miles, spilles rollen som hans mor, Sarah, af Taylor Schilling. Hende kender de fleste nok fra Orange Is The New Black på Netflix. Hun får i THE PRODIGY mulighed for at arbejde med langt tungere (og ekstremt ubehagelige) elementer. Hun har også den absolut største rolle sammen med gyser-knægten.

Heldigvis er hun ikke bare den “naive og bløde” mor, men derimod en mere logisk tænkende løvemor, der prøver at hjælpe sin søn. Lige på den front kan hun minde lidt om hovedrollen fra The Orphanage. Historierne i de to film har dog intet med hinanden at gøre.

Til gengæld er de nu begge på listen over vores favorit gyserfilm med børn.

Er du blevet nysgerrig på THE PRODIGY, så se her en kort trailer, der ikke afslører alt for meget. Men den illustrerer stemningen ret godt!

De bedste gyserfilm med børn

Der er en række ikoniske gyserfilm med uhyggelige børn, der ender med nærmest at være symbol på filmen. Tænk bare på Grady tvillingepigerne fra The Shining (Ondskabens Hotel på dansk) eller Damien fra The Omen. Og hvad med lille Gage fra Pet Sematary, der kommer ud i en ny fortolkning om få måneder – også i de danske biografer!

Man glemmer heller ikke Regan fra The Exorcist lige med det samme. Den film – og ikke mindst pigens “udvikling” undervejs – var alt andet end børnevenlig. I diametral modsætning til Regan har vi Carol Anne fra Poltergeist, der til gengæld absolut ikke var ond. Alligevel er det lille Carol Anne, der sidder foran fjernsynet og siger “They’re heeeere!”, der er blevet den ikoniske scene.

Det samme gælder reelt børnene i It, der jo prøver at stoppe Pennywise. I hvert fald de yngre børn. Teenagere har altid været i en anden kategori, som mere uberegnelige og irritable. Derfor er det de søde børn i en gyser, der skaber den virkelige uhygge, når de pludselig bliver nogle små sataner!

Selve historien (og ikke mindst barnets rolle) i THE PRODIGY er på ingen måde sammenlignelig med It, hvor børnene bekæmper det onde.

Hvad er der galt med Miles?

Med denne nye film er vi meget mere ovre mod en hybrid af nogle helt klassiske karakterer. Især nogen som lille Damien fra THE OMEN, Henry (Macaulay Culkin) fra THE GOOD SON og Kevin fra WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN. De to sidstnævnte er dog mere hen ad gyserdrama-stilen, mens THE PRODIGY er en solid gyser thriller.

Sammenligningen med Damien er heller ikke helt på sin plads, men dog mere oplagt. Du må se filmen for at finde ud af, hvad der er galt med Miles, da vi som bekendt ikke kører med spoilers her.

THE PRODIGY kommer i de danske biografer fra 21. februar 2019, og der er åbnet for billetsalget på Kino.dk og ebillet.dk >

Læs også vores anmeldelse af The Prodigy >

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg