Pusterummet er tilbage på Netflix med sæson 2. Den belgiske krimi thriller er stadig vanvittig fascinerende. Sæson 1 var på mange måder bedre, men sæson 2 er absolut stadig værd at bruge tid på.

Pusterummet er lidt af en perle for fans af krimi/thriller-genren. Sæson 2 er nu udkommet på Netflix, hvor sæson 1 også stadig kan ses. Serien er fra Belgien, hvor begge sæsoner er blevet vist som “almindelig” tv-serie umiddelbart før, den kom på Netflix.

Det er en ret traditionel “Find den skyldige!”-koncept, men historien foldes ud på fascinerende vis. Ikke mindst da vi ofte skal tro, at morderen er fundet.

Det viser sig dog flere gange “bare” at være en anden skummel hemmelighed, den mistænkte bærer på.

Helt generelt er der fantastiske karakterer med i både sæson 1 og sæson 2 af Pusterummet. Mange af dem er endda med i begge sæsoner, der klart kan anbefales at få tilføjet din liste på Netflix.

Belgiske Pusterummet på Netflix

Selvom vi aldrig fik anmeldt sæson 1 af Pusterummet her på den danske side, slugte vi den faktisk råt. Dog opdagede vi den først for nyligt, så vi har været lidt bagud.

Det er trods alt heller ikke en horror-thriller, som er vores foretrukne type thriller.

Du kan dog læse vores sæson 1 anmeldelse af Pusterummet (der hedder The Break på engelsk og La trêve i Belgien) på vores engelsk-sprogede søsterside. Du finder anmeldelsen her >

Vi havde nok givet sæson 1 hele 5 splatter på vores danske skala, så den er bestemt værd at kaste sig over. Og sæson 2 af Pusterummet har i hvert fald 90% af det, vi elskede ved første sæson, så vi er stadig på et solidt niveau.

Yoann Peeters i Pusterummet sæson 2

Yoann Peeters som geni og antihelt

Nu er det ikke fordi, det er spritnyt at have en antihelt i hovedrollen. Inspektør Yoann Peeters (Yoann Blanc) er dog alligevel noget for sig selv. Han er ret skarp til at se sammenhænge og drage konklusioner. Dog er han også helt uden for pædagogisk rækkevidde.

Desuden har han en tendens til ikke helt at følge loven. Det er ikke videre smart, når man arbejder for politiet og gerne skal bygge en holdbar sag op for at få morderen i fængsel.

I sæson 2 af Pusterummet er Yoann Peeters umiddelbart blevet mere fornuftig. Han fokuserer på at uddanne næste generation af betjente. Især dem, der skal arbejde med profilering. Desværre er han utroligt nem at lokke i fordærv.

Derfor går der ikke længe, før han er dybt involveret i en ny mordsag. Ikke officielt, naturligvis. Den slags går jo ikke ligefrem efter hans opførsel i sæson 1. Men det holder nu ikke Peeters tilbage.

Yoann Peeters er rent ud sagt pisseirriterende, men heldigvis er han omgivet af både gode (eks-)kolleger og en ret fornuftig datter, der prøver at støtte ham.

Pusterummet Sæson 2 Netflix

Karaktererne i sæson 2 af Pusterummet holder

Præcis som i sæson 1 byder sæson 2 af Pusterummet som sagt på fantastiske karakterer. Man er blevet noget forvent efter den første sæson, men endnu engang er karaktererne dejligt skæve og realistiske. Og ja, en del af dem er igen møgirriterende. 

Men sådan er den virkelige verden jo også!

Denne gang handler Pusterummet ligeså meget om den anklagede morder som mordofferet. Yoann Peeters bliver nemlig involveret, da den psykiater, der hjælp ham i sæson 1, beder ham se på en sag. Hun er nemlig overbevist om, at den mordanklagede, Dany Bastin, er uskyldig.

Han spilles i øvrigt elegant og interessant af Aurélien Caeyman, der kun har lavet en enkelt kortfilm, før denne store rolle i en succes-serie.

Hvis du er til serier i krimi og/eller thriller genren, så kast dig endelig over Pusterummet på Netflix. Har du allerede set sæson 1, kan du roligt se sæson 2 nu.

Sæson 2 af Pusterummet udkom på Netflix 9. februar 2019.

FAKTA

Skabere: Stéphane Bergmans, Benjamin d’Aoust, Matthieu Donck
Medvirkende: Yoann Blanc, Jasmina Douieb, Sophie Breyer, Lara Hubinont, Tom Audenaert, Guillaume Kerbusch, Jean-Henri Compère, Sophie Maréchal, Aurélien Caeyman, Valérie Bauchau, Karim Barras, Anne-Cécile Vandalem, Vincent Lecuyer

Plot

Dr. Orban beder Yoann Peeters om hjælp, da en patient med en rodet fortid bliver anklaget for at have myrdet en baronesse, men han vil helst ikke involveres.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.