3 BODY PROBLEM på Netflix er en ny episk sci-fi-serie, der udspiller sig over flere årtier og over hele kloden. Sæson 1 har 8 afsnit, og jeg kan næsten ikke vente på flere. Læs vores fulde anmeldelse af 3 Body Problem serien her!

3 BODY PROBLEM er en ny Netflix sci-fi-serie med 8 afsnit, hvor plottet eskalerer hurtigt. Historien går ret dybt på mange måder, men hvis du bare leder efter en underholdende sci-fi-serie, leverer den også dette.

Det er den slags serie, der ikke er bange for at dræbe karakterer eller tage vilde drejninger, så du har en rigtig godbid i vente. Vi har set alle otte afsnit til denne sæson 1 anmeldelse, hvilket betyder, at vi nu er desperate efter, at sæson 2 skal få grønt lys så hurtigt som muligt.

Læs videre på vores sæson 1 anmeldelse af 3 Body Problem nedenfor. Find den på Netflix fra den 21. marts 2024.

3 Body Problem: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix Sci-fi-serie

En verden af frygt og angst

Plottet i 3 Body Problem udspiller sig på tværs af kontinenter og årtier. I nutiden møder vi fem kloge venner, som alle synes at være forbundet med begivenheder, der startede i 1960’ernes Kina.

Det var her, en forsker – en modig og skarp ung kvinde, der kæmper for at finde sin plads i det kommunistiske Kina – sendte et budskab ud i det ydre rum. Og fik svar! Det, hun derefter gør, er den handling, der giver genlyd i nutiden og langt ind i fremtiden.

Meget hurtigt eskalerer og udvikler tingene sig på de mest fascinerende måder. Du tror måske, du ved, hvad 3 Body Problem handler om. Men kun et par afsnit inde i sæson 1 ændres det, og et nyt endnu større plot afsløres. Jeg elskede det!

Hele verden bliver meget bekendt med denne seneste udvikling, og en slags global angst begynder at brede sig. Ikke at der sker noget lige nu og her, men det er dog blevet klart, at Jorden og dens indbyggere er i reelle problemer længere ude i fremtiden.

Du kan nemt sammenligne dette med spørgsmålet om klimaforandringer, som måske ikke påvirker os (så meget!) lige nu, men som kun vil blive værre. Alt efter hvordan vi håndterer det nu, naturligvis.

Det samme er tilfældet for forskerne (og hele verdens indbyggere) i denne serie. I 3 Body Problem er spørgsmålet, om der overhovedet er plads til håb.

En ny serie at forelske sig i

Mens jeg nød 3 Body Problem helt fra begyndelsen, endte det med at blive den slags serie, jeg bare blev forelsket i. Karaktererne er interessante og mangfoldige – både hvad angår oprindelse, race og overordnede personligheder – så der er nogen, de fleste burde kunne forholde sig til.

Jeg elskede den måde, den tætte gruppe af fem forskere arbejdede sammen på. Kærligt kaldt “The Oxford Five”, fra da de studerede sammen på Oxford Universitetet.

Hver af de fem spiller efter deres egne unikke styrker, mens de også – i nogle tilfælde – er klar til at smutte, når tingene går imod deres moralske kodeks. Det kan godt være, at de kæmper for verdens fremtid, men de skal også kunne leve med deres handlinger lige nu.

3 Body Problem: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix Sci-fi-serie

Vennerne i Oxford Five

Blandt de fem venner ser vi Jin Cheng (Jess Hong), som er et reelt geni. Hun er teoretisk fysiker, der ikke tror på mange begrænsninger, og derfor ønsker at teste og skubbe grænserne for alt.

Auggie Salazar (Eiza González) er en banebrydende nanotekniker, der laver opfindelser for at hjælpe verden lige nu. Desuden er hun ikke så interesseret i penge, som hun er i at hjælpe mennesker. Hendes arbejde er dog tydeligvis farligt, da hun pludselig får vist en nedtælling foran sine øjne.

Det betyder, at hun på en eller anden måde er blevet udvalgt. Andre videnskabsfolk, der er blevet “udvalgt” og ser den samme nedtælling, som kun de kan se, ender med at dø.

Så er der Jack Rooney (Game of Thrones‘ John Bradley), der helt sikkert er interesseret i at tjene penge og har bygget et snack-imperium. Will Downing (Alex Sharp) underviser yngre elever i fysik, og selvom han er glad for sit liv, søger han også stadig. Måske fordi han er håbløst forelsket i Jin.

Endelig er der Saul Durand (Jovan Adepo), som også er en begavet forsker, men dog meget ufokuseret. Han har simpelthen ikke drivkraft som resten af Oxford Five-gruppen. Han er dog meget fokuseret på at være en god ven og hjælper med sine evner, hvor han kan.

Så mange fascinerende karakterer

Mens Oxford Five i høj grad er omdrejningspunktet i historien i nutiden, krydser mange andre karakterer de fem venner. En karakter tæt på gruppen er Raj Varma (Saamer Usmani), som kæreste til Jin og højt placeret militærmand. Eller rettere, han er i flåden.

Så er der Benedict Wong som Da Shi. En efterforsker, der arbejder for en tophemmelig organisation. Hans chef er Thomas Wade, som er portrætteret af Liam Cunningham. Hvad disse to kæmper for at opklare, er noget to andre karakterer allerede ved rigtig meget om.

En af dem er Mike Evans, portrætteret af Jonathan Pryce i nutiden og Ben Schnetzer i fortiden. Den anden er Rosalind Chaos karakter, Ye Wenjie, der i den yngre version er portrætteret af Zine Tseng.

Jeg må også nævne den unge Eve Ridley. Hun spiller en ung karakter i et spil, som flere af kernefigurerne ender med at spille. Marlo Kelly (Dare Me) er en anden nøglefigur som Tatiana. Hende når vi først lige at lære at kende, når sæson 1 slutter.

Får vi en sæson 2 af 3 Body Problem?

Altså, ifølge skaberne (som jeg kommer til senere), er planen at lave fire sæsoner. Så ja, det burde betyde, at 3 Body Problem sæson 2 er en ret sikker ting.

Dette er dog jo en Netflix-serie, og streamingtjenesten er berygtet for at aflyse selv de mest populære serier. Forhåbentlig bliver denne så populær, at mindst endnu en sæson bliver en selvfølge.

Se 3 Body Problem sæson 1 på Netflix

Skaberne af 3 Body Problem er David Benioff, D.B. Weiss og Alexander Woo. Den er inspireret af den internationalt succesfulde roman “The Three-Body Problem” af den kinesiske forfatter Cixin Liu. Han skrev også romanen bag The Wandering Earth (2019).

Skaberne David Benioff og D.B. Weiss lavede denne serie som en del af deres nye Netflix-aftale efter at have afsluttet Game of Thrones på HBO Max. Medskaberen Alexander Woo har bl.a. The Terror: Infamy og True Blood på sit CV.

Når du ser på navnene på producentsiden, finder du også mange velkendte navne. Herunder Bernadette Caulfield (Game of Thrones, The X-Files), Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: The Last Jedi), Brad Pitt og Rosamund Pike. For blot at nævne nogle stykker.

På et væld af måder er det bestemt ikke at oversælge serien, hvis jeg kalder 3 Body Problem for en episk historie. Dette er en sci-fi-historie, der både er uhyggeligt relaterbar og underligt realistisk. Alt imens det er en mystisk og en skør genre-hybrid, der resulterer i en vild oplevelse. Gå ikke glip af den!

3 BODY PROBLEM har global premiere på Netflix den 21. marts 2024.

FAKTA

Skabere: David Benioff, D.B. Weiss, Alexander Woo
Instruktører: Derek Tsang, Andrew Stanton, Minkie Spiro, Jeremy Podeswa
Manuskript: David Benioff, D.B. Weiss, Alexander Woo, Rose Cartwright, Alexander Woo, Madhuri Shekar
Medvirkende: Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce, John Dagleish, Adrian Edmondson, Vedette Lim, Gerard Monaco, Eve Ridley, Ben Schnetzer

Plot

Fem geniale venner gør rystende opdagelser på tværs af kontinenter og årtier, mens videnskabens gåder afsløres, og en eksistentiel trussel dukker op.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.