Star Wars: The Last Jedi er den ottende film i serien, men det er også den bedste siden de originale film fra 80’erne.

Star Wars: The Last Jedi har premiere 40 år efter den første film – og sikke et jubilæum!

Siden barnsben har jeg været kæmpe Star Wars fan. Mine forventninger til en ny Star Wars film er derfor altid høje, og jeg forventer (som minimum) at blive godt underholdt.

Heldigvis kan jeg med stor overbevisning sige, at Star Wars: The Last Jedi bestemt ikke skuffede mig!

Som publikum får vi både kampen mellem det gode og det onde, en passende mængde humor og et spændende cast samt fantastiske væsener.

Star Wars: The Last Jedi er en af de mere dystre af Star Wars-filmene, da den fokuserer på den store interne kamp mod de mørke kræfter. Både for Rey (Daisy Ridley) og Kylo Ren (Adam Driver), selvom de umiddelbart befinder sig i hver deres ende af skalaen. Det fantastiske ved “the force” er dog, at den handler om at finde balance i og med sig selv.

Star Wars: The Last Jedi

Som de fleste Star Wars fans ved, er dette den sidste film, Carrie Fisher nåede at indspille, da hun døde meget pludseligt i december 2016.

Til gengæld har de valgt at beholde alle de scener, de nåede at indspille med hende. Og hun er lige så fantastisk som nogensinde. Faktisk endnu mere fantastisk, da Carrie Fishers egen fandenivoldskhed skinner stadig mere igennem.

General Organa er ikke en, man løber om hjørner med, og hun er både respekteret og elsket. Hun tager de svære beslutninger og har fokus på at redde liv og sikre fremtiden.

Vi får i øvrigt også en lille hyldest til Carrie Fisher meget tidligt i filmens rulletekster, så bliv endelig siddende et par minutter.

Star Wars: The Last Jedi – Rose (Kelly Marie Tran) og Finn (John Boyega)

En ny kvindelig helt

Star Wars: The Last Jedi leverer det mest varierede persongalleri overhovedet i serien. Vi får et væld af kvindelige piloter samt en række asiatiske og sorte karakterer i modstandsbevægelsen. Ikke bare små biroller, men store og spændende karakterer. Dermed er der lyttet til en række kritikere, der gerne ville have løftet filmserien ind i nutiden.

For første gang nogensinde er der en amerikansk-asiatisk skuespiller med i Star Wars. Karakteren Rose spilles af Kelly Marie Tran, der her får sin spillefilmsdebut. Og det er virkelig ikke bare en lille birolle debut. Rose er en helt ny heltinde i serien, og hun spiller et fantastisk pingpong med John Boyegas karakter, Finn.

En asiatisk kvinde og sort mand er simpelthen nøglespillere i Star Wars: The Last Jedi, og det er fantastisk!

Dog skal vi heller ikke glemme Daisy Ridley, der er tilbage som Rey. Denne gang i en noget mere dyster udgave, da hun oplevede mørket gennem sit møde med Kylo Ren (Adam Driver).

Rey opsøgte Luke Skywalker (Mark Hamill) som det sidste i Star Wars: The Force Awakens og prøver at få hans hjælp. Hun kan mærke både lyset og mørket, så hun skal bruge hjælp til at kontrollere hendes evner.

Samtidig får vi også langt mere at vide om, hvad der gik galt med Ben Solo, så han i stedet blev Kylo Ren. Det var trods alt Luke Skywalker himself, der stod for Ben Solos træning. Dermed er der en direkte parallel til Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker (Lukes far, der endte med at blive Darth Vader).

Gjorde Luke nok for at hjælpe Ben Solo? Det får vi indtil flere versioner af et svar på, da vi får historien fortalt fra både Kylo Ren og Luke Skywalkers side.

Nye kræfter bag Star Wars

Star Wars: The Last Jedi er skrevet og instrueret af Rian Johnson, der også lavede Looper. Mark Hamill lagde ikke skjul på, at han var dybt uenig i den historie, Johnson har skabt til Luke Skywalker, men der var heldigvis intet drama omkring det. Hamill kunne bare bedre lide de idéer, George Lucas oprindeligt havde til episode 7, 8 og 9.

Uanset denne detalje, så har Rian Johnson virkelig leveret med denne film. Og han har gjort det så godt, at han er booket til at lave en helt ny Star Wars trilogi!

Der er også flere nye væsener med i Star Wars: The Last Jedi, hvor især “porgerne” har vækket folks nysgerrighed. Der ses nemlig en Porg ret prominent i traileren. Bare rolig, det er ikke en ny Jar Jar Binks karakter.

Det er derimod et fantastisk lille væsen, der nok skal knuse dit hjerte… eller efterlade dig meget sulten. Porgerne har især scener med Chewbacca, så fokus er på kommunikation gennem mærkværdige brølelyde og kropssprog. Porgerne er i øvrigt også noget, Rian Johnson skulle have fundet på.

Jeg glæder mig allerede til episode 9, der kommer i 2019. Denne gang er det dog igen J.J. Abrams, der instruerer – ligesom han gjorde det i 2015 med Star Wars: The Force Awakens.

I kan godt glæde jer til at komme ind i biografens mørke og blive ført ud på nye spændende rumeventyr med Star Wars: The Last Jedi.

FAKTA

Biografpremiere: 13. december 2017
Instruktør: Rian Johnson
Medvirkende: Mark Hamill, Carrie Fisher, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern, Benicio Del Toro

PLOT

I Star Wars: The Last Jedi, fortsætter Skywalker-sagaen, da heltene fra The Force Awakens slår sig sammen med de galaktiske legender i et episk eventyr, der afslører gamle mysterier om Kraften, og chokerende afsløringer om fortiden.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg