THE CONJURING 3: The Devil Made Me Do It er første The Conjuring-film, der ikke instrueret af James Wan. Det ses tydeligt, men underholdningsværdien er der stadig. Plus, der er skønne referencer til andre gyserklassikere. Læs vores The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It filmanmeldelse her!

THE CONJURING 3: The Devil Made Me Do It er ikke instrueret af James Wan, men han er stadig inde over historien. Derfor mangler man (eller jeg gør, i hvert fald) de klassiske lange skud, der er lidt af et varemærke for James Wan. I stedet er denne omgang Nattens dæmoner (den danske titel for The Conjuring, der har holdt stædigt ved indtil nu) langt mere action.

Dog er det også værd at nævne, at denne tredje omgang af Ed og Lorraine Warrens historie byder på et større fokus på netop deres forhold. Vi hører (og ser), hvordan de mødte hinanden, ligesom det helt overordnet er deres fælles styrke, der skal redde dagen – og den (måske) stakkels Arne Johnson fra en dødsdom.

Læs videre på vores The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It filmanmeldelse herunder.

Der er en ny historiefortæller

Selvom James Wan nu “kun” har været med til at skabe historien, så kan man stadig tydeligt mærke, at vi er i The Conjuring-universet. Vi har lige genset de to første film, inden det var tid til at se The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It, og den passer fint ind i den aktuelle trilogi.

Med en mere action-præget tilgang får vi også fuld valuta for pengene, når det gælder underholdning af den helt dystre skuffe. Der er faktisk nogle helt fantastiske scener, der bør tilfredsstille de fleste gyserfans. Både når vi taler referencer til andre gyserklassikere – fra den oplagte Eksorcisten til den mere (i denne forbindelse) obskure A Nightmare on Elm Street-reference.

Allerede fra The Conjuring til The Conjuring 2 bliver der faktisk skruet op for hastigheden i både historiefortælling og de egentlige dæmoniske scener. Med The Conjuring 3 er vi oppe i højeste gear for hvad, der passer til Ed og Lorraine Warren. Ellers bliver det nok for grotesk.

The Conjuring 3: The Devil made me do it – Anmeldelse

Fuld fokus på Ed og Lorraine Warren

Når nu vi lige har genset de to første, kunne jeg ikke lade være med at tænke: “Lad nu Lorraine klare ærterne, bassemand. Det er jo aldrig dig, der redder dagen!” Det er ikke en spoiler for denne film, men mere et udtryk for, at Ed Warren er en handlingens mand, mens det er Lorraine Warren, der ofte gennemskuer, hvordan ondskaben opererer i den aktuelle sag.

Om det også gælder her i The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It, dét må du selv se filmen for at finde ud af.

Til gengæld er det lidt overraskende, at det primært er Ed og Lorraine Warren, der fungerer som detektiver her i The Conjuring 3. Hele “The Devil made Me Do It”-elementet omhandler nemlig Arne Johnson, der dolker en mand ihjel og derefter siger, at djævlen fik ham til det.

LÆS OGSÅ

Vores gennemgang af den sande historie om Arne Johnson, der er basis for plottet i The Conjuring 3 her >

Hans historie kommer lidt i baggrunden, mens jeg nok forventede en The Excorcisme of Emily Rose-tilgang, hvor retssagen var drivkraft for at vise historien. Sådan kan man blive overrasket – og det er ikke ment negativt.

Nej, det er ikke Doug Jones i The Conjuring 3

Fra første gang man ser en skikkelse, der tydeligvis skal spille en stør rolle i plottet, tænkte jeg “Gud, det er da Doug Jones. Fedt!” Men nej, det er bare slet ikke Doug Jones, der er med i The Conjuring 3. Det bliver især tydeligt, når man ser, at personen er en kvinde – noget jeg totalt missede i første omgang, men det er måske bare mig.

Til gengæld er det den ret fantastiske Eugenie Bondurant, som vi senest så i Fear of Rain og også kender fra The Hunger Games: Mockingjay – Del 2. Hun er helt perfekt i denne rolle og bliver forhåbentlig en, vi kommer til at se meget mere til i genrefilm fremover. Faktisk var Eugenie Bondurant også med i Fight Club (1999), så hun er på ingen måde ny.

Foruden Eugenie Bondurant, og de altid skønne skuespillere Vera Farmiga og Patrick Wilson som henholdsvis Lorraine og Ed Warren, ser vi også et par andre velkendte ansigter. Det gælder især den unge Julian Hilliard, der var børne-Luke i den fantastiske Netflix-gyserserie The Haunting of Hill House, og var med i Penny Dreadful: City of Angels samt Color Out of Space.

The Conjuring 3 – Anmeldelse

Se The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It i biografen… hvis du kan!

Instruktøren bag The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It er Michael Chaves. Han er ikke ny til hele The Conjuring-universet, da hans debut som spillefilms-instruktør var med The Curse of La Llorona (2019). Det var desværre en film, vi slet ikke var vilde med her hos Heaven of Horror.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af The Curse of La Llorona >

Heldigvis er Michael Chaves meget bedre som instruktør i denne omgang! Ikke mindst takket være et stærkt manuskript af David Leslie Johnson-McGoldrick, der også var med til at skrive Nattens Dæmoner 2. Han har desuden skrevet på de nyeste afsnit af The Walking Dead og fik manuskriptforfatter-debut med Orphan fra 2009, hvor Vera Farmiga også var med.

Uagtet at The Conjuring 3 måske nok er den svageste i rækken, så er den på alle måder seværdig. Helt optimalt skal den da også ses i biografen. Det er derfor “bare” om at finde en biograf, der rent faktisk viser filmen, og så sætte fed streg under, at vi gyserfans meget gerne vil se mere til dette univers.

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It er ude i (få!) danske biografer fra d. 3. juni 2021.

Filmen udkommer digitalt allerede den 16. juli 2021 (den kan ses på HBO Max i USA samtidigt med biografpremieren). Det er netop grunden til, at filmen boycuttes af mange danske biografer. Præcis som det var tilfældet med Godzilla vs. Kong (2021) sidste måned.

FAKTA

Biografpremiere: 3. juni 2021
VOD-premiere: 16. juli 2021
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Michael Chaves
Medvirkende: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ruairi O’Connor, Sterling Jerins, Charlene Amoia, Sarah Catherine Hook, Julian Hilliard

Plot

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It afslører en af de mest sensationelle sager fra Ed og Lorraine Warrens arkiv. Aldrig før i USA’s historie har en mordmistænkt brugt en dæmonisk besættelse som sit forsvar. En fortælling fuld af rædsel og mord, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen – det er ukendt ondskab, der chokerede selv de erfarne paranormale efterforskere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.