The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It er ude i de danske biografer fra den 3. juni 2021, og ligesom de andre The Conjuring-film er denne også baseret på en sand historie. Læs historien om Arne Cheyenne Johnson her!

OBS: Det betyder nok lidt spoilers for The Conjuring 3 i ét eller andet omfang.

Arne Cheyenne Johnson er omdrejningspunktet i gyserfilmen The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It. Han myrdede sin udlejer Alan Bono i Connecticut, USA, i 1981 og flygtede derefter.

Under hans retssag påstod han, at han var besat af en dæmon under sin forbrydelse, så derfor mente han ikke, at han kunne holdes juridisk ansvarlig for sine gerninger.

Hans forsvar var det første af sin slags i USA, og han havde en god forklaring på forløbet.

Igen, The Conjuring 3 er baseret på denne sande historie, så der kan være spoilers for filmen i nedenstående. Nu er du advaret!

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Flere dæmoniske besættelser i familien

Arne Cheyenne Johnsons forlovede, Debbie Glatzel, havde en 11-årig lillebror, der ifølge familien havde været besat af en dæmon i månederne op til mordet. Hans forældre oplevede flere uforklarlige begivenheder, hvilket gjorde dem mere og mere bekymrede.

Historien begyndte i juli 1980, hvor 11-årige David Glatzel hjalp Arne Johnson med at rydde op i en lejebolig, som Arne skulle flytte ind i.

Her oplevede David en sort-udseende ældre mand, som ifølge David skubbede ham ned i en vandseng, mens manden sagde, at der ville ske onde ting, hvis de flyttede ind i huset.

Da David kom hjem igen, blev han dog ved med at se den gamle mand. Han beskrev en mand med hvidt skæg, som var iført jeans og en skovmandsskorte. Han sagde også, at mandens hud så brændt ud.

Drengen begyndte derefter at få slemme mareridt, hvor han vågnede op med blå mærker og kradsemærker. Familien sagde også, at de hørte uforklarlige lyde fra deres loft.

Ed og Lorraine Warren kommer til undsættelse

Familien vælger at tilkalde Ed og Lorraine Warren, der allerede var kendte paranormale eksperter, for at finde ud af, hvad der foregår med deres søn. Og ja, her har vi så den klokkeklare indgangsvinkel til endnu en film i The Conjuring-universet.

Ed Warren fortalte, at han hørte bankelyde og knurre-lyde fra deres kælder, og han så en gyngestol, der bevægede sig af sig selv. Han oplevede også, at Davids legetøjs-dinosaur begyndte at gå selv og sige “Beware, you’re all going to die”.

Lorraine Warren fortalte til People magazine, at hun så en sort tåge ved siden af David, mens Ed interviewede ham:

“While Ed interviewed the boy, I saw a black, misty form next to him, which told me we were dealing with something of a negative nature. Soon the child was complaining that invisible hands were choking him—and there were red marks on him. He said that he had the feeling of being hit”.

Davids mor, Judy, havde tidligere sagt, at det var et spøgelse, men Warren-parret afviste dette. De mente, at det var tydelige tegn på en dæmon.

En eksorcisme blev derfor udført, hvor det tydede på, at de fik jaget dæmonen ud af David. Men mens David fik det bedre, begyndte Arne nu at ændre adfærd.

Det virkede som om, at dæmonen havde fundet en ny krop.

Mordet blev begået under besættelse af en dæmon

Arne Johnson og hans forlovede, Debbie Glatzel, droppede at leje det hus, de havde tænkt sig efter det ondsindede forløb. De fandt i stedet en bolig i nærheden af Debbies arbejde. Debbie arbejdede nemlig i en hundekennel, der var ejet af deres udlejer, Alan Bono.

Alan Bono, der i The Conjuring: The Devil Made Me Do It-filmen hedder Bruno Sauls, boede i en lejlighed ovenpå hundekennelen.

På morddagen havde Arne taget fri fra arbejde, så han kunne tilbringe dagen sammen med Debbie i kennelen. De spiste frokost sammen med Alan Bono og flere andre på en lokal restaurant, hvor de også fik nogle drinks. De blev derfor fulde, og da de kom tilbage til kennelen, kom Arne og Alan Bono op at slås.

Under slagsmålet tog Bono fat i Debbies 9-årige kusine, Mary, og nægtede at lade hende gå. Det fik Arne til at konfrontere ham og i sidste ende stikke ham gentagne gange med en 12 cm lang lommekniv, mens han knurrede som et dyr. Derefter stoppede Arne op, og gik ind i en skov, mens han stirrede lige frem.

Bono døde nogle timer senere, og Arne blev arresteret for mordet 3 km væk.

Det var Lorraine Warren, der hurtigt fortalte pressen, at der var tale om en dæmonisk besættelse, hvilket fik historien til at sprede sig til hele verden.

Arne Cheyenne Johnson – UVA School of Law Archives

Retssagen om mordet begået af Arne Johnson

Arnes advokat erklærede ham som “ikke skyldig” grundet dæmonisk besættelse, da Arne var “besat af en dæmon, og det var dæmonen, der manipulerede hans krop”. Eller, som Arne Johnson selv sagde: “The Devil made me do it!” som nu er blevet undertitlen til denne tredje The Conjuring-film.

Dommeren afviste dog straks erklæringen om dæmonisk besættelse, da han mente, det var “uvidenskabeligt” at tillade vidneforklaringen på dette grundlag. Så juryen fik aldrig lov at høre dette argument.

Arnes forsvar påstod, at han ikke havde været sig selv efter 11-årige David Glatzels eksorcisme, og vidner sagde, de havde oplevet en dæmonisk overførsel fra David til Arne. Hans forlovede, Debbie, vidnede også om, at Arne havde opført sig meget lig hendes lillebror David, da han var besat.

Hun mente også, at Arne virkede som om, han var i trance, da han stak Bono.

De tre måneder, hvor Debbie og Arne boede ved siden af Bono, havde de alle været venner. Politiet havde faktisk en teori om, at Bono og Debbies forhold var noget mere kærligt end en chef og ansat, men det benægtede Debbie.

Juryen brugte lidt mere end tre dage på at dømme Arne for overlagt mord, og han blev dømt 10-20 års fængsel. Han blev dog løsladt i 1986 efter kun 5 års fængsel.

Arne og Debbie blev gift i fængslet, og de forblev gift, indtil Debbie for nyligt døde af kræft. Hun stod altså ved hans side gennem hele forløbet.

Om Arne nogensinde kom af med sin dæmon, melder historien til gengæld ikke noget om.

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It fortæller den sande historie om Arne Johnson

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It er ude i de danske biografer fra den 3. juni 2021, hvor du kan se, hvordan de har valgt at filmatisere forløbet. Nu er det jo Hollywood, så vi ved, at der er ting, der er lavet om, så det passer bedre til en filmatisering. Men spændende bliver det!

Læs vores anmeldelse af THE CONJURING 3 >

Se traileren til filmen nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg